CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 18

• 51 420
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
Честит празник, дами! Пожелавам ви много усмивки и много телефонни обаждания от работодатели!
 smile3525

# 571
  • Стара Загора
Честит празник, дами! Пожелавам ви много усмивки и много телефонни обаждания от работодатели!
 smile3525
Благодаря  :bouquet:1 Честит празник на всички със същото пожелание.

# 572
Май-май и аз се присъединявам към вас. Не заради себе си, аз си имам работа, а заради мъжа ми. Малко след Нова година фалира фирмата, в която работеше дълго време. Почти веднага с помощта на познати си намери друга работа, но  на 1-ви връчиха на половината персонал, включително и на него, едномесечно предизвестие. То се виждаше, че нещата не отиват на добре- бавеха заплатите, пускаха ги в неплатени отпуски и т.н., но аз все се надявах нещата да потръгнат... Засега пращаме CV-та, но отникъде нищо....

# 573
Абсурд е да си взема 1 год. почивка, и то не само по финансови причини - не бих могла да безделничам, такъв тип съм, че ако не работя, не съм полезна, не съм сред хора - депресирам се... Confused

Аз написах за така наречения сабатикъл, който е заплатен от компанията, за да си почие човекът, който се е изтъркал от 7 години. Но това е в други държави, в които наистина се работи много повече от тук и хората се раздават на макс. Тук е голяма рядскост някой да работи по начина, по който го правят на други места. Затова исме последни по ефективност.

Обикновено е за преподаватели, натоварени професии. Тук съм го срещала по автобиографии, но не знам дали е било наистина или не.

# 574
  • Sofia
Абсурд е да си взема 1 год. почивка, и то не само по финансови причини - не бих могла да безделничам, такъв тип съм, че ако не работя, не съм полезна, не съм сред хора - депресирам се... Confused

Аз написах за така наречения сабатикъл, който е заплатен от компанията, за да си почие човекът, който се е изтъркал от 7 години. Но това е в други държави, в които наистина се работи много повече от тук и хората се раздават на макс. Тук е голяма рядскост някой да работи по начина, по който го правят на други места. Затова исме последни по ефективност.

Обикновено е за преподаватели, натоварени професии. Тук съм го срещала по автобиографии, но не знам дали е било наистина или не.

На мен са ми казвали, че в Холандия е забранено да се работи повече от 6 месеца в call center.

Честит 8 Март Дами!

# 575
случайно някой от тук списващите ЧР да наема за новата болница на Г.М.Димитров , само слухове чувам за там ?

# 576
Само аз ли съм толкова съвестна? newsm78
Не си. Колко са ме смилали от командировки, стояла съм вместо до 17 ч (когато е края на раб.време) до 20 ч, сама,  хвърлят ми ключ от офиса и код на алармата и "довиждане ", само и само да вкарам нещата и документите в ред, за да не се забатачат и накрая след 6 години работа ми дадоха медал под формата на съкращение.  Confused
Аз съм същата. Но този път смятам да напусна и да не си мръдна мръста да обучавам и предавам работата. Съжалявам, но и моите нерви си имат предел, а това никой не ми го заплаща.

# 577
  • София
Киса, успех на новата работа! Да бъдеш удовлетворена и добре заплатена  Hug

Не си. Колко са ме смилали от командировки, стояла съм вместо до 17 ч (когато е края на раб.време) до 20 ч, сама,  хвърлят ми ключ от офиса и код на алармата и "довиждане ", само и само да вкарам нещата и документите в ред, за да не се забатачат и накрая след 6 години работа ми дадоха медал под формата на съкращение.  Confused

Във фирмата на брат ми, бяха 10 човека.
Съкратиха 5-ма, но работата не беше намаляла
и трябваше останалите 5 да поемат всичко.
Няма начин да се свърши в работно време и
брат ми работеше от къщи до посред нощ.
За награда го съкратиха с довода, че те държат
работата да се върши в рамките на работното време  Shocked
Просто нямам думи  ooooh!
Това може да се случи само тук в БГ.

Аз пък не мисля, че е редно и нормално, човек непрекъснато
да остава след работа и да работи и в почивните дни.
За да бъда лично аз 100% ефективна в работата си, то тя
не би трябвало да пречи на личният ми живот.
Удовлетворения служител е качествен служител и когато
работодателят покаже, че цени личното му време, резултатите
ще са много над очакваните. Жалко, че никой тук не го разбира.
Да не говорим за децата, за които после се чудим защо са такива
и онакива. Как да им обърнеш внимание, ако си в работата
по 18 часа в денонощието?
Според мен подобно отдаване не е нито здравословно, нито продуктивно  Naughty

# 578
  • София
Имам едно въпросче за фирма Techwork IT Recruitment. Мъжът ми е на интервю днес там. В нета попаднах на не особено добри коментари, които обаче се базират на опит с фирмата правопредавник, от която се е появила Techwork. Та на върпоса - момичета, които работите в агенции за подбор, чували ли сте за тази фирма и какви са отзивите за нея в бранша?

# 579
  • Пловдив / София

Аз пък не мисля, че е редно и нормално, човек непрекъснато
да остава след работа и да работи и в почивните дни.
За да бъда лично аз 100% ефективна в работата си, то тя
не би трябвало да пречи на личният ми живот.
Удовлетворения служител е качествен служител и когато
работодателят покаже, че цени личното му време, резултатите
ще са много над очакваните. Жалко, че никой тук не го разбира.
Да не говорим за децата, за които после се чудим защо са такива
и онакива. Как да им обърнеш внимание, ако си в работата
по 18 часа в денонощието?
Според мен подобно отдаване не е нито здравословно, нито продуктивно  Naughty

Аз мисля по същия начин. Даже преди няколко поста бях написала нещо подобно. Работохолизмът си е зависимост като алкохолизмът, напр. За мен хора, които не умеят да почиват, не умеят и да работят дост. ефективно.

Но това е в други държави, в които наистина се работи много повече от тук и хората се раздават на макс. Тук е голяма рядскост някой да работи по начина, по който го правят на други места. Затова исме последни по ефективност.

Само дето в др. държави всяка минута след раб. време се заплаща, а тук? В колко фирми /сигурно се броят на пръстите на двете ръце/ се плаща извънредния труд? Все пак аз не работя, щото фирмата е на баща ми или за тиквен медал. Парите не са най-важното и не само те мотивират, но като ги няма или не съответстват на положените усилия и отдаденото лично време, действат и като мн. силен демотиватор.

# 580
Сигурно е обсъждано, но какъв е смисълът от мотивационните писма, чете ли ги някой и какво се очаква от мен да напиша, кандидатствайки за длъжността офис-асистент, например и то във фирма, която е записала за себе си в джобс-а "поверително"?

# 581
  • София
За мен мотивационните писма са важни на ниво експертна позиция, среден и висш мениджмънт. И винаги ми прави впечатление ако писмото е писано про-форма или е мислено върху него.

# 582
  • Вече на светло в София
Аз досега не съм кандидатствала за позиция, където изискват мотивационно писмо, но мисля че за всяка длъжност трябва да е различно, съобразено с конкретиката и елегантно да са споменат уменията на кандидата и защо точно там има желание да започне работа

Сред нашата дружина има ли някой, който да е кандидатствал за работа в администрацията и да е решавал тест? Какво представлява теста?   newsm78И още едно питане - заплатата обявена , пак за позиция в администрацията,  -това са точните пари или в последствие има някакви добавки? Защото обявените пари наистина са много малко.

# 583
  • София
Добър ден, дами  Mr. Green

За мотивационното писмо - все си мисля, че ако търсиш работа в конкретна сфера, то няма какво толкова различно да напишеш, кандидатствайки в различни фирми. Да, може да се попромени нещо, но умения, компетенции, опит и т.н... те на дали се променят  Tired Мисля, че го изискват, за да се уверят, че можем да пишем грамотно.. поне това! Laughing

# 584
Сигурно е обсъждано, но какъв е смисълът от мотивационните писма, чете ли ги някой и какво се очаква от мен да напиша, кандидатствайки за длъжността офис-асистент, например и то във фирма, която е записала за себе си в джобс-а "поверително"?

И на мен ми е много интересно това.
Също ми се е случвало да ме извикат на интервю, а в обявата по която съм кандидатствала да пише "поверително". На интервюто получавам въпрос: "Защо кандидатствахте за обявената позиция във НАШАТА фирма?" Та, какво да отговориш на такъв въпрос, освен някакви тъпи клишета!?  Rolling Eyes Дори да са се представили като ти се обадят по телефона, ти всъщност като си кандидатствал не си знаел къде кандидатстваш.

Общи условия

Активация на акаунт