CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 18

• 51 425
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
  • Има много детски смях.
За мен мотивационните писма са важни на ниво експертна позиция, среден и висш мениджмънт.

Да ме поправят ЧР- специалистите, но моите наблюдения са, че повечето кадри от средния и висш мениджмънт не пускат СиВи- та, нито им се налага да пишат мотивационно писмо. Тях ги издирват хед- хънтърите.  Peace Поне личните ми впечатления от последните години са такива.

Относно оставането след работа. Имах шеф, който видеше ли някой да остава след края на работното си време, го гонеше да си ходи. Според него, не си ли успял да си свършиш работата до края на работния ден, не си си разпределил времето и задачите правилно. Следователно, си непълноценен на работното си място. Така че- ходи почивай, за да си в кондиция утре. При няколко последователни подобни забележки, те взимаше на мушка.  Така че аз специално, за себе си, не съм сигурна кое е по- малкото зло Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 09 мар 2012, 13:09 от Umma

# 586
Може ли линк към някоя статия за основни правила за писане на CV? Нямам много време да чета всичко.

# 587
  • Стара Загора
Може ли линк към някоя статия за основни правила за писане на CV? Нямам много време да чета всичко.
http://www.jobhow.org/category/avtobiografia-cv

# 588
Благодаря за бързия отговор!

В някои компании търсят  Стажант по ..... Това работа срещу заплащане ли е? И второ, може ли човек след 40 години да кандидатства за нея и да има успех?

# 589
Благодаря за бързия отговор!

В някои компании търсят  Стажант по ..... Това работа срещу заплащане ли е? И второ, може ли човек след 40 години да кандидатства за нея и да има успех?

Има и платени стажантски програми, но повечето не са. Може и човек на 40г да кандидатства, ако сега завършва друга специалност или магистратура, тоест сменя сферата, той пак е начинаещ, тоест стажант Simple Smile

# 590
ако не те удоволетворява заплащането изобщо не си заслужава си заслужава да оставяш след работно време, работата като цяло ограбва. Не ги разбирам работохолиците, да слугуваш на някакъв идиот, особено ако си обикновен служител

# 591
За мен мотивационните писма са важни на ниво експертна позиция, среден и висш мениджмънт.

Да ме поправят ЧР- специалистите, но моите наблюдения са, че повечето кадри от средния и висш мениджмънт не пускат СиВи- та, нито им се налага да пишат мотивационно писмо. Тях ги издирват хед- хънтърите.  Peace Поне личните ми впечатления от последните години са такива.

...

Това обаче не е вярно! Как да не пускат СВ-та, пускат, но основно се наемат от агенции. На мен ми се обадиха две агенции, в чиято база е моят профил за позиции, за които няма обяви. На мен това пък ми е странно  Rolling Eyes  но ето, че се случи  #Crazy . И май трябваше да уточня, че наистина кандидатствам за по-висока позиция. Е, и аз си стоя 5 месеца у дома де...

# 592
 newsm10
ако не те удоволетворява заплащането изобщо не си заслужава си заслужава да оставяш след работно време, работата като цяло ограбва. Не ги разбирам работохолиците, да слугуваш на някакъв идиот, особено ако си обикновен служител

напълно съм съгласна  newsm10

# 593
Здравейте!   bouquet
Искам да попитам някои неща относно писането на автобиографии и т.н.
В момента търся работа за майка ми, намерих подходяща такава, сега само трябва да напиша CV. Мисли да кандидатства по обявата, защото е първата, която е в нейната специалност и й допада, но има малко здравословни проблеми и 1-2 месеца ще си е вкъщи. Ако напиша CV, трябва ли да казвам, че е в болнични или тя сама трябва да каже, ако отиде на интервю? В обявата не са посочени някои неща, които я интересуват... кога да попитам за тях?

# 594
  • На брега на реката
Вероятно вече е разисквано, ама какво всъщност се случва на второ интервю?

newsm78 

Подобие на първото ли е ? Служи за допълнително пресяване на кандидатите ли?

# 595
  • Варна
Вероятно вече е разисквано, ама какво всъщност се случва на второ интервю?

newsm78 

Подобие на първото ли е ? Служи за допълнително пресяване на кандидатите ли?

Покана за 2-ро интервю означава доста голям шанс за наемане на работа - поне така си мисля ))

# 596
  • София
Повечето интервюта, на които съм ходила преди, се състояха само от един разговор. Обаче... обаче сега 90% от тях са в два етапа. На първия преценяват уменията - дали чрез тестове (език, техн. умения), дали чрез решаване на конкретен казус според спецификата на работата. Второто интервю е с HR. Случвало ми се е на второ интервю да говоря по тел с дъ Босс, който е някъде си..  Rolling Eyes
Вече какво ли не измислят... както за снимка към CV-то, преди искаха 50% от работодателите, в момента 99%   Rolling Eyes

# 597
  • На брега на реката
Хм, един вид минах лесното, сега да му мисля.  Grinning

Благодаря ви за насоките!  Wink

# 598
  • София
kloi, сега бъди два пъти по-уверена в себе си  Peace и горе главата Mr. Green

# 599
  • Варна
Хм, един вид минах лесното, сега да му мисля.  Grinning

Успех!  Peace

Общи условия