CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 18

• 51 649
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
  • В Балкана
Национални Дни на Кариерата
Събитието ще се състои в седем града: София, Варна, Велико Търново, Русе, Свищов, Пловдив и Бургас.

http://spravochnik.actualno.com/news_379237.html

Струва ли си един човек, който не е студент да ходи? И с какво може да му е от полза?

Благодаря!   bouquet

# 601
  • София
Rain*, аз ще ходя... за всеки случай Simple Smile Прегледах фирмите, повечето търсят предимно и само IT, така че не знам как точно ще се впиша в цялата обстановка, но все пак  Rolling Eyes

# 602
 kloi, успех и от мен!

Като споменахте за IT-специалистите, не зная защо, се присетих за обявите на английски. Побъркват ме. Не защото имам проблем с езика, а защото често изискванията към търсения служител са далеч от владеенето му на каквото и да е ниво. Защо се пускат така обявите според вас? Едва ли е за проверка, разбират ли кандидатстващите по обявата английски.

# 603
  • В Балкана
Rain*, аз ще ходя... за всеки случай Simple Smile Прегледах фирмите, повечето търсят предимно и само IT, така че не знам как точно ще се впиша в цялата обстановка, но все пак  Rolling Eyes

Не видях кои са фирмите и какво търсят. Но може би и аз ще отида, с една приятелка.

# 604
  • София
Събитието ще се състои в седем града: София, Варна, Велико Търново, Русе, Свищов, Пловдив и Бургас.

Струва ли си един човек, който не е студент да ходи? И с какво може да му е от полза?

Благодаря!   bouquet

А с какво работно време е това събитие?

# 605
Rain*, благодаря за информацията, може би и аз ще го посетя   bouquet

И според мен на второ интервю се канят по-малка част от кандидатите, съответно шансовете се увеличават, но ми се случвало и след трето да не ме наемат ...

Успех на kloi и от мен.

# 606
Здравейте и от мен. )
Вчера ходих да си подам документите в Агенция Митници..)
Какво да кажа....за 3места в моя град, до момента на подаването на моите документи, пред мен по списък имаше 67човека. А крайният срок е в понеделник. Сигурно ще станат 100.
Сега друг е въпроса колко от тях ще бъдат допуснати до конкурс, надявам се да стигна до там, за да видя.

# 607
Искам да споделя нещо и да попитам за мнения. Зълва ми подаде документи по обява за набиране на работнички в цех за цигари. Тя е работила подобна работа 18 години, сега е на 42. Няма малки деца. Не й се обадиха изобщо, а обявата продължава да излиза непрекъснато вече 2 седмици след като тя подаде. Чуди се да подава ли пак и защо дори не й се обаждат, какви велики изисквания имат за опаковачки на цигари? Дали 18 години стаж в подобно производство на същата длъжност е малко? Rolling Eyes Или това е куха обява? newsm78

# 608
# 609
  • София
Според мене са преценили, че жената вече е на средна възраст и ще държи на реални осигуровки и заради това не я канят. Младите ще се съгласят и на назначаване на 4 часа, на осигуряване на прага.
От друга страна може да мислят, че като с повече тр. стаж и опит ще държи на по-висока заплата и това да ги притеснява.
Аз бих си пуснала пак СВто, защо да не се пробва.

# 610
Според мене са преценили, че жената вече е на средна възраст и ще държи на реални осигуровки и заради това не я канят. Младите ще се съгласят и на назначаване на 4 часа, на осигуряване на прага.
От друга страна може да мислят, че като с повече тр. стаж и опит ще държи на по-висока заплата и това да ги притеснява.

а според мен не си следят добре обявите или нещо такова; аз бих отишла на място с документите си и бих обяснила защо.

# 611

Благодаря!   bouquet

Извинявай за глупавия въпрос, но какво представляват тези Дни на кариерата. Аз понеже съм студентка, пък и ще има и в университета, в който  уча, та може да ги посетя, но ми се иска да знам какъв точно е замисъла им  Simple Smile

# 612

а според мен не си следят добре обявите или нещо такова; аз бих отишла на място с документите си и бих обяснила защо.

И аз съм склонна да мисля така, защото обяснение, че можела да иска повече пари, или осигуровки и т.н. ми се струва странно. Щом подава, значи не възразява на условията на работодателя, пък и нали затова е интервюто. Другият вариант е, че чакат първо всеки работещ вече там да повика близки и познати и мотаят останалите.... newsm78 Ще й кажа пак да подаде  или да иде там.

# 613
  • Бургас
Според мен дори и това не са преценили. Възможно е просто да е изпусната от този който е преглеждал кандидатурите.  Peace Другото възможно е да имат определени изисквания на които да не отговаря. Обяснявам с пример: В момента търся стажанти в туризма. Т.е. млади хора до 29 г., които в последните 2 години да са завършили средното си опразование в професионална гимназия по туризъм, без стаж по специалността. Това не е моя приумица. Такива са изискванията за стажантски програми на ЕС. Емииии, мога да ви кажа че кандидатурите изобщо не отговарят на критериите. В най-добрия случай или са от преди над 2 г. завършили или нещо друго им куца. Едва 3 от 30 ще бъдат поканени на интервю и те пак не покриват критериите.  Tired А по друга обява от 460 кандидата трябва да отсея подходящите. Мислите ли че в рамките на един месец това може да се случи? Така че има вариант да Ви се обадят дори и след 2 или 3 месеца. Не губете кураж.  Hug

# 614
  • София
ce: Другото възможно е да имат определени изисквания на които да не отговаря. Обяснявам с пример: В момента търся стажанти в туризма. Т.е. млади хора до 29 г., които в последните 2 години да са завършили средното си опразование в професионална гимназия по туризъм, без стаж по специалността. Това не е моя приумица. Такива са изискванията за стажантски програми на ЕС. Емииии, мога да ви кажа че кандидатурите изобщо не отговарят на критериите. В най-добрия случай или са от преди над 2 г. завършили или нещо друго им куца. Едва 3 от 30 ще бъдат поканени на интервю и те пак не покриват критериите.  Tired А по друга обява от 460 кандидата трябва да отсея подходящите. Мислите ли че в рамките на един месец това може да се случи? Така че има вариант да Ви се обадят дори и след 2 или 3 месеца. Не губете кураж.  Hug

Аз като човек, който си търсеше стаж преди две години (неплатен) със сигурност мога да ти кажа, че няма как хем да си до 29 години хем да си завършил проф гимназия преди две години, защото като си на 25 например ще си завършил средно преди минимум 5 години. Може би трябва да търсиш хора до 21-22 години, за да е по - ясно.

Общи условия

Активация на акаунт