Какво повече няма да купя - тема 2

  • 87 659
  • 751
  •   1
Отговори
# 240
  • софия
  • Мнения: 30 223
Много харесваме едно сирене от Лидл - смес козе и овче Peace

# 241
  • София
  • Мнения: 761
Запис да ви следя. В момента не мога да се сетя нещо, което да ме е разочаровало, но със сигурност има такова, че и не едно.

# 242
  • Мнения: 21 594
Не купувам от тези разтворимите капучино и др. прахообразни боклуци в еднократни опаковки. Независимо от коя марка са. Готови супи и миксове също не. Маргарин в къщи не влиза също. Безалкохолни газирани напиткии разтворими сокове, също не. Амбицирала съм се да откажа и мъжа ми да пие от тези готовите студени чайове /много захар и консерванти/, вместо да си приготвя в къщи такъв и го подслажда например с мед - и по-евтино, и по-вкусно и здравословно. Втерщихте ме за черните маслини обаче. Като са най-скъпи мислех, че са и най-хубави. Ще видя към какви ще се пренасоча.

# 243
  • София
  • Мнения: 761
Не купувам от тези разтворимите капучино и др. прахообразни боклуци в еднократни опаковки. Независимо от коя марка са. Готови супи и миксове също не. Маргарин в къщи не влиза също. Безалкохолни газирани напиткии разтворими сокове, също не. Амбицирала съм се да откажа и мъжа ми да пие от тези готовите студени чайове /много захар и консерванти/, вместо да си приготвя в къщи такъв и го подслажда например с мед - и по-евтино, и по-вкусно и здравословно. Втерщихте ме за черните маслини обаче. Като са най-скъпи мислех, че са и най-хубави. Ще видя към какви ще се пренасоча.

 Peace

Онзи ден в нас влезна детски салам Сачи, обогатен с какви ли не "полезности и витамини". Само го опитах, да видя какво ще яде детенцето, за което беше (моето такова няма да вкуси, ако зависи от мен, никога, както и всички подобни гадости), супер боклук, да не говорим колко беше солено. Просто отвратително. И е за деца.

# 244
  • Мнения: 21 594
А, да забравих - и салами и кремвирши тип "кучешка радост" не купуваме. От време на време сърцето ми си иска малко кремвирш - та тогава гледам да е Тандем и Стара планина. Това е единствения компромис, който правя. Не купувам и бял хляб, а вече и уж пълнозърнест. Но това е, защото имаме здравословен проблем, не е заради лошото качество. Започнах да си правя в къщи на хлебопекарна и сме по-доволни.

# 245
  • Мнения: 416
За хляба, имам и хлебопекарна, но нарочно купувам многозърнест на Лагард, защото е много лек, филийките са малки и като знам, че съм изяла две, това ми е психологическа бариера и знам, че това е, а като грамаж се равняват на една средностатистическа филия от повечето други хлябове. Обаче преди време в един биомагазин продавачките настояваха, че хлябът трябва да е тежък, това, че е лек не било добре, използвани били много набухватели, което е вредно за здравето. Вие срещали ли сте някъде подобни твърдения?

# 246
  • Пловдив
  • Мнения: 5 214
И аз съм го чувала/срещала на няколко места това за по -лекият хляб и набухвателите...предполагам, че е вярно...

# 247
  • Мнения: 21 594
За набухвателите има логика, обаче такъв бухнал хляб сигурно е и с много мая, а това също е вредно. Най си го обичах хляба Бонус, ама те взеха, че го спряха. Сега си купувам от едни немски готови смеси за хляб - ръжен, пълнозърнест, селски. Много са хубави! Единственият им недостатък е, че не може да се слагат на отложен старт, защото са със суха мая и тя е разбъркана в брашнената смес. Препоръчвам ги горещо обаче за тези, които имат машина за хляб.

# 248
  • Мнения: 416
А защо е вредно многото мая?

# 249
  • Мнения: 21 594
Една от причините е, че е много калорична и от нея се пълнее. Имаше и още нещо, но в момента не мога да се сетя. Дано някой по-запознат се включи. Май беше нещо вредна за стомаха, обаче не съм сигурна в това. Неслучайно има диетични хлябове, които са обявени че са "без мая"

# 250
# 251
  • София
  • Мнения: 37 596
Точно така, черните хлябове, трябва да са тежки Peace
Майка ми е дългогодишна хлебарка Laughing и участваше в производството на първия хлаб Тонус. Това беше истински хляб без брашно. Гледала съм, как се приготвя, видях и руския професор разработвал го 10 години и доказал качествата му. За съжаление мина и замина Tired
Помните ли козунаците от хлебозаводите на времето? Лиги ми потичат при спомена. Сега за съжаление, оцветителите и подсладителите в него го докарват до такава воня при печенето, че аромата на козунак е далечен спомен за едни отминали времена....
п.п Има малки пекарни, предлагащи страхотни козунаци през последните години Flutter

И по темата - няма да купя повече, така любимата ми Карловска луканка на Бони Naughty
Днес рязах нещо между мас, хрущял и целулоза Sick

# 252
  • Мнения: 416
И аз я видях, но не ми вдъхна много доверие. Когато нямам критично мислене към нещо, което не познавам, се старая да чета сертифицирана литература. А в доверените медицински сайтове такава информация не открих, но може и да не съм търсила с правилните ключови думи. Иначе как да разбера кое е вярно, като когато не познавам материята, всеки може да си пише какво ли не и да изглежда логично и аз да му повярвам. Поне да бяха дали линкове към източниците, от които са взели информацията.

# 253
  • Мнения: 5 714
Източник има...не се чете внимателно.

# 254
  • Мнения: 5 252
Тази статия е...  ooooh! И източникът е много достоверен - руски форум. Наистина трябва да се чете внимателно и то не един източник.
Маята не се е появила преди войната, а много по-отдавна, и определено не расте върху кости, защото дрождите в маята преобразуват захарите в брашното във въглероден диоксид и така тестото втасва, т.е. естествената хранителна среда на тези дрожди, а не бактерии, както е написано в статията, е такава, съдържаща захари, а човешките кости не съдържат захари. Освен това няма описан случай в историята мая да се храни с плът и/или кости.

Общи условия

Активация на акаунт