Въпроси към Класически хомеопати 20

• 53 302
  • 729
  •   1
Отговори
# 210
Добре, а как е правилно?

Според мен трябва да се звъни на хомеопата, но както казваш, че при вас Т се вдига все през нощта е добре да споделиш и това с него  Peace

# 211
  • Пловдив
И на моите хлапета хом. така предписва: при остро съст. последното ХЛ.
Ама при нас си действа...

# 212
  • Пловдив
И на моите хлапета хом. така предписва: при остро съст. последното ХЛ.
Ама при нас си действа...

Вероятно сте при един и същ хомеопат Wink

пп Което не означава, че е правилно.
Преди време хомеопата при който водих детето, каза да постъпваме по същият начин...и в началото го правех(без особен резултат). След като попрочетох това - онова, попитах къде е написано това в Органон, е...не ми отговори....Казах и че това е в разрез с написаното, и че липсва хомеопатичност в този начин на предписание. Освен всичко друго ми беше дала и някаква схема, първи ден 3 по 1 прием,втори ден - 2 приема, трети ден - веднъж...ако иманужда....лудница ooooh!

# 213
  • гр. Пловдив
...Освен всичко друго ми беше дала и някаква схема, първи ден 3 по 1 прием,втори ден - 2 приема, трети ден - веднъж...ако иманужда....лудница ooooh!
Да, точно по тази схема действаме. Sad А как е правилно?

# 214
  • Пловдив
green_dawn, моя приятелка в СФ лекува детенцето си при д-р Ирена Маждракова. Отскоро са при нея, но е доволна. Помогна им за един упорит обрив и в няколко остри състояния. Наистина практикува като класически хомеопат. Доколкото знам обаче, за консултации по телефона е достъпна само до 17 часа, а и често ходи на семинари и конференции.

Последна редакция: ср, 22 фев 2012, 16:20 от yulinga

# 215
  • Пловдив
...Освен всичко друго ми беше дала и някаква схема, първи ден 3 по 1 прием,втори ден - 2 приема, трети ден - веднъж...ако иманужда....лудница ooooh!
Да, точно по тази схема действаме. Sad А как е правилно?

Нали ти писах по-нагоре  Peace

# 216
  • Пловдив
Аз съм доволна. Този начин действа. При моите деца.

ПП: И предиш. ни хом. предписваше по подобна схема.... Нямало е пропуск при остро състояние.  Peace

# 217
  • гр. Пловдив
А как действате като започне хрема и кашлица, преди вдигането на температура. Питам понеже ХЛ трябвало да давам само ако има Т и то над 38,5. При други симптоми само физ. р-р при хрема и загряване при кашлица. А това много ме уморява психически понеже продължава с дни.

# 218
Курса в Добрич го карах.Хомеопата няма претенции ,че съм давала нещо аз,винаги е било подходящо  Mr. Green когато се чуем.Но аз ,както казах ,давам само ако съм 100% сигурна,че е даденото ХЛ.При едно зверско падане от колело, малкият ми син си охлузи бузата,цялата беше рана.Аз докато разбера какво става,от къде е толкова много кръв ,успокоявах го,почистих раната и т.н. Но в един момент започна да отича и да посинява и аз тогава се замислих за ХЛ,дадох каквото прецених и за една седмица и белег нямаше.Не се бях обаждала на докторката.Друг случай с хрема ,кашлица и давам аз ,но на другия ден няма подобрение и отидохме при докторката ,правилно е лекарството,но по често е трябвало да го давам Simple Smile

# 219
 Здравейте,
само за малко или някой ако знае в Tub 7b,Cтna 7b или в картината на Calcarea phosphorica 15ch има ли повтаряне на думи или цели изречения? Тези ХЛ сме ги пили преди време като всяко самостоятелно.
Неправилно ни бяха определени,но тогава незнаех за принципите в хомеопатията....
От месец дъщеря ми на 1г.9месеца не пие ХЛ,но взе да повтаря например думата искам,искам или понякога цели изречения от по 5 думи по два пъти. Може ли това да е доказване на някое от тези ХЛ?

# 220
Здравейте,
само за малко или някой ако знае в Tub 7b,Cтna 7b или в картината на Calcarea phosphorica 15ch има ли повтаряне на думи или цели изречения? Тези ХЛ сме ги пили преди време като всяко самостоятелно.
Неправилно ни бяха определени,но тогава незнаех за принципите в хомеопатията....
От месец дъщеря ми на 1г.9месеца не пие ХЛ,но взе да повтаря например думата искам,искам или понякога цели изречения от по 5 думи по два пъти. Може ли това да е доказване на някое от тези ХЛ?
Здравейте, не се тревожете за това, което вече е изпило детето, така и така вече е пило някакви лекарства. Не ми прилича на доказване, но се обърнете към добър хомеопат, за да изследвате състоянието на детето и да вземете правилни мерки. Успех Simple Smile

# 221
  • Пловдив
А как действате като започне хрема и кашлица, преди вдигането на температура. Питам понеже ХЛ трябвало да давам само ако има Т и то над 38,5. При други симптоми само физ. р-р при хрема и загряване при кашлица. А това много ме уморява психически понеже продължава с дни.
Според мен, първо трябва да си смените хомеопата, както писах по-горе....не се прави така Naughty.
А конкретно на въпроса ти, действа се като се дава ХЛ, ако състоянието пречи на нормалното ежедневие на детето. В противен случай, аз нищо не давам, но ако не може да спи и да се храни от сополи и кашлица и т.н, си има ХЛ Peace, но то трябва да е съобразено с моментното състояние на детето,а не да е последното приемано Crossing Arms(щото последното приемано може хич да не е хомеопатично).

# 222
Здравейте!

Съжалявам, че не съм чела темата и всъщност за първи път влизам в нея, но обещавам вече да е често  Laughing

Влизам с един въпрос. Бебчето ми вчера стана на 1 месец, а пъпа още не е паднал. ЛЛ ми каза да и давам Sillicea 9ch веднъж на ден по 4 гранулки, за по-бързо падане на пъпа. Моля за съвет дали да го давам. Попринцип като го гледаме тоя пъп няма намерение да пада скоро и за това незнам какво да правя.  Tired

# 223
teddy_,не знам какво включва картината на Sillicea и дали е за вашия случай,но начина по който е предписана е в разрез с хомеопатичните принципи.Не трябва да се повтаря една и съща потенция(всеки ден хрупане на гранулки),защото може да се стигне до доказване на лекарството.
Намери си класически хомеопат ,прочети темата "Информативно за хомеопатията",закована е отгоре на подфорума,а до тогава стискам палци да падне това пъпче и да не му се тормозите толкова.

# 224
  • Пловдив
При това става дума за бебе Shocked
Интересно ми е как ти обясни да му даваш гранулките,а Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт