Отговори
# 435
  • София
Здравейте,сладурки Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Как сте в този пореден мразовит ден?
Ние сме си в къщи с малчо,но днес трябва да излизам за малко и събирам кураж от сега Mr. Green

Добре дошла,Кандидат мама Hug Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност до края.

Рая,това,което се е случило със сестра ти е ужасно Cry Много съжалявам.Дано скоро се възстановят и да се похвалиш,че ще ставаш леля Praynig
Ти какво се тревожиш за един дюнер-аз по 2 пъти седмично водя малкия след училище да обядва в КФС/след това директно на Алианс/.И всеки път си сгъвам по един Туистър с арабско хлебче.Мнооого ги обичам  Mr. Green Мак Доналдс не вкусвам,ужасно са ми гадни и винаги са ми били Sick,но КФС го обожавам.Странно,нали Laughing И детето е така,лятото ходим на Мак Доналдс само заради играчките,но не хапва там почти,а в КФС сгъва по 2-3 бутчета и царевички  hahaha

Като ви чета за тези контракции и много се притеснявам.Това ми е най-големия ужас-да не би да не ги усетя и да доведат до скъсяване на шийката.Уж онзи ден ме прегледа докторката и шийката си беше наред,но пак ме гложди отвътре.Нали със сина ми в 5-я месец имах 30 % скъсяване,сега ми е много притеснено.
А и да ви кажа,срам не срам Embarassed,направо съм забравила какво е това контракция.Страх ме е,че не мога да ги различа от другите болчици newsm78.Помня,че стягането беше ужасно и не може да се сбърка, но в по-горни седмици вече. А и тогава лежах и въобще не може да се сравнява със сега.Най-много да си купя магнезии за всеки случаи и при нужда да ми е под ръка newsm78

Гледам,че морето коментирате.Аз тази година положително ще го пропусна.Въобще няма да ми е до море с големия корем,убедена съм Naughty.А и за мен юни е студено за море,особено с малко дете.Когато живеехме във Варна си ходехме и от края на май,но откакто сме с малчо,ходим веднъж втората половина на юли за няколко дена,през август за седмица и голямата почивка я правим в началото на септември.Тогава е прекрасно-водата топла,няма големи жеги,няма и много хора-живот Joy
Ние последните няколко години,обаче,ходим по няколко пъти на море/така се случва и се налага/ и сега хич няма да ми липсва.
А относно ходенето с малко бебе,Калоян е роден на 12 май,когато беше на 2 месеца го водихме на море Laughing След 5 часа следобед,омазан хубаво със слънцезащитно кремче и стояхме първия ден половин час.Беше си супер и му се отрази много добре.

Хубав ден на всички и стойте на топличко Hug

# 436
Смайли, би трябвало сега да ти пуснат пак кръв и урина. На мен ми пуснаха в 6 г.с. и на 1 февр ми дадоха направление за повторни изследвания. Ако на следващата ЖК не ти даде направление, уж неволно спомени за тях. Нещо от сорта - вие дадохте ли ми направление за вторите кръв и урина, че не помня....и почни да ровиш в папчицата ти за бременност....и докато не ти отговори никакво мърдане. Тези мамчета, които са по-големи непрекъснато коментират хемоглобина - явно сега е моментът да пада при някои и трябва да се проследи. Ако пък почне да мрънка, добави...че много ми се вие свят, боли ме главата....

# 437
Анчелоти, случвало ми се е и на мен да не мога да спя от главоболие. От парацетамола при мен няма почти никакъв ефект, а други лекарства не смея да пия. Та ме спасяват само студени компреси. Може да не изчезне напълно главоболието, но поне не е така силно. Аз по принцип съм също с ниско кръвно и сутрин задължително пия кафе. Ако все пак усетя, че ми става лошо близвам малко сол.
Рая, много съжалявам за това, което се е случило на сестра ти. Стана ми много тъжно Sad Правиш планове, настройваш се за най-невероятните моменти....и като се случи нещо такова разочарованието и болката са ужасни. Дано бързо се възстанови и най-скоро се радва на най-сладкото бебче Hug

# 438
Рая, аз при доктор по здравна каса не ходя. Ходя само на платена ЖК, така че направления не ползвам. Изследванията са ми включени в пакета. Но въпреки това гледам т.к. да си сверявам часовника като ви чета. По принцип би трбвало всеки триместър да правят изследвания или? Thinking Забравила съм как беше. Друия път на ЖК ще попитам.

# 439
Здравейте мами, леко бременеене от мен. Аз също чакам своя маник към края на юли. Но аз все още не усещам мъника, като чета вие как го усещате и ми се иска и на мен вече Simple Smile

# 440
Здравейте мами!Виждам че говорите за кръвно и главоболие.Аз имам много ниско кръвно, но така се чувствам добре.Но понякога имам ужасно главоболие и откакто не мога да пия Аулин нищо не ми помага.С дни си карам така полу в несвяст.
Така завиждам/благородно/ на тези дето са усетили бебо.Моето момче или не е много активно или моя праг на чувствителност не е много наред Joy

# 441
Кандидат мама,ihtiandra-Добре дошли! Hug
Рая-съжалявам за случилото се със сестричката.... Sad Пожелавам и скоро пак да се похвали с две чертички и й желая от сърце една безпроблемна бременност  Hug
И аз продължавам да съм с ниско кръвно...найвече долната граница заковава на най-много 60...горната варира от 90 до 115....,да чукам на дървио се чувствам добре от време на време ми е малко шантаво,но до сега от силно главоболие и прималяване не се е стигало!

# 442
Бях забравила за айран със сол, направих си и се пооправих малко, иначе кафе пия всяка сутрин със захар и мляко. В началото като разбрах че съм бременна спрях да пия кафе за няколко дни и щях да полудея от главоболие, та кафенце си пийвам.
Даже преди малко се прибрах от магазина и купих цяло кашонче с кисело мляко  Joy

# 443
Здравейте, девойки с коремчета!

Нашата учителка днес е болна и ни разпусна бързо, бързо

Заради, благодаря ти за мислите  Hug Успех с английския. Сега отчитам като факт колко по-лесен език е... Но на мен като цяло не ми се отдават езиците, бързо забравям и трудно си превеждам и асимилирам разни фрази, ама... колкото толкова  Hug

Добре дошла,Кандидат мама  Hug Hug Hug Знам как се чувстваш. Пожелавам ти лека и безпроблемна  Hug Момчетата еднояйчни или двуяйчни са ти? Ако имаш въпросчета и притеснения - питай.

А къде са ни другите близнашки мами - Dari, FireBall ? Само двечки ли ни бяха  newsm78 Забравила съм, но за тях двете съм сигурна, даже Дари я засякох напред в темата се отчете, ама FireBall не съм. Дано всичко е ОК. Като си спомня какви притеснения съм имала аз...

Рая една  Hug за теб и една  Hug за сестричката ти.

AN4ELOTI, сега пий по-честичко айрянче и ще стабилизираш положението.

# 444
Neotrazima, и аз до преди няколко дни не усещах бебето, но вече се появиха и отчетливи ритвания. Дори мъжът ми ги усети. Според мен съвсем скоро и ти ще го усетиш. В тази възраст са още малки и са им по-слаби движенията, а и нали зависело от разположението на плацентата това колко рано ще го усетиш..
Момичета, исках да попитам дали на някоя от вас вече е спаднал хемоглобина? Моят до преди месец и половина беше в норми, но на 30.01, когато последно ми взимаха кръв беше паднал на 107 (реф. са  120-140). Имам чувството, че при предишната ми бременност по-късно ми падна хемоглобина, а сега още от края на четвъртия месец. При вас как е? На някой от вас изписвали ли са желязо вече?

# 445
Тумбачета, виждам че коментирате кръвното и главоболието. Аз съм със супер ниско кръвно, както и повечето от Вас. Доста често стигам гръницата и за най- голям ужас винаги когато пътувам за работа и се примолвам на някой човечец да ми отстъпи мястото си, защото да клекна в трамвая малко странно изглежда. Но седна ли, толкова бързо се оправям, че не е истина.
Да Ви споделя за високото кръвно, за което се радвам много , че не съм от мамите с него. На мъжът ми брат му и жена му чакаха детенце, а тя милата със супер високо кръвно и детенцето й се роди мъртво, като докторите казали, че е заради кръвното  #Crazy Колко е вярно си нямам на идея, но .... беше ужасно. Но за сметка на всичко лошо, сега си има едно диваче на близо 3 годинки и не се спира.
Добре дошла маминка с близначета!  Hug Много положителни емоции и накрая красиви и здрави сладурченца  Heart Eyes

# 446
Аз като се замисля май не познавам бременна ,която да не е пила желязо.Моите изследвания ще ги правя на 02.03 и се надявам да не се налага да пия желязо, защото и без него имам проблем с smile3550, а после не ми се мисли.

# 447
Момичета, исках да попитам дали на някоя от вас вече е спаднал хемоглобина? Моят до преди месец и половина беше в норми, но на 30.01, когато последно ми взимаха кръв беше паднал на 107 (реф. са  120-140). Имам чувството, че при предишната ми бременност по-късно ми падна хемоглобина, а сега още от края на четвъртия месец. При вас как е? На някой от вас изписвали ли са желязо вече?

Аз пия желязо мила още от втория месец - хемоглобина ми беше 97, сега на 15.02 ще ми пуснат нови изследвания е ще видим дали ще продължавам, първия месец го пиех 3х1, после 2х1, сега 1 път дневно

# 448
  • В. Търново
Момичета, исках да попитам дали на някоя от вас вече е спаднал хемоглобина? Моят до преди месец и половина беше в норми, но на 30.01, когато последно ми взимаха кръв беше паднал на 107 (реф. са  120-140). Имам чувството, че при предишната ми бременност по-късно ми падна хемоглобина, а сега още от края на четвъртия месец. При вас как е? На някой от вас изписвали ли са желязо вече?

Аз пия желязо мила още от втория месец - хемоглобина ми беше 97, сега на 15.02 ще ми пуснат нови изследвания е ще видим дали ще продължавам, първия месец го пиех 3х1, после 2х1, сега 1 път дневно

Паднал на 107...?!  Shocked Че моят първоначално си беше 108, бях в 8-ма седмица! Още не са ми пускали нови изследвания, но оплаквания нямам, свързани с нисък хемоглобин. С дъщеря ми помня още - начален 106, после в 6-ти месец - 104 и аз като Пепи бях на желязо. Колко ми се е вдигнал от него, не знам, защото я го пиех, я не. Но-факт, че проблеми като анемия след раждането не съм имала!

# 449
Здравейте, мами!  
Аз днес пуснах БХС, ще си чакам резултата! Незнам защо, но бях останала с впечетление ( от вашите постове  ), че отнема около седмица, а днес на мен ми казаха да си търся резултатите след 15 дни newsm78. Иначе на прегледа всичко изглежда добре. Потвърдиха ми и пола - момченце. Simple Smile
Само да отпадне това притеснение...
 Поздрави!

Общи условия

Активация на акаунт