Отговори
# 645
една лъжица  Laughing това не е шега -  метална,  50-60 мл алкохол - ракия или водка.
Защо не го готвиш направо с останалите продукти?
Ами не знам.  newsm78Винаги първо съм сварявала месото и после слагам продуктите .Телешко варено  ще правя.
Тичам да слагам ракията и лъжицата. Laughing

# 646
и лъжица една пусни вътре (супена примерно, самата лъжица)  Бабина деветина може да е, но някои казват, че помага.

# 647
мога ли да заменя индийското орехче с нещо друго

# 648
в какво? Много е специфично, аз не се сещам за негов заместител....

# 649
мога ли да заменя индийското орехче с нещо друго

може просто да не го слагаш! Wink за сладко или солено ястие става дума?

# 650
за мъфини с тиква и стафиди

# 651
пропускаш. предполагам има други подправки?

# 652
може да добавиш джинджифил или карамфил на прах.. канела, предполагам, така или иначе има в рецептата, а ако си падате по-екзотични вкусове може да пробваш с малко кардамон или щипка черен пипер!
Wink

# 653
  • под тепетата
Въпрос към ползвалите кокосово мляко. Отворих кутия със срок на годност до 11март. Отгоре имаше мазна тапа със сив цвят, а отдолу някаква течност. Не ми мирише на кокос - да не би очакванията ми да са в грешна посока ? Ще ме яд да си опропастя сметаната...

# 654
  • София
Нормало е да се образува мазна тапа отгоре. Обикновено е бяла на цвят, поне аз само такава съм виждала newsm78 Опитай го как е на вкус. Според мен си е ок щом е в срок на годност

# 655
здр искам да направя марципан Варна по тази рецепта http://www.mycookingbookblog.com/?p=2157,

но имам само 200гр пудра захар ако намаля всички продукти на половина ще се получи ли тестото или да не рискувам

# 656
  • под тепетата
Благодаря, Чарита! Не ми хареса на вкус - прилича ми на лекарство ,леко ми нагарча...

# 657
  • Варна
здр искам да направя марципан Варна по тази рецепта http://www.mycookingbookblog.com/?p=2157,

но имам само 200гр пудра захар ако намаля всички продукти на половина ще се получи ли тестото или да не рискувам

Ще се получи, но дали ще ти стигне? По-добре изтичай до магазина за още пудра захар или си смели.

# 658
  • София
Благодаря, Чарита! Не ми хареса на вкус - прилича ми на лекарство ,леко ми нагарча...
не би трябвало да нагарча. Вкусът си е като на кокосово мляко от орех.
Каква рецепта ще приготвяш?  Blush ако ми допадне ще взема и аз да отворя една консерва с кокосово мляко и ще направя внимателна дегустация. Не ми се ще само да го отворя и да го прибера в хладилника докато ми хрумне в какво да го вложа млякото.

# 659
Ще пека риба във фурната. Решила съм да я омотая във фолио. Освен малко олио и сол, друго да слагам ли?

И още един въпрос. Преди време бях яла риба и отстрани към нея имаше бял сос. Гъстотата е като майонеза, но на вкус по-скоро беше сметана, имаше и чесън. Някой сеща ли се за такъв сос  newsm78

bouquet

Общи условия

Активация на акаунт