Отговори
# 675
  • Мнения: 1 883
Аз също съм с питане, почнах тази торта http://towerwitch.blogspot.com/2011/01/blog-post_04.html, направих преди 3 часа еклерите и блата, но ми спря тока, преди минути го пуснаха. Сега почвам вечерята и направо  ooooh! Та, питането ми е, може ли утре да напълня еклерите и тогава да направя тортата. За първи път правя еклери и разбрах, че е нямало от какво да се притеснявам, не е сложно  Wink
Може!
пеп-4o месцето се свари, дали алкохола или лъжицата е помогнала ,не е ясно  Joy но важното е си хапваме.

здравейте
Днес взех салата копф и рукола, може ли да ми кажете някакъв лесен дресинг за тях?
Копф не знам какво е.Но когато си правя салата с рукола, разни зеленилки, може и домат, краставица и кълнове да сложа. Си правя такъв дресинг: щипка захар, лимонов сок/ балсамико/, зехтин, горчица и сол. Хубавичко разбивам съставките и после ги слагам в салатата.
Ето тук има дресинг за салатка с рукола:
салатка

Последна редакция: сб, 25 фев 2012, 19:36 от Тя

# 676
  • София
  • Мнения: 1 455
 Тя,   bouquet  Успокоих се, че иначе щях да правя торта по нощите  Crazy

# 677
  • Талант на 2012,2013 г.
  • Мнения: 3 001
Здравейте,момичета. Hug Искам да напълня пиле и да го опека във фурната. Никога до сега не съм правила. Бихте ли ми дали някакви насоки? Blush Rolling Eyes

Правя обикновено две плънки:
1. Задушава се леко ориз със зелен (или стар) лук, джоджен, сол, черен пипер и ситно нарязани карантийките на пилето (ако няма такива - може и малко каймичка, а може и само оризът да остане). Пълниш, зашиваш или прихващаш с клечки и печеш, както си го правиш
2. Две филийки се нарязват на кубчета и се запържват до златисто в масло с 4-5 пресовани скилидки чесън. Пълниш и пак така... става невероятно ароматно!

Ева, можеш - няма проблем, само да не изсъхват!

Благодаря ти. Hug Heart Eyes

# 678
  • Мнения: 9 146

пеп-4o месцето се свари, дали алкохола или лъжицата е помогнала ,не е ясно  Joy но важното е си хапваме.


 вече ще вариш и с двете, пък както стане  Wink  Важното е,  че се е сварило. Аз нямам проблеми с джоланите, не знам що така ти се получава.

# 679
  • София
  • Мнения: 1 193
Помощ!!!
Тръгнах да правя този тутманик http://djemmasvetlana.blogspot.com/2011/11/blog-post_12.html и без да се замисля разтворих маята в около 250 мл вода .Сега какво мога да направя?
Да слагам ли и мляко или да хвърлям разтвора?

# 680
  • София-Младост
  • Мнения: 23 385
Помощ!!!
Тръгнах да правя този тутманик http://djemmasvetlana.blogspot.com/2011/11/blog-post_12.html и без да се замисля разтворих маята в около 250 мл вода .Сега какво мога да направя?
Да слагам ли и мляко или да хвърлям разтвора?
Такак както питаш значи, че друга мая нямаш под ръка...дори суха? А сухо мляко да сложиш във водата? Мисля, че и така ще стане тутманика, без мляко.

# 681
  • София
  • Мнения: 1 193
Помощ!!!
Тръгнах да правя този тутманик http://djemmasvetlana.blogspot.com/2011/11/blog-post_12.html и без да се замисля разтворих маята в около 250 мл вода .Сега какво мога да направя?
Да слагам ли и мляко или да хвърлям разтвора?
Такак както питаш значи, че друга мая нямаш под ръка...дори суха? А сухо мляко да сложиш във водата? Мисля, че и така ще стане тутманика, без мляко.

Имам суха мая.
Още един леко глупав въпрос ,с нея вкуса ще бъде ли по-различен?

И друго ,ако от другата смес замеся тесто като за пица и го сложа в хладилника без да е втасало,ще ства ли за нещо след 5-6 часа примерно?

# 682
  • София-Младост
  • Мнения: 23 385
Помощ!!!
Тръгнах да правя този тутманик http://djemmasvetlana.blogspot.com/2011/11/blog-post_12.html и без да се замисля разтворих маята в около 250 мл вода .Сега какво мога да направя?
Да слагам ли и мляко или да хвърлям разтвора?
Такак както питаш значи, че друга мая нямаш под ръка...дори суха? А сухо мляко да сложиш във водата? Мисля, че и така ще стане тутманика, без мляко.

Имам суха мая.
Още един леко глупав въпрос ,с нея вкуса ще бъде ли по-различен?

И друго ,ако от другата смес замеся тесто като за пица и го сложа в хладилника без да е втасало,ще ства ли за нещо след 5-6 часа примерно?
Няма да има промяна във вкуса, заради маята.
Честно не знам, то дори и в хладилника ще втасва, макар и много бавно.

# 683
  • Мнения: 7 779
Имам суха мая.
Още един леко глупав въпрос ,с нея вкуса ще бъде ли по-различен? зависи от вкуса на потребителя. едни правят разлика , но други не. аз съм от вторите  Joy

И друго ,ако от другата смес замеся тесто като за пица и го сложа в хладилника без да е втасало,ще ства ли за нещо след 5-6 часа примерно?
ще стане . даже пицата е по-хубава след като тестото отлежи в хладилника или фризера. само трябва да предвидиш време за стопляне на тестото.

# 684
  • София
  • Мнения: 1 455
Tari Tasartir, сега видях, чак сега видя, че и ти си ми писала  Blush Да, изсъхнаха малко еклерите, но нищо, сега ще ги пълня и ще си правя на тортата, като има сложа крема отгоре мисля, че ще са о.к. После ще споделям.
 Вчера фетучините станаха много вкусни http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=69-zeleni-fetuchini … lar#axzz1nPbxGmeY  Peace

# 685
  • София
  • Мнения: 1 193
Благодаря ви много  Hug !

# 686
  • Мнения: 4 864
Намазвате ли с нещо отгоре, когато готвите неща от бутер тесто? Аз слагах яйце, разбито, но печката ми е силна и то изгоря, а кашкавалките ми още не бяха готови Sad

# 687
  • Мнения: 22 867
Намазвате ли с нещо отгоре, когато готвите неща от бутер тесто? Аз слагах яйце, разбито, но печката ми е силна и то изгоря, а кашкавалките ми още не бяха готови Sad

Може би ти е прекалено силна фурната, по принцип не пречи да се намаже с яйце, зависи какво правиш. Peace

# 688
  • Мнения: 7 779
Намазвате ли с нещо отгоре, когато готвите неща от бутер тесто? Аз слагах яйце, разбито, но печката ми е силна и то изгоря, а кашкавалките ми още не бяха готови Sad
защо я оставяш да е силна ? ми намали я малко де  #2gunfire

# 689
  • Мнения: 4 864
Намалих я аз... Ама се чудех дали да ги мажа днес и нищо не им сложих отгоре

Общи условия

Активация на акаунт