Отговори
# 405
  • София-Младост
labrex,  в Тисамису-то на Танита има млечна течна сметана, това сладкарска или готварска е?  Embarassed

В случая май е готварска, защото се разбива със захар  newsm78

# 406
labrex,  в Тисамису-то на Танита има млечна течна сметана, това сладкарска или готварска е?  Embarassed

В случая май е готварска, защото се разбива със захар  newsm78

И с подсладената става, т.е. сладкарската, просто няма да слагаш захар. Но на Танита в рецептата е неподсладената, т.е. тая, дето я наричаме готварска. Peace

# 407
 Момичета,някакви идеи,какво да сготвя със сусамов тахан? Имам един залежал в хладилника....
Ох,  аз съм за хумус.
http://vkuhniata.wordpress.com/2009/06/16/humus/
аз я правя по тази рецепта.Много го обичам.
Можеш да си купиш суров нахут и да вариш, има и сварен. И с двата става. След като се свари нахута , задължително ги беля зрънцата.Малко е връткаво, но за мен си заслужава.

# 408
  • София
Ала- Бала, Labrex, благодаря ви   bouquet

# 409
Правя крем за торта по тази рецепта-http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=59239,обаче крема не ще и не ще да се сгъсти......явно сметаната ми нещо не е наред......Някой да даде идея как да го докарам до вид готов за омазване на тортата,щото блатовете ми седят вече напоени и  ме чакат да я довършвам.....А,пък и не ми се почва нов,щото сума шоколад набухах вътре.....

# 410
  • София
Момичета ,благодаря за отговорите !

# 411
Правя крем за торта по тази рецепта-http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=59239,обаче крема не ще и не ще да се сгъсти......явно сметаната ми нещо не е наред......Някой да даде идея как да го докарам до вид готов за омазване на тортата,щото блатовете ми седят вече напоени и  ме чакат да я довършвам.....А,пък и не ми се почва нов,щото сума шоколад набухах вътре.....
Сметаната с миксер ли я разби? Заквасената само с лъжица. Както и да е.

Можеш да сгъстиш с желатин.

# 412
  • София
 С желатин.

# 413
С миксера Embarassed.....да/макар,че друг път ми се е получавала и с миксер,но само със захар,не с шоколад/.....сега слагам желатина да се топи на водна баня,пък да видим дали ще стане нещо,в крайна сметка...

# 414
.......обаче крема не ще и не ще да се сгъсти......явно сметаната ми нещо не е наред......Някой да даде идея как да го докарам до вид готов за омазване на тортата,щото блатовете ми седят вече напоени и  ме чакат да я довършвам.......

Люба, тая тортичка дълго време ни беше любима и я правех често, кремът по принцип не става много гъст, като разбита сладкарска сметана, например. Всъщност, аз не го и бърках много, просто да се смеси с течния шоколад. не знам, ако много си разбивала сметаната, тя се втечнява, обсъждали сме тоя въпрос тук. Ако е чак много течен, сложи малко желатин, но не прекалявай, да не стане много стегнато, кремчето си е меко, дано ме разбереш, че както обяснявам...... Peace Погледни и тортата на Лео, т.е. нейния крем, все нещо ще импровизираш. Peace

# 415
Мерси,labrex  bouquet...сложих малко по-малко от половин пакет желатин...пък да видим какво ще се получи Thinking/днес явно не ми е ден,от сутринта ми върви на терсене,дано поне тортата да се получи/

# 416
Мерси,labrex  bouquet...сложих малко по-малко от половин пакет желатин...пък да видим какво ще се получи Thinking/днес явно не ми е ден,от сутринта ми върви на терсене,дано поне тортата да се получи/

Ще стане, и непременно сиропирай блатовете, по-вкусни са с алкохолния сироп. Grinning

# 417
 Момичета,някакви идеи,какво да сготвя със сусамов тахан? Имам един залежал в хладилника....

Хомос, ако обичате - нахут от консерва+сусамов тахан+зехтин+скилидка чесън.
Аз слагам понякога и патладжан или печени чушки.

Ей това е хубава рецепта:
https://sabinaberova.wordpress.com/2010/11/18/%d1%85%d1%83%d0%bc%d1%83%d1%81/
  МНого благодаря!   bouquet Hug

# 418
А,те вече са сиропирани/наистина мирише божествено/........сложих от Лидълския "Бейлис" Wink
Тортата е за утре,така че все ще стегне/пък ако нещо друго прецакам,гостите ще ядат купена/....

Благодаря и на другите момичета дето дадоха акъл,че каквато съм отнесена дне,одеве забравих. Embarassed

# 419
Момичета и момче, дайте съвети за кюфтета на фурна? Смлях 1 кг. месо на кайма - тел.+свинско.
Как да я замеся за кюфтета на фурна? Как да станат сочни? Слага ли се яйце, хляб? Или само лук?
Абе за гости искам за довечера добре да станат.
Благодаря предварително.
А може и бонус някоя рецепта за картофи до тях. Сами или в отделна тава?

Общи условия

Активация на акаунт