Отговори
# 540
polly, сметаната стоя в хладилника четири дена, трябва да е била охладена, иначе в камерата ли?  newsm78 Доколкото разбрах, не е била достатъчно голям процент?
Последно правих тази торта , точно с неподсладена Мегле, колко и е % на масленост идея си нямам ( но то има 2 вида на нашия пазар - подсладена и неподсладена- така че .......в случая не маслеността ти е направила проблем) , разби се без проблем. Щом е била добре охладена и си била достатъчно време с миксера, ммм, не знам какъв е бил проблема. На мен веднъж Хопла не ми се разби добре, така и не разбрах причината- сложих 1 сгъстител и 1 желатин ( за 1л сметана- затова толкова много) ....но беше за торта, не за тирамису....в случая  не знам дали за тирамису е подходящо да се ползва сгъстител или желатин, може би ще се отрази на вкуса.
Не казвам че Президент е лош избор, най добрия е, за нашия пазар...но цената  Crazy

# 541
Замислям се, дали пък проблемът не дойде от подсладителя в сметаната? newsm78
Иначе тирамисуто стана страшно вкусно. Само притичвам до хладилника, да пробвам  Whistling  Laughing

# 542
Течен? Може би ...не съм запозната с употребата им.
Разгледай темите на Жоро , мисля че ще ти бъдат полезни  Peace

# 543
  • София
Пеп-чо, абет, благодаря за идеите! Може и от двете да се възползвам. Абет,какво цедено кисело мляко купувате? Аз не съм купувала, защото тези, които съм виждала са с растителни мазнини продукти. А ако е истинско,ще едоста скъпо? Ще бъдем 10 души и хич не ми е лесно да преценя количествата.

няколко пъти съм правила млечна салата с цеденото кисело мляко "бор чвор" и абсолютно винаги след няколко часа престой, дори и в хладилник салатата се втечнява, а на другия ден си е направо като таратор.., нека и другите момичета да споделят дали имат такъв опит, но от моя аз бих те посъветвала да направиш салатата непосредствено преди да я сервираш!
Wink
С каквото и мляко да се приготви винаги на др.ден ще има леко втечняване, но чак да стане на таратор.. Аз лично последният път си купих гръцко цедено мляко и вкусово съм много доволна.

Никога досега не ми се е втечнявала тази салата  Thinking А я правя доста често. Да, отделя малко водичка, но съвсем малко.  Peace
Я ми кажете кои са тия гръцки цедени млека. Как не съм ги забелязала досега? А ми се иска да ги пробвам. Ние сме фенове на салати и десерти с цедено мляко.  Peace

# 544
Ехааа! Супер си, polly, мерси! Отивам да чета.   bouquet

# 545
Абет, в някои магазини ги продават като Цедено мляко Алекзандър - от кофи по... 10л. май са.
Но има и кутии по 900гр, 1 кг. като малки кофички.  доста марки има от тях

# 546
  • София
 Момичета и момче, мисля днес да правя пълнени палачинки, но само със сирена и сметана. До сега само с месце съм правила, затова ще съм благодарна на идейки. Чуденката ми е дали да обработя термично плънката от сирената със сметаната или да ги сложа на ''сурово '' в палачинките, които ще запека във фурната с кашкавал  newsm78
 Вчерашните кюфтенца от леща и картофи станаха много вкусни, направих и сосче към тях и си облизахме пръстите  Wink

# 547
  • София
Абет, в някои магазини ги продават като Цедено мляко Алекзандър - от кофи по... 10л. май са.
Но има и кутии по 900гр, 1 кг. като малки кофички.  доста марки има от тях

Благодаря ти, Пеп-4о  Hug
Ще го потъся още тази вечер.

Ева на третия етаж , аз не бих ги обработвала преди това. Все пак не слагаш нищо сурово, а по време на запичането ще си се разтопят  Peace
Предполагам, че ако ги затоплиш преди да ги сложиш в палачинката, ще се разтечат  Peace
Идеята ти е супер вкусна, ще се възползвам и аз.

# 548
  • София
 Благодаря ти, abet. Сега реших да напълня палачинките със сирената и да ги сложа в тавичка със сметаната и кашкавала отгоре.

# 549
  • Варна
Привет, момичета и момче! Искам да приготвя свински котлети, пълнени с топено сирене, като джобче. Имам идея горе-долу как да го направя. Но все пак, ако някой има изпитана рецепта, ще съм много благодарна да я сподели.  bouquet

# 550
  • Хасково
Може ли да ми предложите изпитана рецепта за гофрети - по-мекички и не много сладки, че откривам рецепти само за хрупкави гофрети  Hug

# 551
Някой дали знае какво е тестото за пайовете в макдоналдс? Много ги обичам.Планката я уцелих, но ги правя с бутер тесто.

# 552
Тя, точно бутер тесто и се пържат във вряла мазнина.Предполагам това е тайната.

# 553

да, и аз често съм си мислила, че разликата идва от там, че в "макдоналдс" ги пържат, а ние обикновено печем във фурна.. не ми се струва тестото да е някакво специално!

Тя, сподели тайната пълнка, моля! Wink

# 554
  • Ямбол
имам доста сирене,дайте идея за нещо.Да не е баница,че скоро правих,ако е сирене по шопски имам домати само от буркан,вероятно с тях ще правя,ако не ми дадете някоя идея.

Общи условия

Активация на акаунт