Отговори
# 525
не само, слагаше домашно вино и бакпулвер... Някаква бабина рецепта билоо  newsm78

# 526
Тя, благодаря ти, вече ще знам, какво да купувам.   chef
scaramouche, Не е заквасена сметана. Готварска течна е. Точно 20 %, има нарисувана чиния със спагети на картинката. Не знам как се качват снимки тук, иначе щях да снимам кутийката.   bouquet
Деси-тта, аз също желирам компоти, ако те интересува, мога да ти кажа, как аз го правя. Лесно е, но си е с желатин , де.

# 527
  • София
Пеп-чо, абет, благодаря за идеите! Може и от двете да се възползвам. Абет,какво цедено кисело мляко купувате? Аз не съм купувала, защото тези, които съм виждала са с растителни мазнини продукти. А ако е истинско,ще едоста скъпо? Ще бъдем 10 души и хич не ми е лесно да преценя количествата.
А какви основни ястия приготвяте по-нетрадиционни,но лесни ? Имам предвид пак месни,някакъв вид по-така пържоли, макар че аз най-ги харесвам на скара.

Аз използвам цедено кисело мляко на Бор Чвор. Кутиите са по 500 гр и струва 2,60 лв. За 10 души ще ти трябва двойна доза от рецептата, която съм ти дала.  Peace

Зе основно мога да ти препоръчам отново нещо лесно и гарантирано вкусно. Взимаш си пържоли, свински или пилешки. Нареждат се в голяма тава, слагат им се подправки, каквито обичаш. В отделен съд разбиваш кофичка кисело мляко / ако месото е много и тават голяма сложи повече мляко/ с една две лъжици горчица, соев сос, може и мед, ако обичате. Заливат се пържолите с млякото, като леко се повдигат, за да попадне от сместо и отдолу, нарязва се малко масло. Завиваш тавата с фолио и печеш, докато водата от млякото не изври и не стане на малки парченца сиренце. Фолиото се маха и се запича още малко до златист цвят. Гарнитурата е по желание.  Peace

# 528
Привет   bouquet
Дайте ми някаква идея за да оползотворя една кофичка течен шоколад Финети / двуцветен/. От доста време го подбутваме у нас пък не искам да го хвърля.
Мерси   bouquet

# 529
Здравейте, аз отново с въпрос Embarassed
 Може ли от замразени горски плодове(къпини,боровинки,ягоди) да се направи някакъв компот, например в тендежера да се свари - дали ще стане или ще се разкашка newsm78?

# 530
мам4е , между течната сметна на Meggle, Hopla и Halta, било то подсладена или не.....няма никаква разлика, просто са различни марки. Не ти се е разбила на крем, защото не е била достатъчно охладена, според мен...за друга причина не се сещам  Peace

# 531
не само, слагаше домашно вино и бакпулвер... Някаква бабина рецепта билоо  newsm78

Деси-тта, щом е слагала бакпулвер, значи има и брашно, и не е просто желе, а някакъв сладкиш. Спомнете си още от съставките, може някой и да предложи рецептата, така само по виното и бакпулвера е трудно. Стана ми интересно що за желе или сладкиш ще е това? newsm78 Peace

# 532
Пеп-чо, абет, благодаря за идеите! Може и от двете да се възползвам. Абет,какво цедено кисело мляко купувате? Аз не съм купувала, защото тези, които съм виждала са с растителни мазнини продукти. А ако е истинско,ще едоста скъпо? Ще бъдем 10 души и хич не ми е лесно да преценя количествата.

няколко пъти съм правила млечна салата с цеденото кисело мляко "бор чвор" и абсолютно винаги след няколко часа престой, дори и в хладилник салатата се втечнява, а на другия ден си е направо като таратор.., нека и другите момичета да споделят дали имат такъв опит, но от моя аз бих те посъветвала да направиш салатата непосредствено преди да я сервираш!
Wink

# 533
  • София-Младост

няколко пъти съм правила млечна салата с цеденото кисело мляко "бор чвор" и абсолютно винаги след няколко часа престой, дори и в хладилник салатата се втечнява, а на другия ден си е направо като таратор.., нека и другите момичета да споделят дали имат такъв опит, но от моя аз бих те посъветвала да направиш салатата непосредствено преди да я сервираш!
Wink
С каквото и мляко да се приготви винаги на др.ден ще има леко втечняване, но чак да стане на таратор.. Аз лично последният път си купих гръцко цедено мляко и вкусово съм много доволна.

# 534
polly, сметаната стоя в хладилника четири дена, трябва да е била охладена, иначе в камерата ли?  newsm78 Доколкото разбрах, не е била достатъчно голям процент?

Деси-тта, много интересно ми стана това желиране с вино и бакпулвер. Разрових се и намерих една рецепта за желе с вино, но никъде нищо не намирам за бакпулвера. Ако някой знае, на мен също ще ми е много интересно да науча.
Иначе намерих това: http://papkam.com/recepta/vineno-jele-s-plodove/7653

# 535

абсолютен таратор си става с "бор-чвор".. когато сама цедя млякото никога не ми се е случвало да се втечни толкова бързо и толкова много! а иначе в първи момент изглежда много добре млякото в кутията...

# 536
  • Варна
Моля да ми кажете рецепта за содени питки - тези, които се пържат. Мама ги прави супер, но в момента не си чува телефона, а аз нямам време да чакам.
Благодаря!   bouquet

# 537

Wink
С каквото и мляко да се приготви винаги на др.ден ще има леко втечняване, но чак да стане на таратор.. Аз лично последният път си купих гръцко цедено мляко и вкусово съм много доволна.

става, става  на таратор, ако и на краставица си случила  ooooh!  Или пък ако сложиш вътре  настъргана или замразена краставица  (а когато правех с домашно цедено мляко съм слагала и замразна и леееко отпускаше, но пак стоеше гъста)

И аз купвам от гръцките цедени млека. И най-редовно, цяла зима ядат млечна салата.  Сега обаче тук хванах едно Салатино (на латиница) - най- добро ми е то. Едва ли има такова мляко без сухо и тн

# 538
Моля да ми кажете рецепта за содени питки - тези, които се пържат. Мама ги прави супер, но в момента не си чува телефона, а аз нямам време да чакам.
Благодаря!   bouquet

Ако имаш предвид мекици - рецептата на Илияна, ако са т.нар. бухтички - бухтите на Fior , ето и содените бухти на Джема, дано някоя от рецептите прилича на тези, които знаеш. Peace

# 539
  • Варна
Благодаря!  Hug
Бухтите на Fior е точната рецепта  Peace. Този път ще си я запиша  в тефтера Embarassed.

Общи условия

Активация на акаунт