Отговори
# 510
  • София
 Според мен по- подходящ е оризът. На другите въпроси не мога да отговоря  Peace

# 511
Купила съм пилешки дробчета и искам да направя супа. Четох, четох, но не съм сигурна:
Кога се слагат дробчетата, за да не се скашкат? Преди зеленчуците (лук, морков, целина) или когато те са омекнали?
Трябва ли първо да подваря дробчетата и да им изхвърля водата? От снощи съм ги накиснала в студена вода в хладилника.
И последно: какво ще върви повече ориз или фиде? Клоня към ориза, но понеже съм яла такава супа мнооого отдавна и не помня точно какъв беше вкуса.

всичко на веднъж сложи. Но да, първо кипни дробчетата, нарязани на по-дребно във вряла вода за 2-3 мин, че доста тъмен става бульона и изхвърли тази вода.
Аз после слагам малко пилешки бульон ако имам, щото не пускат почти нищо ( ако имаш пилешко месо, нарежи на дребно и сложи него, че само от дробчета супата не е  приятна на всеки.  Или воденички ако имаш, смеси ги.

можеш да сложиш ориз или фиде - според каквото обичате.

ето ми оня-деншната   само от дробчета http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/425809_2307023414 … 2_211233268_n.jpg

# 512
Здравейте момичета, имам една молба към  Вас аз винаги правя баници като си точа корите,но сега искам да пробвам  с дърпани кори ако някой иска нека ми помогне.Благодаря предварително.

# 513
  • софия
Купила съм пилешки дробчета и искам да направя супа. Четох, четох, но не съм сигурна:
Кога се слагат дробчетата, за да не се скашкат? Преди зеленчуците (лук, морков, целина) или когато те са омекнали?
Трябва ли първо да подваря дробчетата и да им изхвърля водата? От снощи съм ги накиснала в студена вода в хладилника.
И последно: какво ще върви повече ориз или фиде? Клоня към ориза, но понеже съм яла такава супа мнооого отдавна и не помня точно какъв беше вкуса.

всичко на веднъж сложи. Но да, първо кипни дробчетата, нарязани на по-дребно във вряла вода за 2-3 мин, че доста тъмен става бульона и изхвърли тази вода.
Аз после слагам малко пилешки бульон ако имам, щото не пускат почти нищо ( ако имаш пилешко месо, нарежи на дребно и сложи него, че само от дробчета супата не е  приятна на всеки.  Или воденички ако имаш, смеси ги.

можеш да сложиш ориз или фиде - според каквото обичате.

ето ми оня-деншната   само от дробчета http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/425809_2307023414 … 2_211233268_n.jpg
пеп-4o, точно тази ти снимка ме провокира и напомни за тази супа Hug Виждам, че си я застроила. С яйце и кисело мляко? Повечето рецепти, които прочетох бяха без застройка Confused

# 514
  • София
Купех си канела на пръчици и сега се чудя дали мога да ги смеля newsm78 или мога да ги ползвам само за овкусяване и после да ги вадя от ястието?

# 515

пеп-4o, точно тази ти снимка ме провокира и напомни за тази супа Hug Виждам, че си я застроила. С яйце и кисело мляко? Повечето рецепти, които прочетох бяха без застройка Confused

звънче, аз застройвам всички супи без пача  newsm78 и рибена сигурно. Не обичаме бистри.

топла застройка - яйце, кисело мляко, малко брашно; от врялата супа по малко към застройката до уеднаквяване на Т*, после обратно.

Чарита, аз я чупя на дребни парченца и после ги вадя си ги махат. Не знам дали могат да се мелят

# 516
  • София
Ох ,как ме изкушавате с тази супа!Много обичам подобни с дреболийчици  Laughing !

# 517
Здравейте, наистина ми трябва много бърз отговор. Правим с мъжа ми тирамису. Но по никакъв начин не мога да разбия сметаната, колкото и да я бъркам с миксера, все си е течна, идва ми вече така да я сипя. Crossing Arms
Знае ли някой , как да я сгъстя? Сметаната е на Meggle.

# 518
Здравейте, наистина ми трябва много бърз отговор. Правим с мъжа ми тирамису. Но по никакъв начин не мога да разбия сметаната, колкото и да я бъркам с миксера, все си е течна, идва ми вече така да я сипя. Crossing Arms
Знае ли някой , как да я сгъстя? Сметаната е на Meggle.
Каква е сметаната животинска или разтителна? Колко % е? Беше ли студена като я разбиваше?
Ако е животинска и е под 30% масленост, няма да стане на крем и ако е била топла.Да не е готварска?

# 519
Да, готварска е - 20 %. Ние не можем да ползваме сладкарска, доколкото знам в нея има захар, а съпругът ми е диабетик. Студена беше, от хладилника. Не се получи. Сложих я така, като разбърках с маскарпонето, се получи що-годе гъст крем. Благодаря! Hug   bouquet

# 520
Да, готварска е - 20 %. Ние не можем да ползваме сладкарска, доколкото знам в нея има захар, а съпругът ми е диабетик. Студена беше, от хладилника. Не се получи. Сложих я така, като разбърках с маскарпонето, се получи що-годе гъст крем. Благодаря! Hug   bouquet
Щом е 20% няма как да стане.Другия път вземи животинска над 30 % масленост. Разбива се без проблем и не е подсладена. Става както за готвене ,така и за  торти.Само внимавай като я разбиваш, че се пресича.Щом се сгъсти ,спри да я разбиваш.
Има и разтителна сметана ,коята става и за готвене и за торти.Просто гледай на опаковката да има нарисувани спагети  и  крем за торта.
Ето за тази говоря:
цък
И млечна:
цък

Последна редакция: вт, 21 фев 2012, 22:56 от Тя

# 521
мам4е, да не би сметаната ти да е заквасена? доколкото си спомням "мегле" нямат течна сметана за готвене с 20% масленост... имат една 13%, имат и една сладкарска, която май е в 25% или 28%... тази сладкарската се разбива без проблеми, макар че не е повече от 30% (за вас не е подходяща, но казвам за всеки случай)!
Wink

# 522
Пеп-чо, абет, благодаря за идеите! Може и от двете да се възползвам. Абет,какво цедено кисело мляко купувате? Аз не съм купувала, защото тези, които съм виждала са с растителни мазнини продукти. А ако е истинско,ще едоста скъпо? Ще бъдем 10 души и хич не ми е лесно да преценя количествата.
А какви основни ястия приготвяте по-нетрадиционни,но лесни ? Имам предвид пак месни,някакъв вид по-така пържоли, макар че аз най-ги харесвам на скара.

Последна редакция: вт, 21 фев 2012, 23:24 от sasi6

# 523
Преди години майка ми правеше желе от компот но не знае къде е забутала рецептата, някой да знае как се прави ?

# 524
Преди години майка ми правеше желе от компот но не знае къде е забутала рецептата, някой да знае как се прави ?

Предполагам с желатин? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт