МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 45 ТЕМА

• 68 637
  • 728
  •   1
Отговори
# 210
Пробвала ли си като извадиш казанчето да развъртиш осите и тогава да вадиш хляба? Аз така правя и излиза, макар и с много хляб по тях в крайна сметка.
след като извадиш тестото и бъркалките пробвала ли си да намажеш осите с малко брашно и след това да върнеш тестото в контейнера ? направи го за да не вадя   #2gunfire     bouquet

# 211
Аз ако съм извадила бъркалките предварително, нямам никакви проблеми.  Laughing
Ако не съм ги вадила, тогава правя упражнението с развъртането.  Peace

# 212
Аз ако съм извадила бъркалките предварително, нямам никакви проблеми.  Laughing
Ако не съм ги вадила, тогава правя упражнението с развъртането.  Peace
въртиш бъркалките когато са в хляба ли ???

# 213
  • Sofia
Ще пробвам със спиране на програмата и после печене. Благодаря за съветите.
А хляба и при мен започна по-трудно да излиза, но с една дървена бъркалка минавам по стените и развъртане на бъркалките наляво-надясно, излиза много лесно.

# 214
Ще пробвам със спиране на програмата и после печене. Благодаря за съветите.
А хляба и при мен започна по-трудно да излиза, но с една дървена бъркалка минавам по стените и развъртане на бъркалките наляво-надясно, излиза много лесно.
ще прекъснеш програмата ако тестото е втасало по-рано от определеното за това време. след което пусни на печене.
след като хляба е изпечен го остави за още 10-на мин в контейнера (извън машината). така ще се образува лек конденз по стените на контейнера  и хляба излиза по-лесно

# 215
  • София/Варна
За да не ми залепват осите и бъркалките, като слагам продуктите, първо изсипвам мазнината директно върху тях.

# 216
  • София
  Този конденз не овлажнява ли хляба? Аз го вадя веднага след сигнала, въпреки,че машината продължава да грее.Извадила съм късмет с покритието на бъркалката, защото само навеждам и хляба изпада.Или може би защото още е нова ли, не знам.

# 217
Правила съм абсолютно всичко от горенаписаното с изключение на въртене на бъркалки или оси в изпечен хляб... Това с въртенето на осите е много идейно, ще го пробвам...  Peace 

# 218
Здравейте, момичета и момчета! Впечатлена съм от майсторството ви. Имам машина за хляб, която поради диетични причини  Mr. Green ползвам рядко. Децата ми много обичат питката на Танита   chef, става превъзходна. В последно време правя тесто за пица в нея, рядко хляб.
Сега ще ви следя и може и да експериментирам с вашите рецепти, които ми изглеждат страхотни:)   chef  bouquet

# 219
Аз ако съм извадила бъркалките предварително, нямам никакви проблеми.  Laughing
Ако не съм ги вадила, тогава правя упражнението с развъртането.  Peace
Да, точно така - въртя бъркалките както са в изпечения хляб /почти съм сигурна, че съм го прочела оттук/. Иначе няма изваждане.
И аз сипвам олиото върху бъркалките, но не съм видяла полза от това.  Peace

Последна редакция: нд, 19 фев 2012, 14:59 от tini-mini

# 220
  • Paris, France
Правила съм абсолютно всичко от горенаписаното с изключение на въртене на бъркалки или оси в изпечен хляб... Това с въртенето на осите е много идейно, ще го пробвам...  Peace 

Аз мисля, че проблемът е, че не изчакваш достатъчно време да се поохлади хляба. Ако и от осите (без поставени бъркалки) не пада, само това е. Аз вадя формата от машината, поставям я на място, което няма да изгори (каменен плот, коркова поставка, дебела рукавица за фурна) и след 15 минути хлябът сам излиза като я обърна.

Писа по-горе, че формата от чукане и блъскане е деформирана и в такъв случай те съветвам да купиш нова. Нова форма с нови бъркалки. Купени наведнъж не са скъпи.

По моята форма и бъркалки никога не остава нещо повече от прах. Вярно е, че моята е с много хубаво покритие (Биолон), но едва ли само покритието е важно, защото и по осите не ми остава нещо различно от прах а те са метални. Аз след ползуване само забърсвам с парцал и толкова. Не ми се е случвало да се налага да кисна или търкам, всичко пада само. Обливам с гореща вода само ако съм правила тесто с яйца заради патогени. Даже и тесто да съм правила, нищо не остава залепено по бъркалки или контейнер.

Едва ли е от лошото покритие на формата и бъркалките, защото тук има и други потребители на машини като твоята а те не са се оплакали от подобен проблем. Следващият път просто извади формата веднага след приключване на печенето за да се охлади и изчакай 15-20 минути. Ако и тогава има проблем - сменяй и форма и бъркалки а на по-късен етап и цялата машина!

# 221
Да, точно така - въртя бъркалките както са в изпечения хляб /почти съм сигурна, че съм го прочела оттук/. Иначе няма изваждане.
И аз сипвам олиото върху бъркалките, но не съм видяла полза от това.  Peace
[/quote]
сигурно съм малко луд , но не мога да разбера следното : видно е ,че с бъркалките в хляба въртенето на оста е доста по-трудно - имаме съпротивление. а въртенето само на осите (без бъркалките) не представлява никакво усилие. и ти продължаваш да се мъчиш ,вместо да си облекчиш процедурата. те това не мога да го разбера  newsm78

# 222
За да не ми залепват осите и бъркалките, като слагам продуктите, първо изсипвам мазнината директно върху тях.
надали това е решението, по простата причина че тестото ще усвои олиото от бъркалките  без проблем. да не мислиш че то (олиото) остава по оста след толкова месене ?

# 223
  • София/Варна
Не остава, но пречи да навлезе брашно при първоначалното насипване на продуктите Wink.

# 224
... сигурно съм малко луд , но не мога да разбера следното : видно е ,че с бъркалките в хляба въртенето на оста е доста по-трудно - имаме съпротивление. а въртенето само на осите (без бъркалките) не представлява никакво усилие. и ти продължаваш да се мъчиш ,вместо да си облекчиш процедурата. те това не мога да го разбера  newsm78
Не винаги съм вкъщи когато машината прави хляба, затова не мога да вадя бъркалките всеки път.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт