МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 45 ТЕМА

• 68 620
  • 728
  •   1
Отговори
# 165
  • София
  Ердинч, много благодаря! Жалко,че не знам немски, но ще питам едно момиче, дали може да ми донесе.Ох , то на полски ли е или ?

Последна редакция: ср, 15 фев 2012, 18:58 от Тайна

# 166
Ердинч пак е пуснал разкошотии.Обаче имам питане.Може ли някой да даде рецепта за хляб  като на 4-5 или 7-8 снимка.В къщи е на почит но само го купуваме и то рядко защото  в магазините където го намираме е доста твърд и рядко попадаме на по-пресен такъв хляб.Ясно е че трябва такава кошница за втасването но рецепта знае ли някой?

# 167
хайде и от мене едно хлебче по рецептата за Рустик - Селски Хляб (ако има желаещи мога да я преведа)

все още горещ, затова разрез нема, (ако остане ша има  Simple Smile )

# 168
Ердинч пак е пуснал разкошотии.Обаче имам питане.Може ли някой да даде рецепта за хляб  като на 4-5 или 7-8 снимка.В къщи е на почит но само го купуваме и то рядко защото  в магазините където го намираме е доста твърд и рядко попадаме на по-пресен такъв хляб.Ясно е че трябва такава кошница за втасването но рецепта знае ли някой?

набързо превеждам рецептата за долното хлебче

250г пълнозърнесто брашно
400г бяло брашно
200г закваска
12г сол
10г прясна мая
430мл вода

4+2+2 часа (на около 10-15 градуса)  3 пъти втасване
90минути на стайна оформяне и втасване
на 220градуса 10мин плюс пръскане на вода и на 200градуса 25мин печене

# 169
  • Sofia
8 часа втасва на 10-15 градуса??? Или нещо не съм разбрала newsm78

# 170
  • Sofia
  Ердинч, много са хубави хлебчетата.Така,като ги гледам, повечето са втасвали в кошнички.И аз се чудя от къде да си намеря една-две такива кошнички?И по-лесно ще го мятам за печене с тях.

http://www.herbert-birnbaum.de/Herbert-Birnbaum/herbert-birnbaum.html

http://img40.imagefra.me/i5cb/ekmek2009/w9jm_6a5_ubns5.png

Hug

Еееей, в Тунис ги гледах тези кошници, да съм знаела да взема! Тюх!

# 171

Peace правилно си разбрала, нещо от рода на забавено втасване   Hug

има и по забавено втасване в хладилник, около 12часа   Thinking

# 172
Хиляди благодарности за бързия превод   bouquet Но за мен май става неизпълнима тази рецепта  Sick Не мога да подсигуря 10-15 градуса и то за толкова дълго.Май ще си го купуваме когато го намерим , а аз ще  замесвам някакъв пълнозърнест

# 173
  • Sofia

Peace правилно си разбрала, нещо от рода на забавено втасване   Hug

има и по забавено втасване в хладилник, около 12часа   Thinking

Благодаря!
А при втасването за 12 часа пак ли се премесва три пъти 3+3+6?

# 174
А при втасването за 12 часа пак ли се премесва три пъти 3+3+6?

Някъде към средата на поста, хляб със забавено втасване, ТУКА

# 175

Някъде към средата на поста, хляб със забавено втасване, ТУКА

Този хляб ще се пробва задължително  Peace Гледам, че в рецептата няма захар, а някой беше питал точно за такъв хляб, без захар, така че ще му е от полза. А тази челебитка с какво ли може да се замени  newsm78 И не може ли вместо на френски хляб и да се изчаква предварителното затопляне, машината направо да се пусне на основна програма?

# 176

Този хляб ще се пробва задължително  Peace Гледам, че в рецептата няма захар, а някой беше питал точно за такъв хляб, без захар, така че ще му е от полза. А тази челебитка с какво ли може да се замени  newsm78 И не може ли вместо на френски хляб и да се изчаква предварителното затопляне, машината направо да се пусне на основна програма?

може и на основна, може и без челебитка, може до 12часа да го държиш в хладилника, действай како ти душа сака  Peace

може и да го печеш хляба направо във фурната, но помни ми думата после друг хляб нема да ядеш, смятам че ще се получи хляб със вкус харектерен за хляба от тошево време  ooooh!

тука  има друга рецепта също без захар

Hug

Последна редакция: нд, 04 мар 2012, 17:55 от Ердинч

# 177
Ердинч  Hug Hug Hug ще пробвам и тази рецепта  Peace

# 178
  • София
ЕРДИНЧ, от темата с рецептите си харесах една за пица....програмата е тесто. Искам да те питам, след като си я изпитвал. Втасване на готовото тесто като разточиш прави ли се?  Embarassed
Благодаря!  Simple Smile

# 179
Втасване на готовото тесто като разточиш прави ли се? 

зависи от вкуса ти, но при нас не, и не препоръчвам, защото според нас колкото е тънко тестото толкова е по добре/вкусно ... (когато я метнеш пицата във фурната тя се надебелява достатъчно, но ако я метнеш втасало ша са получи хляб отгоре с плънка)

разточваш тънко, веднага намазваш с доматено пюре(може и с разредена с вода+малко зехтин домашна лютеница), добявяш продуктите за плънката и мяташ във фурната на 200Ц, за около 13мин е ок

Hug

Общи условия

Активация на акаунт