МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 45 ТЕМА

  • 68 638
  • 728
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 0
Ето една интересна видео-рецепта на фокача със сушени доматки, направена в машина за хляб: http://vimeo.com/36762909

# 181
  • София
  • Мнения: 15 827
Ето една интересна видео-рецепта на фокача със сушени доматки, направена в машина за хляб: http://vimeo.com/36762909

  То фокачите са колкото хора, толкова и фокачи.Една с една няма еднакви. Peace

  Днешния ми хляб.

Последна редакция: пт, 17 фев 2012, 14:31 от Тайна

# 182
# 183
  • София
  • Мнения: 15 827
   Мерсии,мерсии  Embarassed Hug! Днес го нарязах с бръснарско ножче, много лесно и приятно се реже с него! Трябва да му измисля дръжка, да не си режа ръцете.

# 184
  • Мнения: 3 428
Тайне, а кога го наряза - след като втаса след оформянето или при оформянето преди да го оставиш да довтаса навън?

# 185
  • София
  • Мнения: 985
   Мерсии,мерсии  Embarassed Hug! Днес го нарязах с бръснарско ножче, много лесно и приятно се реже с него! Трябва да му измисля дръжка, да не си режа ръцете.

А кога го режеш? Преди или след като втаса?
 Изглежда страхотно.

# 186
  • София
  • Мнения: 15 827
  Режа го след оформянето, като втаса, точно преди да го сложа във фурната!  Peace

Последна редакция: сб, 18 фев 2012, 02:22 от Тайна

# 187
  • Пловдив
  • Мнения: 698
Ползвали ли сте брашно на Хлебозавод Горубляне "Елназ", дали е хубаво?  newsm78

# 188
  • София
  • Мнения: 62
Здравейте!
Ердинч ме подсети за вкусния селски хляб.Не го бях месила отдавна ,но вчера се поправих.Сполучлив както винаги!Не съм го снимала ,но затова пък да се отчета със снимки на първия козунак за тази година по рецепта на max mama.Месен в машината и печен във фурната.
Не съм особено доволна ,защото няма много конци/както аз го обичам/,но имах помощник,който реши да добави две суп.лъжици захар допълнително Laughing...Очаквах проблеми,но козунакът взе,че стана!
http://media.snimka.bg/s1/0074/026392901.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/0074/026392902.jpg?r=0

# 189
  • София
  • Мнения: 15 827
   Mного е хубав!Аз досега още не съм правила козунак, не смея, не се решавам,имам някакво вътрешно усещане,че няма да ми стане. От два-три  опита със сладко тесто се убедих,че сладкото при мен не става.

# 190
  • Sofia
  • Мнения: 4 822
Две неща, месени в машината и печени на фурна:

Козуначени кифлички по рецепта и оформление на lina_kaz


Ръжено-пшенични хлебчета с тиквено и ленено семе


Защо така ми се разпукаха отстрани, въпреки, че ги нарязах? newsm78

# 191
  • София
  • Мнения: 15 827
  Нищо им няма, ако ги беше резнала по дължина, може би нямаше така да се разпука, но и така са много  добре.То въздух ли е или не знам там какво, но само си решава, от къде да излезе.

# 192
  • Мнения: 383
  Mного е хубав!Аз досега още не съм правила козунак, не смея, не се решавам,имам някакво вътрешно усещане,че няма да ми стане. От два-три  опита със сладко тесто се убедих,че сладкото при мен не става.

нема страшно, опитай тая рецепта(само моля не променяй рецептата, особенно захарта, а за регулировка на консистенцията имаш на разположение 1сл брашно или 1сл зехтин/олио/п.мляко, останалото късмет/шанс)

cayman за конците е сложна работа, дядо хаджия беше писал доста по въпроса в блога. но едната тънкост според мене е да добавяш маслото постепенно след първите 10мин на месенето и така до края, и при усукването усуквай с намазнени ръце до #Crazy , па за регулировка на консистенцията ти се наложи да добавяш течност към тестото, например вместо 1сл млеко добавяй 1сл зехтин/олио

 Hug

Последна редакция: сб, 18 фев 2012, 14:05 от Ердинч

# 193
  • София
  • Мнения: 15 827
  Ще я пробвам, но нека се постопли, че у нас си е доста хладно! Peace

# 194
  • Мнения: 4 753
Вчера и аз пекох хляб във фурната и ми се разпука, въпреки че беше нарязан... Според мен тестото е било малко по-меко или фурната не достатъчно силна в началото... Не съм сигурна, но хляба в хлебопекарната ми се пука само, когато тестото е по-меко...

Общи условия

Активация на акаунт