Професионални серии за коса - 29

• 55 951
  • 732
  •   1
Отговори
# 420
  • Пловдив
И аз нещо не се "погаждам" с р-ра със зелен чай  newsm78. Дали корктретно от него или в комбинацията с другите продукти, но косата ми в краищата става една хвърчаща, дори и финиша не и помага. Ползвала съм го точно 3 пъти, като само единият път не ми се получи такъв ефект (май тогава след него ползвах коприна).
А, комбинацията ботокс+2мин. р-р+р-р със зелен най-ужасното нещо, което съм ползвала. Не знам защо така се получи, но косата ми беше отвратителна-разпиляна, твърда, мега хвърчаща в краищата. Следващият път ще ползвам в комбинация с ботокса, маската Олео Релакс.

Алена, чуден аватар. Косата ти е страхотна на него. Разкош  Simple Smile

# 421
  • в 1001-та нощ
Благодаря, *dreamer*  Hug

пробвай още варианти за р-ра със зелен чай, но ако не се разбирате - може да измислим нещо  Peace (аз в момента имам - не ми е спешно  Peace )

# 422
  • Пловдив
според мен прехидрастираш след протеина и затова не можеш да го усетиш

а и тази маска с шапка и нагряване - вероятно сваляш и от натрупания протеин Peace

пробвай с измивен шампоан и  протеинова маска след него без нагряване Peace
Алена моля за малко пояснение, ако правилно съм разбрала...затоплянето на протеинови продукти не е добра идея ли newsm78?
И да споделя, ползвах веднъж 2-мин.реконструктор на Афоджии, нещо хич не ми допадна резултата, една такава пресушена по дължините коса, сухичка, без особена жизненост...малко като премита... Rolling Eyes. Ще пробвам пак след време...

# 423
Такъв е ефекта, когато след протеиновата терапия косата не е хидратирана. Точно това е описано на първа страница от MissNellie.  Wink
Косата става твърда, пресушена, заради това толкова говорим за хидратация след протеини.

# 424
  • Пловдив
mamaden, на мен след 2мин. реконструктор ми е супер хидратирана косата, с много блясък, малко чупките ми отиват на вятъра, но лесно се оправя положението, даже се заредих с голямата разфасовка. Но от този със зелен чай положението е като при теб Sad

# 425
  • в 1001-та нощ
mamaden  Blush не, явно не съм се изразила добре  Peace

коментираме ползване на двустъпковия протеин на Афоджий - това е много силен протеин, накратно се ползва така:

1. измиване с измивен шампоан, който да подготви косъма да поеме продукта  Peace
2. нанасяне на силния протеин - специфичен продукт е - с остра мизирама и течен, нанася се по косата равномерно и около 30 мин се нагрява със сешоар директно - за да се вбие - косата става захаросана и твърда
3. изплакване на протеина само с вода, при мен в някои участъци косата е дори скърцаща
4. нанасяне на грижа с отмиване - може да е от много хидратираща маска до протеинова -според косъма, по-плътните косми ще изпият по-хидратиращ продукт, по-фините ще са доволни и от 2 мин р-р

ако в стъпка 4 нагрява, затопля ... и т.н. особено с по-маслен продукт - е вероятно да събори и част от протеина, който е вградила в стъпка 2 (както сваляме боя по този начин  Blush )

мисля, че сега е по-ясно  Peace каквато и маска да ползва - за мен не е добра идея да затопля  Peace иначе - ако ползва само протеин - да си затопля  Peace

# 426
  • Пловдив
Алена, няма страшно. Аз ще му дам още шанс.

Във връзка с питането на mamaden, дали е удачно 2 мин. р-р да се мине с ултрасоника? Решила съм тази сряда да го ползвам него, но самостоятелно. И на мен с него косата ми стана много добре хидратирана, права, чудна.

Анч, права си за ефекта след протеина. В момента моята е такава. Явно съм прекалила с протеина. Сега започнах и да хидратирам. Тази неделя ползвах Инфра серията на ЧИ и Еликсир Ултима (от любопитство го отворих, нищо, че пише че е годно, година след отварянето му). Трябва да се снабвя с хидратиращи маски, че нещо съм ги превършила. Чудя се м/у Олео Релакс и Masquintense. Вторана не съм я пробвала. Също се замислям и за Алфапарф, но нещо не ми стиска. Като е по-евтина си мисля, че няма да е толкова качествена, но дали е така?!?

# 427
A.l.e.n.a, ти си направо професор-химик !!!! Хоби или професия ти е грижата за косата?
И още един въпрос - някой от вас ползва ли натурални продукти и маски за коса или наблягате на 'химията"?

# 428
  • Пловдив
Аз само "химия", никакви натурални продукти. Преди години си бърках разни домашни маски, но вече не го правя. Иначе чета из другите теми за тричуп ойл (  Blush, май така се казваше), но не го знам дали наистина има ефект от него. Сега съм мераклийка да се мажа с арганово олио, но ще чакам моят приятел да прати камион за Франция и на връщане да ми изпратят от там по него. Той скоро се върна от там, ама от къде да знае, че искам, а пък аз от къде да знам, че имат.

# 429
  • в 1001-та нощ
zigizagi  Hug хоби ми е, особено се заинтересувах след няколко инцидентни позива на косопад - започваш да цениш и обгрижваш - това, което си имал за даденост и губиш  bowuu

това което ползвам съвсем не оприличавам на химия - разбира се - понятието "химия" е относително субективно, доста от продуктите за коса, които ползвам са органични, други включват извлеци

мисля, че натиска да се набляга на органичност в голяма степен е маркетингов подхода да се продава нещо ново

също така - не всички масла са студено пресовани, има извличани с химикали, с добавени парфюми .....

водещо ми е дали този продукт ми се отразява добре - градивно, терапевтично ...

да ползвам само масла, кисело мляко, ракия, брана,яйца и т.н в грижите за косата - за мен не е балансирано и достатъчно  Peace

# 430
Благодаря на magi.81, мисля да пробвам ботокса, но тази запечатваща маска не я намирам никъде.

АЛЕНА: не не я боядисвам естественна е , но е с тънък косъм, каквито и защити да ползвам през лятото в крайна сметка накрая винаги е изсветляла, суха и изтъняла. Пролетта бях постигнала плътност, мекота дори лъскавина, чувствах я жива ...тогава след препоръки и от теб си взех цимента на керастаз, коприната , на Лакме серията за дълбоко взъстановяване и хидратация и един продукт за термо защита който ти ми препоръча и от който съм много доволна, ползвам само сушоар мноого рядко преса. Но сега косата ми се нуждае от други грижи, дължините са много сухи и крехки : )
Затова съм изпаднала в размисъл какво да взема. Най ми допадат Маскинтенза на Керастаъ, Ботокса на Лореал, виждам обаче ,че пишете и за някои добри хидратиращи серии. Забравих да спомена ,че съм полъвала и реконструктора на Джойко, с отмиване и бях много доволна също. Надявам се да ми помогнеш отново да се ориентирам в многото хубави продукти, какво да взема и как да ги комбинирам. Искам коса с по / здрав и плътен вид. Единственото хубаво нещо е , че цветът ми от лятото става много приятно тъмно рус но не еднакъв навсякъде и всички ме  питат с какво се боядисвам.

Next Тук има и маската и  ампулата! Първо се нанася ампулата равномерно по дължините после се добавя и маската , масажираш 5 мин и изплакваш Simple Smile) може да ползваш и само маската!http://beautiful.bg/index.php?route=product/category&path=36_137
Поздрави

# 431
  • Пловдив
Такъв е ефекта, когато след протеиновата терапия косата не е хидратирана. Точно това е описано на първа страница от MissNellie.  Wink
Косата става твърда, пресушена, заради това толкова говорим за хидратация след протеини.
Известно ми е това Wink, разчоплихме я темата с протеина тук във форума много преди да се появи на  Бг пазар Афоджий. Аз лично за себе си, знам, че трябва да съм много внимателна с продукти съдържащи протеин, защото косата ми явно не ги харесва. Но понеже B&C(а косите са ни доста еднакви) го беше похвалила и реших да пробвам, но май не е за мен...
Единственият реконструктор от който съм доволна е този на GHI, след него усещам косата си много много добре.

# 432
  • София
A.l.e.n.a, ти си направо професор-химик !!!! Хоби или професия ти е грижата за косата?
И още един въпрос - някой от вас ползва ли натурални продукти и маски за коса или наблягате на 'химията"?
На мен синтетиката ми се отразява по-добре  Mr. Green
 Наскоро пробвах с няколко шампоана и маска на Lush,продуктите се водят натурални,ефекта не ми допадна,разликата с професионалните продукти беше осезаема,домашни пък никога не съм си бъркала.

# 433
Magy.81 , в този сайт не са представени особено коректно продуктите от серията Файберсютик и, ако човек не ги познава би се объркал доста. На големите разфасовки от по 500мл. не е написано, че става въпрос за запечатка за ампула Файберсютик, а на малката маска освен, че не е указано дали е за плътна или за тънка коса, допълнително объркващото е, че пише , че се препоръчва да се ползва след ампула.
Моля, ако имаш желание да помогнеш дай линк към място с по-коректна информация иначе ще си помисля, че си лице свързано със сайта и затова всичко, което препоръчваш е от този интернет магазин. Wink

# 434
  • Варна
Момичета, каква маска бихте ми препоръчали за суха коса...нещо, което да подхранва и да хидратира косата...предварително благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт