Прави ли някой ин витро в "Селена"? 3

• 55 485
  • 751
  •   1
Отговори
# 45
Момичета, знаете ли дали е противопоказно да се пийва по малко алкохол при подготовка за ЗЕТ- дали пречи на действието на лекарствата? Ами то от лежане по цял ден вкъщи и пълно бездействие вече започнах да полудявам и сън не ме хваща вечер Blush, та аз си пийвам по 1 малко уиски или винце... Малко глупав въпрос, ама да не оплескам нещо.

# 46
Джордж,  аз по време на подготовката за ЗЕТ си пиех по чаша червено вино и след трансфера също. Твърд алкохол по-добре недей да пиеш, но чашка червено вино дори е полезно. Сега пак си пийвам по малко червено винце и си пуша по 3-4 цигари /иначе малко повече от 1 кутия/, защото това са навици, които са били част от ежедневието ми още преди трансфера. Не е  хубаво да променяш драстично начина си на живот, защото по този начин стресираш организма си. Това го каза и акушерка от клиниката.   Hug

# 47
Благодаря ти, Лали! Точно това имах нужда да чуя Hug

# 48
Момичета, аз имам въпросче към тези, които са вече  preggo и ще раждат.  След така очаквания и желан от нас  EFP започва проследяването на бременността и искам да попитам;:
1. Кой Ви я следи? – нашите обичани доктори от Селена или?
2. Ориентировъчно през колко време?
3. Цената, това най- много ме интересува? Аз съм здравно осигурена искам да си ползвам това, което ми се полага (живот и здраве) Grinning
Ако искате ми пишете лично, както Ви е удобно Simple Smile

# 49
Момичета, аз имам въпросче към тези, които са вече  preggo и ще раждат.  След така очаквания и желан от нас  EFP започва проследяването на бременността и искам да попитам;:
1. Кой Ви я следи? – нашите обичани доктори от Селена или?
2. Ориентировъчно през колко време?
3. Цената, това най- много ме интересува? Аз съм здравно осигурена искам да си ползвам това, което ми се полага (живот и здраве) Grinning
Ако искате ми пишете лично, както Ви е удобно Simple Smile
Здравей!
Аз бях с предплатен пакет за проследяване на бременността.
1. Преглеждаше си ме д-р Ставрев.
2.  Всеки месец давах урина и кръв за изследвания и ходех на прегледи.
3. Не помня точно колко беше пакета, но около 350 лв мисля беше проследяване на цялата бременност. Можеш да се обадиш на регистратурата и да попиташ. По мое време нямаше договор със здравна каса и всички прегледи се плащаха, в смисъл нямаше кабинет, в който да преглеждат с направления. Доколкото знам, може там да се преглеждаш и по здравна каса, но лекарите са Даскалов и Петрова. Дано съм ти била полезна. Може да се включат и момичета, които са раждали по-скоро или сега се сладят там с прясна информация.

# 50
Ана, много съм далече от тези моменти и не мога да ти дам инфо.  Simple Smile
Момичета, винаги има нещо, което да ни притеснява и да ни измъчва. Днес сутринта имах кафяво зацапване, което беше слабо. Дали е нормално? Мислех, че съм преодоляла кошмара, предхождащ датата на кръвния тест. Сега какви ли не мрачни и тъжни мисли ми минават през главата. Hug   

# 51
Ана, много съм далече от тези моменти и не мога да ти дам инфо.  Simple Smile
Момичета, винаги има нещо, което да ни притеснява и да ни измъчва. Днес сутринта имах кафяво зацапване, което беше слабо. Дали е нормално? Мислех, че съм преодоляла кошмара, предхождащ датата на кръвния тест. Сега какви ли не мрачни и тъжни мисли ми минават през главата. Hug   

Не се мори с мисли, а веднага звъни на Ставрев! Нищо страшно няма, но и за най-малкото нещо трябва да го притесняваш  Hug

# 52
Благодаря, Тайрисима. Така и ще направя. Hug

# 53
Лали,това е нещо нормално,но за твое успокоение се обади на Ставрев,най -вероятно ще ти кажат да спреш клексана и аспирина. Hug

# 54
Браво на Лали и Белоснежка. Дай боже на всекиму такъв резултат. Много хубави новини. Simple Smile

# 55
Имам един въпрос към момичетата, които са правили инвитро по ФАР. Доплащате ли нещо, ако надвишите отпуснатите средства за лекарства или хормони. Нали преди време коментираха, че разликата ще се поема от клиниката, а не от пациента. По мое време всичко си плащахме ние.

# 56
Пламс, по принцип фонда заплаща строго определени неща:
Фондът финансира:

1. лекарствените продукти, необходими за  стимулацията

2. контрол на стимулацията:
 - ехографски прегледи;
 - хормонални изследвания;

3. Ин витро (ИКСИ) процедура, която включва:
 - пункция на фоликулите;
 - ин витро (ИКСИ) оплождане;
 - ЕТ (ембриотрансфер);
 - замразяване на ембриони.

За това, което е написано по-горе, не са ми взимали пари. Но преди да се започне стимулацията нали знаеш, че искат един куп други изследвания, всичко си плащаш.Докато не ти назначи доктора дозата за започване на стимулацията,всичко е от твоя джоб. После вече за лекарствата за самата стимулация и за пункцията, замразяването на ембритата не са ми взимали пари.Но понеже бяхме с отложен трансфер, при подготовката за трансфера се плащаш всички прегледи, изследвания, лекарствата сам си и купуваш, които хич не са евтини. Ако има и вливки, каквито имам аз, работата става още по цветна. Да ти кажа честно, от както започнахме опита, съм дала допълнително около 2500, като си сложа и пътни, хотела, защото оставахме там вечерите преди пункцията и трансфера, вече сигурно са минали 3 000. Но все пак, е по добре от колкото 8 000 / 3000 от нас + 5 000 от фонда/  Hug

# 57
plams, ние сега се самофинансираме, но на пункцията бяхме заедно с едно момиче, което е по ФАР- става въпрос за преди 3 седмици. Тя сподели, че всички хормонални изследвания си ги е заплатила сама, дори спомена, че и прегнила са й казали, че трябва да си заплати. Не се бях зачитала в правилника на фонда, но сега виждам, че всъщност хормоналните би трябвало да са включени в цената.

# 58
По време на стимулацията единствените пари които дадох са 85 лева за хормони на 14 ден.  newsm78 Сестрата ми каза, че тези хормони се заплащали от нас. Thinking
Белоснежка е описала подробно останалото. Придържам се и аз към всичко което е написала.

# 59
Питам, защото първата ми стимулация продължи близо 17 дена, при отпуснати пари от ФАР за 14 дена (ако не греша). Та всичко над тези 14 дози лекарства и над 10 хормона си платихме ние, което излезе близо 500 лв. А отделно за изследванията и лекарствата преди опита и след трансфера. Но ми се върти нещо в главата, че от тази година уж пациентите не трябваше да плащат, а клиниките да покриват разликите, но може и да греша. А може и да не е прието все още.

Общи условия

Активация на акаунт