Прави ли някой ин витро в "Селена"? 3

• 55 492
  • 751
  •   1
Отговори
# 705
Момичета, много интересни въпроси сте обсъждали вчера и днес. На мен като ми издаваха първия болничен ми взеха 60 лв., но не ми правиха ПКК, нито снимка. После нали лежах в клиниката с кървене, правих редукция и си платих само процедурите, като цената на болничните беше включена в тези цени. Моите болнични са с прекъсване и се надявам да ми стигнат тези 180 дни. Hug
Джордж, честито сакче! Hug
Момичета, не бързайте толкова със сърчицата. Ще дойде и този вълнуващ момент, само малко търпение.  bouquet
Сега да ви кажа, че Ставрев е доволен от серклажа въпреки шийката ми, която била под 1 см. Трябва да лежа една седмица и после мога малко да отпусна юздите. Изписаха ми пак куп лекарства: зинат, магнерот, но-шпа, увеличи ми дозата на утрогестана. На 08.05. съм преглед. Дай Боже, да стигна до нормален месец за раждане с тази шийка.  Praynig

# 706
Лали, всичко ще е наред след серклажа, както беше и след другите процедури Hug Твоята борбена снежинка ще се пребори за раждане около термин Peace

# 707
Лали,през много препятствия мина.Всичко ще е наред ,почивай си много .Много е борбена твоята снежинка малка.
Аз мисля че болничните се гледат 180 дни за цялата година ,без значение прекъснати,непрекъснати..ако греша ме поправете.На мен така ми ги броиха,аз нямах преди пункцията си нито ден болничен .За телк не съм минавала през НОИ ,занесох в телк етапна епикриза от аг който ми води жк ,искаха ми всичките болнични за 180 -те дни(аз ги нямах ,и ви съветвам да си правите копия )дадоха ми номерче и ми казаха чедо 10 дни ще получа писмо от телк за насрочване на дата за явяване .Хубаво е да се подадат по рано документите в телк ,за да имате време да се подготвите ,но и да закъснеете ,телк издава болничния с  задна дата.След 10 дни получих писмо в което пишеха датата на която да се явя на комисията и документитете които да представя(амбулаторен картон,копие на последен болничен лист,лична карта,и трудова характеристика (като бяха приложили документ за тая характеристика ,която трябва да се занесе на работодателя да я попълни,аз и нея нямах  Grinning)явих се ,нищо не ми искаха ,само картона в който попълниха нещо ,дадоха ми решението и с него пак при лкк комисията,която ми удължи болничния.При бременни не правят проблеми.

# 708
Пантерка, нямаш право на 180 непрекъснат болоничен за една календарна година. Ако е прекъсван, мисля че няма проблеми. Но не може повече от 6 месеца да си постоянно в болничен, без да минеш през ТЕЛК

# 709
  • Пазарджик
Пантерка, нямаш право на 180 непрекъснат болоничен за една календарна година. Ако е прекъсван, мисля че няма проблеми. Но не може повече от 6 месеца да си постоянно в болничен, без да минеш през ТЕЛК
Можеее! Затова е и точно 180 дни и нито ден повече!
Джордж, честито сакче Simple Smile
Лали, пази се много!

# 710
Момичета, като сме започнали темата за болничните, да ви кажа, че аз самата съвсем се обърках. Ползвах до днес включително 7 дни болничен от личната с диагноза бронхит (слава богу не съм болна Wink), за да мине малко време, да видим сакчета и т.н. Днес отидох при местния гинеколог и му обясних ситуацията и той ме вика утре в болницата с нощница, за да ме приеме и да ми издаде болничен за 30 дни. Аз самата до преди 2 часа бях сигурна, че между 2 болнични листа с различна диагноза трябва да има поне 1 ден прекъсване. Той казва, че няма такова нещо и няма проблем. То вярно, че лекарите сигурно са по- наясно, ама знам, че с личната все сме гледали така да ги нагласяме, че да има прекъсване..Някоя от вас наясно ли е?

# 711
Мисля че няма проблем ако са различни диагнозите

# 712
Можеее! Затова е и точно 180 дни и нито ден повече!
Джордж, честито сакче Simple Smile
Лали, пази се много!
И аз това казвам - 180 дена са приблизително 6 месеца. След тъова се минава през ТЕЛК.

# 713
Момичета, притеснява ме нещичко. Може да ви се стори смешно, но аз съм леко притеснена. Имам чувството, че ми върви мръсно бяло. Нормално ли е? Пак се втрещях нещо. На някой да му се случвало такова зацапване, ако може да се нарече зацапване!?

# 714
Аз не съм минавала телк,имах прекъсване 5 р.д с отпуска.george_80 ,по принцип за да те води с паталогична бременност  трябва да лежиш в болницата,и ако е държавна болницата на човека не му се рискува.

# 715
  • Пловдив
Един ден болничен престой в Селена е 60 лева. По всяка вероятност ви водят, че сте били в болница, за да могат да ви издадат 30 дни болничен, защото иначе май трябва лекарска комисия за такъв дълъг болничен лист. Така че ако желаете, сигурно може да си останете и целия ден в болницата.  Thinking  Ако не ви се дават тези пари, просто пробвайте в някоя държавна болница и пак би трябвало да стане, ако случите на отзивчиви лекари.

Късмет на всички момичета, които чакат датата за тест и много положителни емоции на всички бъдещи мами.   bouquet

# 716
Гига, утрогистана ти се оцветява като бежаво ли? При мен беше така но на по късен етап, питах док и тя каза че това е от утрогестана изнежвало се влагалището и за това, не съм имала кървене въобще.Ако нещо те притеснява звъни на док.

# 717
Лали, хубаво е че, док е доволен от свършената работа.
Почивай си, глези се, всичко ще бъде наред.
Мисля те.

А по повод болничните листове, това е извадка от Наредбата за медицинската експертиза.

"(4) При временна неработоспособност болничен лист се издава за времето от първия ден на настъпване на временната неработоспособност до нейното възстановяване или до установяване на трайно намалена работоспособност от ТЕЛК...
(5) Когато временната неработоспособност е продължила повече от 6 месеца без прекъсване или 12 месеца с прекъсване в две предходни години и в годината на боледуването, отпускът се разрешава само след контролен преглед на ТЕЛК..."

т.е. до 45-те дни преди раждането, болничния ви ще бъде за общо заболяване, а едва след това /45 дни преди раждане/ са болнични за бременност и раждане. Ако през тази година ще ползвате 180 дни, погледнете какво е положението с ползваните болнични за миналата и поминалата година. Защото НОИ гледа и смята и двете предходни години освен тази, когато сумарно броя на дните надвишава 360 дни /12 месеца/, съответно няма да се изплатят болничните и пак трябва да се ходи на ТЕЛК.

Аз без малко да се сблъскам с подобен казус, защото поминалата година ползвах болничен за предишната ми процедура, а миналата година - заради лапароскопия и стимулацията. Направих справка в НОИ, но за щастие се оказа, сумарно дните са доста по малко и няма да имам проблем.

Дано звучи разбрано, че стана много дълго Simple Smile

# 718
Да, velka! Явно си права, защото нямам никакво кървене - нито розово нито кафеникаво. Коремчето ми е спокойно, нямам болки,... е, понякога се разбунтува, но мисля, че е нормално. Болеше ме когато имах зацапване, и така докато спре. Значи, няма да се притеснявам, явно е от утрогестана, но и ще си полежавам повечко.
Благодаря!  Hug Hug Hug

# 719
Лали ,много се радвам ,че при теб нещата вървят добре,щом Ставрев е доволен какво по хубаво от това ,като го знаем колко е мълчалив .Сега си почивай ,глези се да се успокои организма ,че то не бяха малко твоите препятствия.Когато се почувстваш добре пиши  на скайп Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт