Бяла зима вън вилнее,а НОЕМВРИйчето със глас се смее!

• 35 202
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
 wavey Говорите за захранването и ми е интересно как точно решавате с какво да почнете - каша, плод или зеленчук. За мен това е най-голямата питанка  newsm78 Дано в следващите два месеца да си избистря въпроса, че тогава мисля да почвам да захранвам. За сега се колебая между тиква и морков - първо трябва да реша тиквата плод ли е или зеленчук - защото ги има и двете твърдения - за мен е зеленчук, но може и да бъркам. И друго - чета че нова храна се въвежда след две седмици - предполагам имат предвид, че две седмици караме на зеленчуци, като всеки нов въвеждаме през три дни примерно и след две седмици на зеленчуци почваме каши или плодове. А месото кога се включва? Честно казано много сложно ми изглежда таз работа. А и как ще се учим да ядем с лъжица въобще незнам, след ваксините като и давам Панадол си е цяло приключение, а с пюретата  ooooh!

Иначе до онзи ден и ние имахме седем хранения по 120 мл. кърма щото си я пием от шише та знам, но ми направи впечатление, че сутрин в 6 въобще не и се ядеше цокваше по 30-40 мл. и толкоз, а и през три часа хич не беше гладна. Та реших да не я храня вече в 6, а в осем и оттам през четири часа по 140 мл., като последното ядене пак да е в дванайсет. За сега добре приема тази схема. Пак си спи вечер спокойно след банята в седем придремва докато стане време за хапване и след това си заспива. В 12 я храня на сън, което се оказа много успешно така винаги си изяжда цялото шише  Laughing Остава аз да си реша проблема с цеденето - когато ядеше по осем пъти цедях седем пъти на денонощие. Имаше седем ядения, аз пак цедях седем пъти. Сега вече са шест, но аз пак цедя седем пъти  #Crazy Незнам дали е възможно да намаля тази дейност и дали това няма да доведе до намаляване на кърмата newsm78

Единственото, което нас ни мъчи са газовете, като почне да се напъва да ги изкарва чак реве от болка. Педи каза че било нормално, но докога ще е така  Thinking

Дълго стана, извинете но рядко пиша и затуй.

# 451
silvanchence ,ние от както навърши един месец започнахме по малко да забелваме с татито.Всеки път когато питах педи да ми покаже как точно се прави и тя ми викаше да не бързаме да пипаме там и че имало време.И тя спомена за 6-ти месец.Да обаче аз четох че колкото по-рано ставало по-лесно и на своя глава започнахме да го правим.Още месец след това успяхме да го заголим нацяло (татито) че мен направо ме е страх там да пипам,все си мисля че го боли.А той всъщност милия си се смее,тъй като много обича да си е голичък.Явно не изпитва болка,а и 6-ти месец ще са доста по-големички и според мен ще е травмиращо за детето самото изживяване,а и не само за него.
Ох, и на вас не ви е лесно с това забелване, но на мен ми стана смешно. Всъщност няма мъж дето да не обича да го хващат за пишката  smile3521

# 452
И мен отдавна ме вълнува този проблем със забелването и се радвам, че сте повдигнали въпроса. Аз в момента нищо не правя, защото също ме е страх да пипам там. В родилното още ми казаха, че т.нар. забелване вече било отживелица и много лекари го отхвърляли, защото предизвиква инфекции. Питах няколко пъти педиатърката и тя все ми казва рано е. Така че съм в някакво невидение  newsm78, защото пък моя приятелка ми каза да действам, иначе щяло да се наложи цепване.
Сега на следващата консултация пак ще питам, а дотогава мисля все още нищо да не предприемам.

# 453
И аз четох доста, и че доста лекари го отхвърляли, но какво да се прави, да не се пипа изобщо ли.
На моя мъж са правили такава манипулация по негово желание, когато е бил над 20 г., и казва, че преди това юздичката е дърпала кожичката, и го е боляло при секс и при ръчен шев  Laughing .

Не виждам защо трябва да се чака, защо са против много от лекарите.

# 454
Относно захранването аз също мисля да не започвам по-рано от шестия месец. Но в крайна сметка това си е въпрос на личен избор. Ако се зачетеш можеш да откриеш много противоположни мнения на тема ранно или късно захранване. Като ми е за първи път все си мисля, че детето само ще си покаже кога вече не му стига кърмата.

# 455
bubcheto15 Напълно осъзнато си ги хваща.Даже когато и закача дрънкулките по на високо, се опитва да ги хване, и започва да нервничи,че неможе.А когато всичко и е в подходяша позиция, да го хване и да го разглежда или опита е най доволна.За мене това не са признаци,че детето е готово за захранване, защото тя почна да ги прави след като я захраних.Преди това само ги гледаше, ако ги хване то ги пускаше веднага.За храненето, я храня в столчето за кола.Тя може да стои седнала, но не я оставям да седи, а е полуседнала.От скоро и слагам и колана на люлката/столчето защото се набира до седнало положение и ме достраша да не се прикатури.А за лъжичката, съм нямала никакви проблеми.Яде си от нея, все едно е яла винаги.Като си преглътне, си отваря устата за следващата лъжичка.Та така.
Ние имаме по четри хранения за денонощие, през четри часа, по около 200мл
И аз и правих два пъти сок от ябълка,понеже имам много домашни.Но резултата беше много кофти.Въпреки,че и хареса сока, я болеше корема.та го оставих за по на татък.

# 456
Който както иска да приема главните ми букви, къде е закона за писане в нета? Клавиатурата ми беше на капс лук! Мисля че съдържанието е по-важно от формата Peace
За заголването почнахме от първия месец и ако продължавате да чакате може да се запуши каналчето, аз след всяко заголване почиствам с тампоче с риванол, там се задържат разни мръсотийки и трябва да се почиства, действате по-скоро, няма какво да чакате Naughty

# 457
  • София
Искам да питам майките, давали дуфалак кога го предлагате- преди  или след храненето? Sad Малкия 3-ти ден не е акал и колкото и да не искам трябва да му дам Sad((

# 458
Аз също вече го заголих, една приятелка беше закъсняла и на 2 ходинки беше доста болезненено за детето

# 459
ей мойта свеки намерила доста интересна таблица за настроенията на нашите мъници да я споделя с вас , смятам че ще ви допадне Simple Smile
http://xedra.wordpress.com/2011/06/28/crybaby-table/

# 460
Аз не,че искам да ви се бъркам,всеки прави това,което намери за добре.Виждам има мамита,които са  готови да дадат сок или сладко пюре на бебоците . Нали е препоръчително да се захрани със солено,пък и не е полезно за зъбките.Имам познати които са захранили детето със сокче и сега няма и три годинки е с пломби в устата,а те нямат проблеми със зъбите т.е. не е наследствено... Не искам да повлиявам на никого,просто изказвам мнение

# 461
  • София
Аз не,че искам да ви се бъркам,всеки прави това,което намери за добре.Виждам има мамита,които са  готови да дадат сок или сладко пюре на бебоците . Нали е препоръчително да се захрани със солено,пък и не е полезно за зъбките.Имам познати които са захранили детето със сокче и сега няма и три годинки е с пломби в устата,а те нямат проблеми със зъбите т.е. не е наследствено... Не искам да повлиявам на никого,просто изказвам мнение

аз съм "изяждала" по един буркан мед на месец, мазан на биберона още от раждането си, после след 2-рия месец са ми дали сок, до 9-ти клас нямах пломба в устата си, сега съм на 30г. и имам общо 6...

# 462
Аз започнах с картоф и тиква, после ще продължа с други зеленчуци и каша. Не ми се ще да давам сладките и соковете преди шести месец, те създават повече газове и колики съответно и последни ще включа тези с месо.  newsm78

# 463
  • Добрич
Който както иска да приема главните ми букви, къде е закона за писане в нета? Клавиатурата ми беше на капс лук! Мисля че съдържанието е по-важно от формата Peace

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=10593.0

Главните букви

Освен в краен случай, считайте ги за забранени.
Редовните букви маркират нормален тон на изразяване. Според практиката, всичко написано с големи букви се приема като върховна степен на акцент, разбирай "крещене".
Използвайте главните букви там където обикновено им е мястото - в началото на изречения, имена и т.н.

Това дали е достатъчно?-Правилата на форума!

# 464
Преди мен имаше други постове!? Щом не ви харесват буквите изтрийте ги!!!

Общи условия

Активация на акаунт