Бяла зима вън вилнее,а НОЕМВРИйчето със глас се смее!

• 35 320
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
  • Добрич
Гали Николова дано второто мнение е различно,дано всичко е наред,  Hug 

# 211
Gali дано всичко е наред  Praynig и се оправи мъничето  Praynig
Аз омекотител ползвам Сано-белия хубав е и съм доволна
Малкия не го слагам да седи защото няма желание мързеливичък си ми е докато баткото съм го слагала по малко и ми се е кривил настрани това е защото не могат още са седят и съответно не са стабилни затова не се притеснявай излишно  Party

# 212
  • Горна Оряховица
Gali много силно  Hug имаш от нас.
Надявам се диагнозата да е грешна и всичко да се окаже просто лош кошмар.
Честито на всички пораснали мъничета   bouquet и  welcome на всички нови мами.
При нас нищо ново. Криси папка, спинка - през деня. От няколко дни разбра, че има ръце - голямо кокорене пада и много им говори. Нощем обаче все още се събужда по 1 - 2 пъти.
Това е засега от нас. Лека вечер на всички мами и бебчета   love001

# 213
  • гр. Стара Загора
здравейте и от мен... добре дошли на новите мами....  Hug

GALI  Hug Hug Hug Hug Hug имаш от нас

в четв. бяхме на консултация и сме вече 61см и 6200гр./ беше 57,5 и 5460гр/ и това за месец и половина... биха й само 1 ваксина, а др. ще е във вторник... този път ги разделихме Simple Smile понесе ги добре, но като се прибрахме й дадох Панадолче...
тя е добре, но моята лява ръка става все по-зле... когато си мърдам палеца ужастно ме боли костта и все едно ще ми изкочи костта от китката... незнам дали го обясних добре... чудя се дали да ходя на лекар или като отидем др. седмица на ортопед за малката да питам и за моя проблем... newsm78 Tired

хубава вечер от нас

# 214
  • София
На нас явно деня след ваксинитени е по-тежък от този с ваксините, кисело ми е детето, буди се с плач, когато изобщо заспи, сутринта вдигна 37,4, после на обяд свали до 37,1, преди час и нещо пак беше с 37,5. За сеге не съм давала нищо, ще видим довечера как ще е, но предпочитам  да не давам панадол за толкова ниска температура Rolling Eyes
Аз на това отгоре направих сладкиш и торта и успях да се боядисам Mr. Green Сега оства и да успея да се измия след 20мин Twisted Evil

# 215

тя е добре, но моята лява ръка става все по-зле... когато си мърдам палеца ужастно ме боли костта и все едно ще ми изкочи костта от китката... незнам дали го обясних добре... чудя се дали да ходя на лекар или като отидем др. седмица на ортопед за малката да питам и за моя проблем... newsm78 Tired

хубава вечер от нас

Същото е и при мен от както съм родила. Само дето и пука като го размърдам. Все си мисля, че е от по- голямото натоварване на ръката. До този момент никога не я бях ползвала толкова много. Има моменти, в които е по- добре и такива, в които дори не мога да я мръдна.

# 216
Ха , Добра вечер!
Вие пак сте изписали света. При нас нищо ново, освен че сме неспокойни две вечери подред и по начесто искаме цица  Heart Eyes, обичаме си я Simple Smile .
На преглед сме чак на 27. Но пък когато тогава Simple Smile
Стиснати палчета и  Hug за всички които имат нужда !!!
И едно голямо БРАВО на порастналите дечица !!!

# 217
Момичета, на моменти съм на косъм от лудницата. Днес беше някакъв ад вкъщи-малкото реве непрекъснато, яде със зор, не спи, каката скучае, върви след мен и задава въпроси, таткото в командировка от седмица, абе какво да кажа.  #CrazyИмате ли такива дни, в които имьте чувството, че всичко е против вас, че нямате секунда за себе си, че затъпявате, обградени само от ревящи бебета и мрънкащи дeца? Съжалявам че се оплаквам, няма да ви натоварвам повече. Сега по актуалните въпроси:
Gali- не се отчайвай, потърсете наистина няколко мнения. Всички стискаме палци и се надяваме съвсем скоро да има добри новини от вас bouquet
Jujinka- и Софи е точно 5350 и аз се бях притеснила малко, като четях че другите бебоци наддават по доста повече. Но пък от друга страна си изглежда добре-има си гривнички, става за мачкане Laughing
Омекотител-ползвам Bingo бял и много ми харесва. От най-евтините е, но има много приятен нежен аромат.

Искам да питам мамите, които изцяло кърмят: Бебоците ви будят ли се нощем и колко пъти? Педката ми смята, че трябва да отказваме нощното ядене, ама как да стане тая работа newsm78. Някои мами и те като кажат-отучих я-хич не мога да си представя как.

# 218
  • гр. Стара Загора
сега и аз да питам - според таткото Майчка има проблем с очите - едното оче като гледа напред другото гледало по-вдясно... преди месеци бях чела че на новородените едното оче мове да гледа напред, а др в страни... дали трябва да се безпокоя?

ВИЛИ...  и моята ръка пука при движение... за сега й слагам ластик... и има леееек ефект

# 219
  • Там, където мечтите се сбъдват
PucyHka мисля че в началото е нормално да не им е координиран много погледа на бебоците, но винаги може да се консултираш с педиатъра си и с очен лекар.

Адорабле и Катерина на 3 месеца беше  5 500, но тя се роди 2 800 и това почти двойно на теглото и така че няма място за притеснение Simple Smile

Днес и у нас беше лудница, Катерина се събуди сутрента към 6 с рев както си висеше на едната ми гърда реших да я преместя на другата, която беше пълна и като взе да се дави, плюе и я търси и като ревна, няма успокояване, добре че е татко и та я успокои. Заспа и в 9 сутринта същия номер. Баткото пък излезе да се пързаля с баща си и се прибира превит от болка в ниско долу в корема, баща му го носи, повърна доста, но еднократно сега е добре.

# 220
Момичета, аз от втория триместър съм зле с ръцете, първо лявата, сега и дясната. Имах време да се начета, оказва се, че от бременността се развива (т.е. по-вероятно е да стане тогава), стесняване на карпален канал (тендовагинит). Тогава обаче не можех да пия икое от лекарствата, които се предписват. Ходих два пъти на физиотерапия и много добре ми се отрази, ама сега не успявам още да се организирам така, че да си запиша часове. Общо взето трябва да се избягват еднотипни движения, или ако е възможно, да се обездвижи палеца ( има еди специални бандове с метална пластина ), ама с това нещо не мога нищо да направя - даже детето не мога да гушна, та не го ползвам. Когато успея си правя масаж с крем арника, и много внимавам да не си спя върху ръцете или по друг начин да им прекъсвам циркулацията, че тогава вече става лошо. А, и ако мъжа ви поеме миенето на чинии за няколко дни, като моя, нещата не са чак толкова зле. Grinning
Съжалявам, че така дълго се получи, но се надявам да съм ви била полезна   bouquet

# 221
Искам да питам мамите, които изцяло кърмят: Бебоците ви будят ли се нощем и колко пъти? Педката ми смята, че трябва да отказваме нощното ядене, ама как да стане тая работа newsm78. Някои мами и те като кажат-отучих я-хич не мога да си представя как.

Bridget,моето момче от около месец не се буди за нощтно хранене,но аз по никакъв начин не съм му повлияла.Самичък започна постепенно да увеличава паузите между храненията и сега заспива към 21 и се събужда към 4-5ч да яде и пак заспива до към 8ч.Иначе преди беше като часовник-точно през 3 часа.И така като кажат-трябва да го отучите...то детето гладно,а ти какво да го мъчиш да спи или да го наливаш с вода?!Според мен те сами си регулират храненията,когато са готови за това.

Аз да си похваля детенцето-този път не усетихме,че са ни били ваксини.Толкова жизнен,толкова весел,изобщо не е плакал,спинка си нормално,не е вдигал Т. Praynig всеки път да е така...

# 222
  • Пазарджик
И аз да се похваля  днес станахме на 3 мес. Wink и бих искала да попитам КОНСУЛТАНТИТЕ ПО КЪРМЕНЕ тъй като постоянно си хапвам шоколад,(но не съм забелязала да е  нервен заради това),може ли това да развали вкуса му за по напред,в смисъл ако храната променя вкуса на кърмата към сладко или солено ,да го привикна да яде сладко и това да му навреди?                                                                   Надявам се да съм задала въпроса разбираемо  Embarassed

villsАlex,

честит 3-ти месец!

Храната, която майката яде, може да даде някакво леко отражение във вкуса на кърмата - по-скоро като нотка, загатване. Не може да се каже, че е осезаемо. По този начин продължава запознаването с храната на семейството, което е започнало още от утробата.

Кърмата по начало е доста сладка и това има своя смисъл - лактозата, която се съдържа в нея, има важно значение за оптималното развитие на мозъка, както и за благоприятства размножаването на добите бактерии в храносмилателния тракт.  Wink

# 223
хайде сега ново двайсе  Mr. Green тендовагинит - е и това май си имам вече , понеже и моята ръка е в същото положение , но не и обръщах внимание т.е. смятах че е преуморена и я вързвам с ластичен бинт , но това е от 5 -тия месец на бременността ми та до сега. оф луда работа , първо язва на 12-пръстника сега и това ако е то лудница вече .  #Cussing out
а моя бебо тая вечер ми спираааааааа тока с реване и недоволства ,

# 224
 За нощното хранене - и София прескача честичко напоследък храненето в 3 и по тая причина аз вече няколко нощи трябва да ставам в 4 да се помпам, че не се издържа. Педиатърката настояваше, че това отдавна трябвало да се случи, но си мисля, че на нея принципно концепцията "на поискване" и се губи. Изобщо не си представям как ще стане детето да иска гърда и аз да я държа гладна! Даже напротив - аз явно толкова свикнах с предишния и ритъм, че чак сега ми е трудно да спя цяла нощ (да не говорим, че ако не се събудя, или ме мързи да стана за помпата, цялата съм мокра от кърма).
Мисля, че всички тези часове и разписания (примерно, че се кърми на 2 или на 3 часа) са средностатистически и не може да са цел някаква.

Общи условия

Активация на акаунт