Бяла зима вън вилнее,а НОЕМВРИйчето със глас се смее!

• 35 285
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
добро утро Hug
за спирането на нощното хранене-явор си го спря съвсем самичък.

с лапането на ръцете вече съм се видяла в чудо-опитва се да си напъха и двете ръце наведнъж #Crazy

# 226
  • гр. Стара Загора
estelliana  и аз така си мислех, че е нормално, но за всеки случай като отидем за ваксинка ще я питам...

yummymommy ако се окаже това ще съм е**ти късметлийката... от 20 годишна възраст хрущяла на д. коляно се разрушава и пия разни хапчета с калции и незнам си какво... сега пак ходене по лекари ще е Sad

и малко инфо за тентовагинита      http://www.vita.bg/zab.php?zab=30&d=13

# 227
здравейте!

поздравления за хубавите новини на всички майчета, похвалили се в последните дни! стискам палци и аз за всички други, на които им предстоят изпитания разни!

във връзка с картата, която подготвям: не успях да намеря информация за 19 майчета от кой град са. съжалявам, ако съм пропуснала да видя някъде; вижте за кои от вас ми липсва инфо:

• Сисинка - тя не се появявала отдавна, но ако някоя от вас знае, да сподели откъде е тя
  • barabar
  • kiki11
  • surire
  • radina_r
  • alleksandra
  • *Caramell*
  • мими-марти
  • prinzipiell
  • Ani77
  • Катрин Иванова
  • KOKOLANDIQ
  • bebsssss
  • kamata
  • Cambria
  • alliinna
  • Slavi79
  • silvy83
  • sztuka

ако някоя от вас не желае да сподели откъде е, няма проблем, но нека ми прати лично съобщение, за да знам и да не чакам доуточняване на бройката. само да уточня, че последно съм ползвала списъка на всички записани на първата страничка на темата. 
Здравей, нашето местожителство е София.

# 228
Относно нощното хранене Мони също сам си го спря, мисля че не трябва да се насилва детето, то само си усеща кога е гладно и се събужда.
Да се похваля, че ние също геройски се справихме с ваксините, никаква реакция нямаше. А като ви чета за килограмите направо се притесних, та ние сме точно 5кг като на месец качваме само по 700гр. - питах педиатърката ни и тя каза, че няма място за притеснение. Просто не мога да се преборя - Мони предпочита повече да спи, отколкото да яде.   
Хайде лек и усмихнат ден на всички!

# 229
Здравейте ,момичета  Simple Smile

Ние днес ставаме на 3 месеца,не знам как се качват снимки,но се чувствайте почерпени  Heart Eyes

за храненето- и нашата Жаклин също пропуска хранения,като заспи към 7-8 и става най-рано към 1,2,3 даже се е случвало да се събуди към 5 и 30 ,яде и пак заспива,но тя сама си направи този режим,аз не съм и повлияла по никакъв начин.

Tedishte   - аз сън от Димитровград.

Честито на всички,които имат поводи за празнуване.

# 230
Здравейте, гледам,че обсъждате нощното хранене - нашето Коце вече 2-ра вечер спи цяла нощ Simple Smile преди пак е имало случай в които спи цяла нощ,след  това отново започва да се буди вечер,но винаги прави поне една 6 часова пауза . Не съм го мъчила да се отказва от хранене,сам си ги премахва,когато той си реши

# 231
Имам въпросче към Консултантите по кърмене
Може ли да се приема Деган от кърмачки?На листовката пише,че не трябва да бъде приеман по време на кърмене,ама чета разни теми от форума,че даже увеличавал лактацията.Значи все пак има мами,които са го пили.Иска ми се да изпия едно хапче,понеже утре ще правя пломба на зъб а страшно много ми се гади от разните тампони и др. неща които се поставят докато се втвърди самата пломба.Или ако знаете нещо друго,което може да ми помогне,че иначе много ще се изложа  Embarassed и най-много да омажа положението  Sick

# 232
Имаме нужда от съвет, от един месец ревем всяка вечер след 18 часа, нито къпане, нито песни, играчки нищо не помага! Посинява от рев моя син, носим се на ръце, сменяме се с таткото без ефект! Заспиваме с биберон мн трудно, тъй като търси гърдите ми но те му пускат кърма, а той не иска да суче докато реве Sad през ноща се буди на 2 часа, кърмим се за 5-10 мин и заспива, понякога давам АМ през ноща с надеждата да се засити и да спи повечко, но уви

# 233
  • гр. Стара Загора
а аз ей така да питам: има ли мами от Стара Загора???

# 234
Имаме нужда от съвет, от един месец ревем всяка вечер след 18 часа, нито къпане, нито песни, играчки нищо не помага! Посинява от рев моя син, носим се на ръце, сменяме се с таткото без ефект! Заспиваме с биберон мн трудно, тъй като търси гърдите ми но те му пускат кърма, а той не иска да суче докато реве Sad през ноща се буди на 2 часа, кърмим се за 5-10 мин и заспива, понякога давам АМ през ноща с надеждата да се засити и да спи повечко, но уви

да не би да са колики newsm78 нищо не ти пречи да му даваш капки или чайче за колики профилактично,дори да не плаче.дано откриете проблема и да има лесно решение Praynig

# 235
  • Добрич
Стиснати палчета и от мен за всички, които имат нужда от тях. Дано всичко да се оправи съвсем скоро с всички малки и големи.  Hug
За тендовагинита да ви кажа - аз с Ивон имах същия проблем наа палеца. Дадох 100 и няколко лв за точно такава ръкавица с шина вътре.  Няколко месеца я носих по цял ден. Таткото правеше всичко - къпане, миене на чинии. Но после се оправих поне. Вземайте мерки докато е време, защото в противен случай канала на сухожилието се стеснява необратимо и спасението е единствено операция,която естествено не е никак приятно нещо.  
Най-важното е обездвижването и покоя. Известно време поне се опитайте да не натоварвате пръста.
Прекрасна и усмихната седмица на всички!   Nature Sunny

# 236
desislava_iv Ние преди време имахме същия проблем.Всяка вечер ревеше и заспиваше много трудно с хиляда зора и дръшане на биберона.Накрая разбрах,че причината е била в това,че и се е доспивало, а аз съм изтървала момента да я сложа, и от там става крива,раздразнителна,спи и се но неможе да заспи.През деня не съм имала подобни проблеми със спането-сама си заспиваше.Много гадно беше,направо мислех,че ще се побъркам, а мъжа ми все ме питаше какво и имало,защо така се държи,и най гадно ми беше,че неможех да разбера причината в това държание всяка вечер.Дано да откриеш и ти причината и да не се мъчи бебчо,както и вие.

# 237
Искам да попитам КОНСУЛТАНТИТЕ ПО КЪРМЕНЕ относно съхранението на кърмата. Нагласих моя фризер на -19 градуса, според схемата може да я съхранявам от 6 до 12 месеца нали? Защото момичетата тук споделиха във facebook, че щом стане на 3 месеца и я хвърлят и сега не знам какво да правя с моята.

# 238
И ние сме така с приспиването - реве, сърди се,не иска нищо, не иска и на ръце даже. Аз го слагам в количката и го люлея и му пея, като едновременно тикам и бибата и така докато заспи.

# 239
  • Пазарджик
Имам въпросче към Консултантите по кърмене
Може ли да се приема Деган от кърмачки?На листовката пише,че не трябва да бъде приеман по време на кърмене,ама чета разни теми от форума,че даже увеличавал лактацията.Значи все пак има мами,които са го пили.Иска ми се да изпия едно хапче,понеже утре ще правя пломба на зъб а страшно много ми се гади от разните тампони и др. неща които се поставят докато се втвърди самата пломба.Или ако знаете нещо друго,което може да ми помогне,че иначе много ще се изложа  Embarassed и най-много да омажа положението  Sick

vanq_mandeva,

Активната съставка Metoclopramide hydrochloride на Деган, според справочника на д-р Томас Хейл (стр. 685 от Medications and Mother's Milk 2010) е посочен от категория L2(Safer/по-безопасно). Посочва се, че според различни проучвания повишава нивото на пролактина и от там количеството на кърмата, при определен прием. Няма съобщени странични ефекти при кърмачето. Често се използва в педиатрията.

Искам да попитам КОНСУЛТАНТИТЕ ПО КЪРМЕНЕ относно съхранението на кърмата. Нагласих моя фризер на -19 градуса, според схемата може да я съхранявам от 6 до 12 месеца нали? Защото момичетата тук споделиха във facebook, че щом стане на 3 месеца и я хвърлят и сега не знам какво да правя с моята.

opsss,

това са насоки за съхранение на кърма:

- на стайна температура (19-26°C)  за 4 часа (идеално), до 6 часа (приемливо)
    - в хладилник (<4°C) за 72 часа (идеално), до 8 дни (приемливо)
    - във фризер (-18 to -20°C) за 6 месеца (идеално), до 12 месеца (приемливо)

Общи условия

Активация на акаунт