Бяла зима вън вилнее,а НОЕМВРИйчето със глас се смее!

• 35 309
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
  • Велико Търново
Привет, мами!
За замразяването - и аз не съм замразявала. С баткото бях замразила около 5-6 контейнера, но никога не ми се наложи да ги използвам. И аз гледам повече от два часа да не отсъствам и после на гърдата.

Имам два въпроса към КОНСУЛТАНТИТЕ ПО КЪРМЕНЕ:
Първо - Вчера бебето след като го нахраних съвсем малко повърна, но какво ми беше учудването - повърна малки червено-оранжеви частици, което много ме узадачи. По-късно се сетих че аз два дни ядох пълнени червени пиперки. Та въпроса ми е може ли чак така да минат в кърмата и да попаднат в бебето?
И второ: В спалнята ни изби мухъл. Трябва да напръскаме с препарат, а те страшно много миришат. Естествено ще проветрим продължително но все пак остава една остатъчна миризма - тя ще пречи ли нещо на бебо?

# 271
Хеликаза ,аз мисля да пробвам като я сложа по корем и срещу нея да и сложа една играчка,която имаме-пее  и танцува ,за да и стане интересно и поне да почне да прави опити да я погледне.Иначе и ние сме така-слагам я и след малко почва да мрънка душичката,защото изобщо не и е приятно.

цветка ,така е ,може би 1,500кг не са много ,но притесненията ми идват от там,че на една моя приятелка,детенцето също беше качило кило и половина за един месец,главичката им омекна повече и когато отидоха при ортопед,той им обясни,че поради бързото качване за кратко време,костите не са успели да се втвърдят и от там имаха предпоставки за рахит,но каза,че се израствало това. ..Понякога си мисля ,че в някои случаи е по-добре да съм по-малко информирана,от гледна точна на мислите,които може главата ми да си въобрази  Hug

# 272
И аз съхранявах кърма във фризер, но в крайна сметка я изхвърлих след като синът ми няколко пъти е предпочел да остане гладен и да ме чака 5-6 часа, вместо да яде 1-месечна кърма. Приемаше само изцена в близките дни. Не знам с 3-6 месечна кърма какво би било.
Кърмата, която приемат в банките за кърма се пастьоризира и вероятно качеството й наистина се запазва по-дълго.

И при нас не върви поставянето по корем, доста плаче и нищо не прави освен да си вдига дупето. Главичката си стои както я оставя. Свекърва ми вече настоява да ходим на невролог. На ортопед сме били два пъти, след няколко седмици пак сме на контрол, той не вижда нищо нередно, каза само задължително да държим бебето по корем, иначе нямало да тръгне двигателното развитие. И играчка давам и музика пускам от правилната посока, нищо, сякаш не може да си смени позицията на главичката и да я вдигне.

Последна редакция: ср, 22 фев 2012, 18:41 от Ванилия Канелска

# 273
  • София
Цветка, и нашия бебок не заспива по-рано от 1.00 през нощта сега, а в началото часовете ни бяха като вашите - все към 3.00 през нощта Rolling Eyes Борис и сега си взима съня сутрин, защото след хранене веднага заспива и така  до 11-12 часа на обяд. Тогава настава истинската му сутрин и започва деня. Зная, че ритъма му е обърнат, но той сам си го направи. Понякога си мисля, че и аз съм допринесла със своя режим през бременността - не си лягах преди 1-2 часа през нощта и спях до предиобед (не ходех на работа, изкарах почти цялата бременност вкъщи, така се наложи). И при нас е трудно, защото цялата ни вечер минава в занимавки с бебето и не можем да се видим с мъжа ми, а когато бебето заспи, и двамата сме гроги, а той - на работа на другия ден. Все се надявам, че и този период ще мине и малкият ще влезе в ритъм като останалите си връстници. До тогава - търпение! Hug

alleksandra, Борис наддава по килограм и половина всеки месец (не че са много досега де Laughing). В момента даже е извън таблиците на педиатърката за нормите - и за ръст и за тегло. При някои бебета става така в началото. Аз не се притеснявам много, защото все пак е само на кърма, а съм чела, че дори да не е, в рамките на месец-два нещата се регулират. За всеки случай педиатърката ни изписа двойна доза витамин Д.

# 274
Моята в началото също не искаше да стои по корем,все плачеше.Ама сега стои с голямо удоволствие, а като се завърти сама много се смее Mr. Green

# 275
Привет мами! И при нас позата по корем съвсем не е любима. Слагам го, вдига си главата, ритка и започва да реве. Не знам на какво се дължи това, педиатърката ми каза по 10мин. така да стои, а той едва издържа две-три, но аз упорито продължавам да го пробвам.
Относно кърмата да споделя вчера бях на изпит и тъй като не знаех колко ще продължи извадих от фризера една доза кърма и я размразих в топла водичка. Малкият спал през цялото време и тъкмо се прибирам и свекърва ми се опитва да го нахрани, ами казвам ви въобще не я приема тази кърма, опита я само, след което бута шишето и не иска. Много странно, а кърмата е замразена от няма и месец. Затова вече и аз като излизам избягвам да му оставям, а винаги бързам да се прибера. Но в неделя сме на театър, което със сигурност ще ни отнеме поне три часа и съм в лек стрес как ще процедираме.

# 276
Цветка, и нашия бебок не заспива по-рано от 1.00 през нощта сега, а в началото часовете ни бяха като вашите - все към 3.00 през нощта Rolling Eyes Борис и сега си взима съня сутрин, защото след хранене веднага заспива и така  до 11-12 часа на обяд. Тогава настава истинската му сутрин и започва деня. Зная, че ритъма му е обърнат, но той сам си го направи. Понякога си мисля, че и аз съм допринесла със своя режим през бременността - не си лягах преди 1-2 часа през нощта и спях до предиобед (не ходех на работа, изкарах почти цялата бременност вкъщи, така се наложи).
Тъй, тъй и ние сме по същия начин  Mr. Green

# 277
Здравейте, мами! София също плачеше в началото по корем, но сега се забавлява. Вдига чак и гърдите и се върти любопитна насам натам. И все пак не мисля, че ще и е толкова приятно, ако я оставя 10 минути - много са! Започнахме по съвсем малко, винаги бях до нея и само като се намръщи, яобръщах, за да не остане с лошо чувство от позата  Wink. Не мисля, че има място за притеснения обаче - много бързо учат дребосъците, и много бързо наваксват.

# 278
Замразена кърма моето дете отказа категорично.В събота ми се наложи да отсъствам и започнах още през седмицата да ѝ давам,за да свикне,но не искаше.Мислех,че е заради това,че не беше пила от шише,но щом майка ми е дала АМ веднага е засмукала шишето.Изхвърлих всичко,което бях замразила.
За стоенето по корем и при нас беше голяма мъка-плачеше,забиваше глава и надигаше дупарата  Laughing Слагах играчки,заставах пред нея,даже срещу любимия и телевизор я слагах,но не помогна.Веднъж сложих огледало и се задържа малко повече.Само си реши детето кога да стои по корем и сега го прави с удоволствие.Проблемът вече е,че точи лиги и като се измори се "рови: в тях,повярвайте после голямо миене пада  Joy

# 279
И ние не сме от стоящите по корем, слагам я по малко когато е на кеф. И като се размрънка я обръщам.
А по повод заспиването, до преди 2 седмици и ние не мигвахме до 24,00ч. Но сега сама си обърна нещата, заспива след банята и папуто Simple Smile Но преди това гледам да я поизморя, гимнастика туй онуй Simple Smile

# 280
  • София
Ха, ние не сме били уникални  Mr. Green Mr. Green Mr. Green, Лори, Жълтурче  Hug Hug Аз също си лягах към 1-2 , особено в последните месеци . И от други майки съм чувала, че децата наследяват циркадния ритъм на родителите си.
Нашия бебо в момента така кряка на шезлонга, че се чудя радва ли се, ядосва ли се  Crazy
Аз замразявам кърма за съвсем кратки периоди ( примерно от петък до понеделник) и малкия не ги отказва. Не мисля, че за толкова малко време им става нещо  Peace

# 281
  • гр. Стара Загора
здравейте Simple Smile
незнам дали ще вие от полза какво направих, за да науча малката Бухтичка да седи по корем... е и незнам до колко е правилно - аз съм полу легнала и сме тумбаче с/у тумбаче... и так малко по малко лягам все по-надолу... също почнах да я оставям и на твърда повърхност след около 2-3 дни... и сега вече си седи около 10 мин. без проблем по коремче Simple Smile

надявам се да съм помогнала Simple Smile
лека нощ от нас Simple Smile

# 282
Здравейте мами Simple Smile
Имам един въпрос към вас и консултантите по кърмене .
На 05.05.2012 сме на сватба в др. град налага се да оставя малкия при майка ми за близо 2 дни (което страшно ме притеснява ) , защото ние сме само на кърма и той е свикнал да заспива докато цока и след това го местя.От известно време се цедя сутрин след голямата пауза вечер и преди лягане му давам да си го изпие за да свиква с шишето.Но след като си изпие млякото от шишето пак иска да цока.Тъй като няма как да замразявам кърма ( понеже не знам по колко изяжда ) Какво АМ да взема и как мога да го предложа да видя дали ще му хареса и дали ще заспи след като е изял ?
Той на 04.05.2012 става точно на 6 месеца и нямам идея по колко ще яде и дали изобщо ще иска да спи след като не е на цицата.А също така мисля след 6 мес. може би 7- мия да спирам да кърмя (без да ме линчувате за това) просто така съм преценила.
Друго което искам да попитам - някоя мама оставяла ли е бебчето за цяла вечер при някоя баба и то как реагира? От това също много ме е страх , дали няма да плаче след като усеща ,че не съм при него ?
Извинявам се ако са глупави въпросите просто не ми дават мира.
Мисля и с педи да го коментирам това на следващия преглед само да не бърза пак да ни изрита.
Благодаря ви предварително и много усмихнат ден ви пожелавам.

# 283
за ам по добре питай педи!
явор в софия спеше с майка ми няколко нощи за да уча на спокойствие за изпитите и не е имало проблем.дори с нея спеше повече и по спокойно.
за спирането на кърменето-и аз мислех до тогава да кърмя,но за съжаление кърмата ми спря по-рано Cry
не се притеснявай толкова,а отивай да разпуснеш малко Hug
имам едно питане към теб,но на лс ще ти пиша да не анимавам другите Hug

# 284
Здравейте мами Simple Smile
Имам един въпрос към вас и консултантите по кърмене .
На 05.05.2012 сме на сватба в др. град налага се да оставя малкия при майка ми за близо 2 дни (което страшно ме притеснява ) , защото ние сме само на кърма и той е свикнал да заспива докато цока и след това го местя.От известно време се цедя сутрин след голямата пауза вечер и преди лягане му давам да си го изпие за да свиква с шишето.Но след като си изпие млякото от шишето пак иска да цока.Тъй като няма как да замразявам кърма ( понеже не знам по колко изяжда ) Какво АМ да взема и как мога да го предложа да видя дали ще му хареса и дали ще заспи след като е изял ?
Той на 04.05.2012 става точно на 6 месеца и нямам идея по колко ще яде и дали изобщо ще иска да спи след като не е на цицата.А също така мисля след 6 мес. може би 7- мия да спирам да кърмя (без да ме линчувате за това) просто така съм преценила.
Друго което искам да попитам - някоя мама оставяла ли е бебчето за цяла вечер при някоя баба и то как реагира? От това също много ме е страх , дали няма да плаче след като усеща ,че не съм при него ?
Извинявам се ако са глупави въпросите просто не ми дават мира.
Мисля и с педи да го коментирам това на следващия преглед само да не бърза пак да ни изрита.
Благодаря ви предварително и много усмихнат ден ви пожелавам.
И аз мисля че за АМ трябва да питаш педи-то, за кърменето- и аз така си бях решила от мнооого отдавна, ама сега взех да се замислям дали да не удължа докато има кърма (а то няма изгледи да спира изобщо де), като начало и манджите и ще ги приготвям с кърма. Ох, а за оставянето- не съм оставяла, ама направо само да си го представя и тръпки ме побиват... Като бях при нашите, майка ми ми каза да отида да си легна след обяд-а, а тя ще гледа монито, отидох, легнах си и ме зпочнаха едни мисли, станах и си я взех, не можах да издържа. Имам доверие единствено на таткото да я гледа, ако аз изляза някъде, на друг много ме е страх да я оставя. Но пък той ще е достатъчно голям, може и да почнеш да го свикваш предварително, знам ли... Дано да няма проблеми с това Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт