Бяла зима вън вилнее,а НОЕМВРИйчето със глас се смее!

• 35 273
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
Момичета, благодарности за отговорите   bouquet
КрИсАнКа, аз не искам абсолютен режим, не съм някой диктатор  Laughing, просто той заспива не по-рано от 2 ч ( а често и към 4 ) и имайки предвид, че в 6-7 пак се  Laughing буди да яде не му остава време, в което да спи непрекъснато и да отпочива ( и да расте). За него се тревожа - аз вече свикнах и честно казано и да си легна следобяд в половината случаи вече не успявам да заспя, а само се въртя.
Благодаря за палчетата, вчера имахме локален рекорд- заспа в 1.10  Party

и аз по едно жреме се бях притеснила че не спи достаъчно за да расте,но всичко при нас с е оправи от само себе си така че имай търпение Hug

# 256
цветка Да именно,че няма как да го решиме ние Mr. Green Ама и аз казвам,че моята също спи различно.По едно време спеше много през деня, а вечерта когато си лягаме тя беше готова за игра.И така два дена, на третия не я оставях да спи много през деня и макар да беше много крива, вечерта спа, и така си влезе в единтсвения режим-да спи вечер.Може при твоя маймун да е някакъв временен период, а ако продължи по дълго,може да му помогнеш да оправи деня с ноща Mr. Green

# 257
  • София
Мерси, Деси  Hug
Криси, за съжаление не е временен период, така е от раждането. В началото си мислех, че ще отмине, но вече започвам да се притеснявам. Сега ще ни идват гости и се заех да разтребя, а той, душицата веднага се възползва и задряма  Crazy Ще продължавам да го тормозя да си играем , щом помага  Hug

# 258
Здравейте мами,
влизам да се похваля, мойто дете две вечери подред си спи в леглото, но хубавото не свърши до там. Първия ден спа от 21,30-4,30-папка и пак спане до 7,30. Вчера спане 21,30-3,30-6,30-9,30. Още не мога да повярвам че ми се случи  Rolling Eyes Дано все така да продължаваме  Praynig !!!
И всичко това сама , аз не съм налагала режим!

# 259
Цвети може би наистина си е обърнал деня с ноща, аз като усетих моята за това на бързо действах по въпроса,че видях на къде отиват работите.Ако твоя не става крив като го будиш няма да имаш проблем,докато моята много е крива ако и прекъсна съня и целия ден мрънкаше и се кривеше,но нямаше как.Да се похвалиш скоро с новината за оправения режим. Ние днеска за първи път се хранихме на вън, и мина успешно храненето Mr. Green

# 260

- във фризер (-18 to -20°C) за 6 месеца (идеално), до 12 месеца (приемливо)

Извинете ме, не оспорвам познанията Ви, но това просто не е вярно. Нищо престояло 12 месеца, пък макар и на -20 не е годно за консумация, камо ли от бебе.

Хеликаза,

за да не съм голословна, Ви предоставям различни компетентни и признати източници на тази информация (на английски):
   - Насоки на Ла Лече Лига Интернешънал за съхранение на изцедена кърма
   - Препоръки за съхранение на кърма от Център за контрол и превеция на заболяване
   - Протокол за съхранение на кърма на Академията за Медицина на Кърменето (обновено Март 2010)
   - Насоки за съхранение на кърма от сайта KellyMom, собственост на Kelly Bonyata, BS, IBCLC

В третия линк в протокола са посочени и различни проучвания, включително резултатите от тях.

mimsat заключението точно в третия линк е цитирам: "Няма проучвания, които са изследвали качеството на кърмата 6-12 месеца след замразяване. Тъй като това е широко приет метод за запазване на кърма и поради това, че някои бебета разчитат изцяло на замразена кърма, трябва да се направят изследвания за да се потвърди, че това е безопасно."
Във втория и четвъртия линк е дадено, че съхранението на кърма в отделна фризерна част на хладилник е 3-6 месеца, а съхранение за период 6-12 месеца е допустимо в отделен дълбокозамразяващ фризер!

Последна редакция: ср, 22 фев 2012, 09:57 от Kisa05

# 261
А как се размразява и как се използва при необходимост? newsm78

# 262
  • на Дъждовен остров

- във фризер (-18 to -20°C) за 6 месеца (идеално), до 12 месеца (приемливо)

Извинете ме, не оспорвам познанията Ви, но това просто не е вярно. Нищо престояло 12 месеца, пък макар и на -20 не е годно за консумация, камо ли от бебе.

Хеликаза,

за да не съм голословна, Ви предоставям различни компетентни и признати източници на тази информация (на английски):
   - Насоки на Ла Лече Лига Интернешънал за съхранение на изцедена кърма
   - Препоръки за съхранение на кърма от Център за контрол и превеция на заболяване
   - Протокол за съхранение на кърма на Академията за Медицина на Кърменето (обновено Март 2010)
   - Насоки за съхранение на кърма от сайта KellyMom, собственост на Kelly Bonyata, BS, IBCLC

В третия линк в протокола са посочени и различни проучвания, включително резултатите от тях.

mimsat заключението точно в третия линк е цитирам: "Няма проучвания, които са изследвали качеството на кърмата 6-12 месеца след замразяване. Тъй като това е широко приет метод за запазване на кърма и поради това, че някои бебета разчитат изцяло на замразена кърма, трябва да се направят изследвания за да се потвърди, че това е безопасно."
Във втория и четвъртия линк е дадено, че съхранението на кърма в отделна фризерна част на хладилник е 3-6 месеца, а съхранение за период 6-12 месеца е допустимо в отделен дълбокозамразяващ фризер!

аз малко да дам мнение, като чета линковете идеята е да се купи специален хладилник за съхраняването на кърмата.  Това си е малко смешно както и да се погледне. 
Аз от хигиенна гледна точка размразявам хладилника си всеки месец да го почистя.  Какво става с кърмата в такъв момент? Тук точно health advisers   и midwives препоръчват да се дава замразена кърма замразена до 3 месеца. 
Все пак решението се оставя на майката, но за лично ще попитам за този период 6 -12 месеца, че ми стана интересно. 

# 263
А как се размразява и как се използва при необходимост? newsm78
Има два варианта:
1. Изваждаш от фризера и слагаш в хладилника да се размрази.
2. Вадиш директно от фризера, слагаш под течаща студена/хладка вода или в съд със студена/хладка вода докато се размрази.

Размразената вече кърма затопляш на течаща топла вода или потапяш контайнерчето в топла вода до достигане на телесна температура. Обикновено кърмата се разлоява като каймака остава отгоре и затова се размесва добре преди хранене.
Не е препоръчително използването на микровълнова както за размразяване, така и за претопляне на мляко, понеже не може да се контролира температурата, млякото се загрява неравномерно, а също така се губят някои ценни качества на кърмата.
Веднъж размразена кърмата не се замразява повторно. Останалата в шишето от едно хранене кърма е препоръчително да се изхвърли и да не се добавя към размразената кърма за следващото хранене.

# 264
Благодаря за отговорите за нощното будене и кърмене. Оставам с впечатлението, че повечето бебоци спинкат и хапват добре. Браво на тях HugМоят също беше от добре спящите, но напоследък хич ни няма-буди се по 7-8 пъти вечер, става рано сутрин и после до следобяда хич не ще и да мигне. Откъде намират сили не знам.
Цветка струва ми се, че и при теб име тенденция да се наредят нещата-преди в 4, после в 2, сега 1.10. Дано полека-лека се научи малчо кога е ден и кога нощ. Laughing Много странно-ьз също не мога да заспя следобед. Ето сега дойде свекито, Софи спи, легнах -е не става и не става. А на моменти чак свят ми се завива от недоспиване.
Гледам говорите за съхранение на кърма. Аз досега не съм замразила и 20 грама, все гледам да съм на разположение, което е доста изнервящо на моменти. Повече от 2 часа не съм отсъствала от вкъщи и все бързам. Ама някак си ме е страх да не се отбие ако пробва с биба и да се почне едно цедене...

# 265
  • Пазарджик
...

Kisa05,

абсолютно съм съгласна, именно за това цитирам дословно препоръките на ЛЛЛИ и протокола на Академията за медицина на кърменето, а именно - до 6 месеца оптимално или идеално, до 12 месеца - приемливо, при постоянна температура между -18 и -20 градуса.

# 266
Здравейте,мили мами Simple Smile
Да се отчетем след днешната консултация - на 3 месеца вече сме 6500кг. и 58см.  Shocked , предния път бяхме 5кг и 54см , с цял килограм и половина ,ама аз съм си за бой,давах и по 150мл мляко близо две седмици ,докато разбера,че явно и идва много  ooooh! и сега си и давам по 130мл и си и добре  Peace
Биха ни ваксините,дано да нямаме странични реакции,че предния път вдигнахме температура и бях много притеснена.  Praynig
Питах няколко пъти докторката всичко наред ли е ,тя каза Да ,но пуста си му работа аз сега съм много притеснена,заради този рахит ...да не би 1500кг да са много за 1 месец ...не напразно казват,дано мислите на майката никога да не се сбъдват,защото все се притеснява от най-лошото.
Също другото ,което ме притеснява,че аз изобщо не я слагам по корем да стои (известно време само спеше така) и сега като я сложа тя забива главичката на долу и не се сеща да си я вдигне,казах на докторката и тя каза,по-често да я слагам по корем и да и помагам.
Извинявам се за дългия пост ,но исках да споделя с вас и малко поне да ми олекне,че ми е някакво съвестно  и притеснено  Cry
 Hug на всички

# 267
...

Kisa05,

абсолютно съм съгласна, именно за това цитирам дословно препоръките на ЛЛЛИ и протокола на Академията за медицина на кърменето, а именно - до 6 месеца оптимално или идеално, до 12 месеца - приемливо, при постоянна температура между -18 и -20 градуса.

Да го направим до 3 месеца оптимално, до 6 приемливо и до 12 несигурно и ще се съглася.
Хайде да не казваме 12 месеца приемливо, след като е ясно, че едва ли много от пишещите тук имат отделен дълбокозамразяващ фризер, който не отварят често, малко е некоректно.

alleksandra
Същото е и при нас с Ния, тя явно е голяма мързелана, не забива глава, но просто си ляга...не знам какво да направя, че да стои по корем. Започва да плаче на 3-тата минута.

# 268
  • Пазарджик
...
Да го направим до 3 месеца оптимално, до 6 приемливо и до 12 несигурно и ще се съглася.
Хайде да не казваме 12 месеца приемливо, след като е ясно, че едва ли много от пишещите тук имат отделен дълбокозамразяващ фризер, който не отварят често, малко е некоректно.
...

Хеликаза,

за съжаление аз не бих могла да се съглася на такъв вариант. Аз давам информация, която като Ла Лече Лига Лидер имам отговорността да бъда актуална и акуратна. Не бих могла да интерпретирам по свое усмотрение данни от значими организации в областта на кърменето. Именно за това ги цитирам.

# 269
  • София
Добър следобяд  Coffee  от нас Simple Smile Сега душицата ми спинка, след малко ще го събудя да хапне и да си поиграем. Мисля да го изнеса на тераста за малко да подиша въздух. При нас изобщо няма асфалтирана улица, за да го поразходя. Да се похваля вчера заспа в 12.40  Shocked с татито се пулихме на креватчето и близо  половин час не посмяхме да си легнем да не би да се събуди  Laughing Дано си права, Бриджит, дано да започне да заспива по-рано  Praynig

Александра, не мисля, че 1500 гр на месец е прекомерно наддаване. Още повече, че в АМ има и витамин Д, а и лекаря ти е казал, да не се тревожиш. Предполагам, че като специалист с опит би забелязал нещо нередно отдалеч  Hug

Бриджит, не съм идеалната кърмачка ( на ден често ми се налага да добавя 1-2 лъжички АМ), но спрямо моя опит не се страхувам, че бебо ще откаже да суче. На мен коластрата ми дойде чак към 4-5-ти ден, а дотогава слагах Жорко да суче на празно и дохранвах с шише. Още в болницата му слагаха биба. В резултат сега си суче от мен, смуче биба и пие от шише докато съм на лекции ( изцеждам кърма от нощната пауза), а понякога и мъничко АМ. Не искам да ти давам лош съвет, а само мъничко спокойствие. Бебчо би следвало вече да е свикнал да суче  Hug

За повдигането на главичката защо не опитате след слагането по корем да показвате шарена играчка ,.. може да има ефект Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт