Бяла зима вън вилнее,а НОЕМВРИйчето със глас се смее!

• 35 286
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
Аз си мислех, че сме продолели коликите, но ще почна пак с инфакол, забелазах че след големия рев заспива, но ревем и през деня, кога нещо му е незгодно! Снощи по време на поредния рев включих сешоара и познайте- рева спря! Обаче така до кога?! Thinking

# 241
Аз си мислех, че сме продолели коликите, но ще почна пак с инфакол, забелазах че след големия рев заспива, но ревем и през деня, кога нещо му е незгодно! Снощи по време на поредния рев включих сешоара и познайте- рева спря! Обаче така до кога?! Thinking
е,все някога ще свъшат,не може на 5 години още да е с колики Hug
ние сме в период на крещене-като се провикне и отеква цялата къща,чак се стряскам,а той след крясъка умира от смях Joy

# 242

- във фризер (-18 to -20°C) за 6 месеца (идеално), до 12 месеца (приемливо)

Извинете ме, не оспорвам познанията Ви, но това просто не е вярно. Нищо престояло 12 месеца, пък макар и на -20 не е годно за консумация, камо ли от бебе.

# 243
Здравейте мами.
Ние се наводнихме. Сутринта в 6 като станах да приготвя папуто на човечето и реших да пусна пералнята, тамън да изпере докато станеме. Като станах след това и  Shocked изненадаааааааа- три пръста вода в кухнята, чак до коридора стигаше. Добре че малкия спа до по- късничко, за да успея да подсуша.
Ние вече втори ден излизаме на слънчице в градинката до нас. Голям кеф, много съм щастлива, че се постопли, а дребния след излизане и спи като гръмнат.
Е, това за сега. Аз отивам да поспа бързо Joy, че знае ли се...

# 244
Момичета, може би е малко тъп въпрос, ама докога 37-37,3 е приемлива температура за бебетата? Питам ,защото тази вечер София ми се видя доста по- топла о т обичайното и беше 37,4 температурата. Знам, че не е много за бебе, ама  newsm78

# 245
Здравейте,
и ние сме в период на крещене - сутринта в 6 часа толкова силно викаше, че сигурно събуди съседите Simple Smile

# 246
  • София
Нашата педиатърка каза при температура около и над 37 да следя по-внимателно реакциите на организма и самото бебче как се чувства, а вече при температура, близка до 38, да давам лекарство или да й звъня. Засега не сме имали по-висока температура от 37,3, а и Захари беше супер щастлив в този момент и затова не съм се притеснявала.

Относно крещенето - ние също изследваме възможностите на гласните височини Simple Smile)) Освен че вика, вече започвам да различавам и видове вик - за глад и за забавление Simple Smile

# 247
Момичета, може би е малко тъп въпрос, ама докога 37-37,3 е приемлива температура за бебетата? Питам ,защото тази вечер София ми се видя доста по- топла о т обичайното и беше 37,4 температурата. Знам, че не е много за бебе, ама  newsm78
ами на мен педи още като дойде за първи път ми каза,че под 37,5 не е висока температура

# 248
  • Пазарджик

- във фризер (-18 to -20°C) за 6 месеца (идеално), до 12 месеца (приемливо)

Извинете ме, не оспорвам познанията Ви, но това просто не е вярно. Нищо престояло 12 месеца, пък макар и на -20 не е годно за консумация, камо ли от бебе.

Хеликаза,

за да не съм голословна, Ви предоставям различни компетентни и признати източници на тази информация (на английски):
   - Насоки на Ла Лече Лига Интернешънал за съхранение на изцедена кърма
   - Препоръки за съхранение на кърма от Център за контрол и превеция на заболяване
   - Протокол за съхранение на кърма на Академията за Медицина на Кърменето (обновено Март 2010)
   - Насоки за съхранение на кърма от сайта KellyMom, собственост на Kelly Bonyata, BS, IBCLC

В третия линк в протокола са посочени и различни проучвания, включително резултатите от тях.

# 249
  • Добрич
И ние много викаме, опознават си явно гласа така мъжете още от малки Simple Smile
Относно температурата - всяко бебе си има нормална за него самото, така че трябва да знаете за вашето бебе конкретно коя му е нормалната температура, за да знаете кога какво да предприемете. Ивон например като бебе си имаше почти постоянно 36,9, тази й беше нормалната, а сега Криси 36,1 му е нормалната. Под 38 и според мен нищо не трябва да се предприема, ако няма никакви други необичайни неща или неспокойство.

# 250
  • София
И аз още не съм давала панадол. Мисля към 37.8, 38 да дам ако се наложи. Просто ако видя , че се покачва бързичко бих дала. Ако си стои по-близо до 37- не. Иначе нашата педи препоръчва да се дава превантивно  :whistle

Опитваме се да обърнем режима на малкия, за да спи през нощта ии  съответно го занимаваме доста през деня. Чудех се дали не прекаляваме. Колко спят вашите бебчовци през деня, като се има предвид, че спят нощем?

# 251

Опитваме се да обърнем режима на малкия, за да спи през нощта ии  съответно го занимаваме доста през деня. Чудех се дали не прекаляваме. Колко спят вашите бебчовци през деня, като се има предвид, че спят нощем?
Всеки ден е абсолютно различен. Има дни спи по 1-1:30 часа между храненията, друг път спи само следобяд, но по 4 часа, а има и дни когато дори не задремва. По- скоро си е до детето според мен. Мойто от първата седмица заспива моментално след баня, а от след 40-тия ден си спря и нощтното хранене. Но аз когато се пробудеше през нощта правя каквото правя на тъмно и без да го разнасям и той си знае, че трябва да спи. Дори когато го хранех през нощта не светвах лампата и когато ми се стореше, че не е много напишкан и памперса не сменях, че само се разбуждаше като го сменях. Беше ме страх, че ще се подсече, но до сега не се е случило. Дано успееш да му обърнеш режима  fingerscrossed

# 252
И ние също викаме,но има от кого да взима пример-баткото много вика  Laughing
И при нас всеки ден е много различен,но вечер си ляга в 10 часа и нощем се събужда само за 5-10мин да цокне и заспива и до 8-9 часа си спи.Не знам дали ще успееш да обърнеш режима  baby_neutral дано стане
За температурата знам че под 37,5 не се дава нищо
След малко излизаме на разходка приятни разходки ви пожелавам

# 253
И моята всеки ден спи различно,но пък е още много рано за изграждане на режим.

# 254
  • София
Момичета, благодарности за отговорите   bouquet
КрИсАнКа, аз не искам абсолютен режим, не съм някой диктатор  Laughing, просто той заспива не по-рано от 2 ч ( а често и към 4 ) и имайки предвид, че в 6-7 пак се  Laughing буди да яде не му остава време, в което да спи непрекъснато и да отпочива ( и да расте). За него се тревожа - аз вече свикнах и честно казано и да си легна следобяд в половината случаи вече не успявам да заспя, а само се въртя.
Благодаря за палчетата, вчера имахме локален рекорд- заспа в 1.10  Party

Общи условия

Активация на акаунт