Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 17

• 43 429
  • 759
  •   1
Отговори
# 615
Мерси за бързите отговори и за съветите, момичета Hug
magnet_for_happiness, тая прееклампсия хич не звучи добре... Както каза моята лекарка - наричат го "бременност", защото е бреме и натоварва организма до краен предел, като се пука където е най-тънко...

# 616
Сок от компот много ми помага- хем сладичко, хем течност. Кафето е разрешено , аз си пийвам от 3 месец на сам и се чувствам добре. само се чудех дали няма да будуваш цяла нощ. Crazy

# 617
Значи, аз пих нескафе със сметана, после айрян със сол и изядох две кисели краставички. Главата най-накрая почна да ме поотпуска, почти 48 часа болки бяха... Това е най-ужасната болка, която съм изпитвала, всичко друго се търпи, някакси можеш да се абстрахираш. За кафето въпросът е малко спорен, може би е строго индивидуално, но по една чашка би трябвало да е ОК. Аз не пия, та не ми е голяма болка и да ми го забранят, ама лекарката разреши за кръвно инцидентно.
gundie, ще видим дали няма да будувам, по принцип кафето и колата не ми действат превъзбуждащо като на другите хора, та не знам. Даже ми се е случвало да ми се доспи от кафе Mr. Green

# 618
Моля ви да ми припомните по колко магнезий на ден се пие от бременни -взех си магнезии на шуслеровите соли и пия по 2 таблетки дневно, обаче имам крампи, а днес цял ден ми е свит и един мускул на петата, пих две допълнителни таблетки и ме поотпусна тая вечер??

# 619
Моля ви да ми припомните по колко магнезий на ден се пие от бременни -взех си магнезии на шуслеровите соли и пия по 2 таблетки дневно, обаче имам крампи, а днес цял ден ми е свит и един мускул на петата, пих две допълнителни таблетки и ме поотпусна тая вечер??

500мг. магнерота е по толкова едното хапче. Ако прекалиш с дозата води до същите симптоми, които лекува - при мен главоболие, примерно, при теб сигурно крампи ще са. Така че може да увеличиш дозата, докато ти се напълнят магнезиевите депа, обикновеният магнезий е с по-малък грамаж (този, който не е магнерот, пише ги на опаковките).

# 620
На магнерота пише това  за една таблетка:
500 мг магнезиев оротат . 2 Н20 (еквивалентен на 2.7 mval, 1,35 mmol или 32.8 mg магнезий) други съставки

# 621
Здравейте момичета,
в коя г.с. най-рано може да се чуят сърдечни тонове?
здр при мен  се чуха в 6.г.с     а момичета да ви попитам понеже ми е първа бременност повръщането може ли да трае през цялата бременност напоследък повръщам по няколко пъти на ден

Последна редакция: сб, 05 май 2012, 07:37 от ROZMARIN1

# 622
Може, но е малко вероятно.

# 623
  • София
Здравейте момичета,
в коя г.с. най-рано може да се чуят сърдечни тонове?
здр при мен  се чуха в 6.г.с     а момичета да ви попитам понеже ми е първа бременност повръщането може ли да трае през цялата бременност напоследък повръщам по няколко пъти на ден

Много рядко срещано е, но не е невъзможно. Като станеш сутрин хапвай по 1 бисквита обикновена.

# 624
Мами, тоя път и аз с проблем да пиша Simple Smile По принцип цял живот съм имала високо кръвно, 130х110, примерно, преди 2-3 години ми се нормализира без лекарства, само със специален режим. В момента пък съм в другата крайност - много ниско. По-рано ми се беше случило и ми се беше допило много нескафе една седмица (по принцип кафе не пия), като премерих кръвното се оказа пак ниско. Сега втори ден зверски ме боли глава, дори и при спане не минава. Току-що си премерих кръвното - 95х65, което за мен си е направо шокови стойности. Направих си пак нескафе и сега ще го пия (лекарката ми го е разрешила, особено за ниско кръвно). В пети месец съм, ако има някакво значение... Някоя имала ли е същия проблем и знае ли с каква сериозност е, или какво го причинява? Да се обаждам ли на лекарката ми? По принцип бях чела за високо кръвно при бременни, ама това ниското...
П.С. Пия много вода, не е обезводняване..
Аз по принцип винаги съм си била с нормално кръвно и по-скоро ми се е случвало да го вдигна, отколкото да пада. Сега от началото на бременността се движи около 100/60-70 и АГ ми каза, че за бременна било идеално кръвно newsm78 Но пък и глава не ме е боляла или някакъв друг дискомфорт да съм имала, свързан с кръвното.
Както са ти казали и други, по-добре ниско, от колкото високо на този етап. Пийвай си повечко течности и дано главоболието ти премине по-скоро Peace

# 625
NaLu, Ниското кръвно не е опасно, опасно е високото. Моето в идеалния случай е 90 на 60, което е рядкост, иначе е по-ниско - 75/55 беше последно. До сега докторката не ми е казвала, че е проблем, нейният съвет беше повече течности. Пия по 1 кафе на ден, колкото мога повече вода, солен айрян също помага. Преди да забременея бях с нормално кръвно, но тогава и доста повече кафе пиех, а и съм го мерила веднъж годишно на профилактичния преглед при личния  Mr. Green Може просто тогава да съм го уцелила нормално, не знам. Но в началото на бременността бях с постоянно главоболие и мнооого замаяна, като станех от леглото и ми трябваше време да се фокусирам, всичко ми беше размазано пред погледа. Сега или свикнах с кръвното, или преди е било още по-ниско  newsm78
Посъветвай се все пак с лекарката си, но мисля, че не е нещо страшно, едва ли ще ти изпише медикаменти.

# 626
В общия случай е така, но все пак грешно се смята, че ниското кръвно не крие рискове. Напротив, опасно е точно колкото и високото разбира се с уговорката, че ниското кръвно не се смята за патология, когато при наличието му всички останали функции в организма са си ок.

# 627
  • Burgas, Bulgaria
снощи си помислих ,че водите ми текват и ходих на доктор - прегледа ме и каза, че не е мехура и си тръгнах .....
днес имам кафеникаво течение -според вас може ли да е от самият преглед .....
чакам да стане 16и 30 и да звънна да питам, че ми е неудобно сега .......

# 628
Да, може, и на мен ми се е случвало от по-грубичък преглед  Crazy Важното е кръвта да не е червена, кафеникаво-ръждиво зацапване след преглед е нормално. Полежи си днес и ще мине  Hug

# 629
Е какво - бръкна и каза не е той? Не ти ли направиха тест на превръзката с един разтвор?
Иначе зацапването е нормално не е притеснително.

По принцип е нормално и засилването на естественото вагинално течение към 7-8 месец. Аз постоянно се притеснявах дали не ми изтичат водите, ама не. Издържах си до датата на секциото

Общи условия

Активация на акаунт