Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 17

• 42 664
  • 759
  •   1
Отговори
# 75
Аз пих биозин мама, но той е имуностимулатор. Октомври и ноември и с изключение на 2 хреми друго не съм карала

# 76
Аз пих биозин мама, но той е имуностимулатор. Октомври и ноември и с изключение на 2 хреми друго не съм карала
Честито ти бебче на теб!
ама си хванала др. етап от бременността, при нас сега когато е редно да пием такива неща (и мен лекарката ме съветва да пия имуностимулатори и синът ми като се завърне на градина ще пийна малко в началото наистина), та при нас сега във втори триместър ще се запролетява и вероятно скоро ще има плодове и зеленчуци. Wink

# 77
С втората си бременност началото ми беше точно зимата. И тъй като лесно лепвах разни вируси, лекарката ми изписа Цитросепт (имуностимулант). Бая горчиво е, не знам и дали има ефект от него, но не ти пречи да попиташ. За витамини си мисля, че е рано още, освен разбира се фолиевата киселина.

За киселините, понеже скоро става дума. аз имам едни много странни киселини по време на предната и на сегашната бременност- само до гърлото ми стигат- не отиват на долу по хранопровода.
Киселините идват от стомаха, през хранопровода и накрая стигат до гърлото. Peace

# 78
Честито ти бебче на теб!
Много благодаря!

# 79

За киселините, понеже скоро става дума. аз имам едни много странни киселини по време на предната и на сегашната бременност- само до гърлото ми стигат- не отиват на долу по хранопровода.
Киселините идват от стомаха, през хранопровода и накрая стигат до гърлото. Peace
Ами да и всеки др. път ги усещам и на долу по хранопроведа, но и преди и сега ги усещам само в гърлото- не знам как да го обясня по точно (буквално е така), не знам и каква е причината за това?

# 80
Ами да и всеки др. път ги усещам и на долу по хранопроведа, но и преди и сега ги усещам само в гърлото- не знам как да го обясня по точно (буквално е така), не знам и каква е причината за това?
Аз винаги съм ги усещала горе в гърлото, може да ти е по-чувствителен хранопроводът, знам ли... Rolling Eyes Абе, както и да е, гадни са където и да ги усещаш.  Mr. Green

# 81
Аз винаги съм ги усещала горе в гърлото, може да ти е по-чувствителен хранопроводът, знам ли... Rolling Eyes Абе, както и да е, гадни са където и да ги усещаш.  Mr. Green
Отврътителни са направо Twisted Evil Close Аз се сдобих с такива от първата бременност на сам, преди това нямах. Sad И днес пак ги преборих с кисело млекце- много съм щастлива, заредих няколко кофички за всеки случай. Wink

# 82
  • Luxemburg
Момичета,какво лекарство се препоръчва за тежко разтройство?Миналата седмица детето беше с вируса висока температура+повръщане+разтройство и аз явно съм го лепнала.От вчера вдигам на всеки 8ч температура 38С и от следобед не мога да стана от леглото че ме кара само до тоалетната.Имам ентерол но на него пише че не се препоръчва за бременни и не ми се рискува в 37г.с.,а не мисля че ще се оправя с бабини лекове. Не мога да се посъветвам и с лекаря че до другата седмица е извън страната.

# 83
ronicat, сурово нишесте 1 ч.л и пиеш вода, също оризова вода, печени филиики, варени картофи, дренки, сок от лимон и пии много вода

# 84
Също така кафена лъжичка лимонтузу в малко вода. Не е особенно приятно , но помага. В началото на бременността имах подобен проблем и аз и ползвах еднократно Имодиум + , но за всякъкви лекарства най-добре се консултирай с лекар. Иначе към отговора на she_moto ще добавя солети и обикновенни бисквити, варени макарони със сирене, чай от шипка. Диетата при такива случеи е най-доброто лекарство. Бързо оздравяване ти желая!

# 85
ronicat, Ентерол се дава на много малки бебенца, така че не знам защо да не могат бременни да го пият. Но във всички случаи аз бих се консултирала с АГ-то си. Ни пий лекарства на своя глава.

# 86
ronicat, Ентерол се дава на много малки бебенца, така че не знам защо да не могат бременни да го пият. Но във всички случаи аз бих се консултирала с АГ-то си. Ни пий лекарства на своя глава.
Със сигурност не е вреден ентерола, дори напротив- това са дрожди.

# 87
  • Luxemburg
И аз си мислих че ентерола ще ми е от полза, но в упътването това пишеше и се разтърсих за друга алтернатива. В крайна сметка си взех смекта. Освен строгата диета от варени картофи,моркови,ориз, варено пилешко месо, компот от дренки (добре че имах под ръка един буркан), преварена вода, лимонада, чай от шипки, обикновенни бисквити, солети, крекери, сухар, си трябваше и нещо повече. Детето беше на същата диета и въпреки че още от началото пиеше ентерол, не се оправи 7 дена, именно затова веднага се заех да търся лекарство, че не искам да рискувам да прекарам в тоалетната 7 дена. Слава богу днес съм малко по-добре. Благодаря ви за съветите.

Последна редакция: пт, 02 мар 2012, 15:21 от ronicat

# 88
Браво, добре, че се оправяш.  Praynig
Смектата я дават и на съвсем малки деца, така че и аз я има за безвредна  Simple Smile

# 89
Ентеролът е ок за всички - бебета, деца, възрастни. За възрастните е на капсули, не е на прахче.
Иначе нещо кисело, аз не бих посегнала към лимонтузу-то точно  Sick но определено лимон или ябълков оцет вършат работа  Peace Също и да сдъвчеш няколко зърна кафе.

Общи условия

Активация на акаунт