Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 17

• 43 407
  • 759
  •   1
Отговори
# 675
Много съм далеч от мисълта да порицавам, поучавам и пр. Споменах само какво предизвиква тютюнопушенето и защо пушенето по време на бременност ми се стува неприемливо. Да не говорим, че малкия човек няма и избор. Пък "добра майка" ,"лоша майка" не знам по каква линия се намесиха.
И плацентата не е чак такъв филтър какъвто мислиш...  Whistling

# 676
  • София
Здравейте, искам да попитам един върпос за странично мнение! В 10-та седмица съм. В 12-та и 1 ден ми предстои пътуване до Бургас от София, същия ден на 23.05 съм на преглед и ще попитам д-ра дали мога да пътувам. Ако той ми каже НЕ, категорично няма да пътувам, но ако ми каже ДА - дали да му се доверя? Кажете някой и друг трик за пътуването? Дали бихте поели риска? До момента имаме дна нормална бременност с малко киселини и гадене от време на време, нямам болки от 5-та седмица, но тогава бяха нормални, като цяло нищо ми няма!
Ще пътуваме с кола, може да минем по подбалканския път, за който знам че е много равен и няма дупки, има само завои но на мен не ми става лошо! Коя е най-предпочитаната скорост за пътуване? По този път има и места за спиране повече...

Благодаря предварително!

# 677
Аз много пътувах в началото. Не мисля, че изобщо има някакъв проблем. Просто много внимавайте за друпки!

# 678
  • София
т.е. мислите, че ако лекаря каже, че може да пътувам да го направя?
Пропуснах да кажа, че в рамките на 4 дни след пристигането трябва да се върнем, т.е. тръгваме 23 сряда следобед и се връщаме на 27-ми в неделя от там!

# 679
Да, на мен ми бяха казали да не пътувам, защото имах много леко розово зацапване, но аз си пътувах. Нямаше как, защото работех и имах командировки, а още не бях казала на колегите.

# 680
  • Варна
т.е. мислите, че ако лекаря каже, че може да пътувам да го направя?
Пропуснах да кажа, че в рамките на 4 дни след пристигането трябва да се върнем, т.е. тръгваме 23 сряда следобед и се връщаме на 27-ми в неделя от там!

Абсолютно смятам, че може да пътуваш без никакви притеснения, дори второто тримесечие е най-подходящо за пътуване.

# 681
Brayda, всичко зависи от това ти как се чувстваш аз както и в началото така и сега си пътувам доста, да чукна на дърво нямам проблеми за сега. Просто ще трябва да спираш по-често за почивка и просто да избегнеш път с дупки/което в България малко трудно би станало...но това е друга тема/.
Успех всичко да е наред.

# 682
Аз в 5та седмица пътувах от Истанбул до Варна февруари месец, в най- големите виелици и непочистени пътища (става въпрос естествено за българската част от пътя) и огромни дупки по пътя (който е пътувал за Истанбул през Малко търново знае за какви кратери става въпрос). Нямах избор относно това пътуване- бебка я правихме ин витро в Истанбул и трябваше да се приберем някакси. Колко "благославях" и правителство и държава за пътя около Малко търново, не знам какво би станало ако трябва да мине линейка от там с болен човек  ooooh! Това е изключително безотговорно отношение.  #2gunfire Там с повече от 40 не можеш да караш. А преди да пътуваме е имало отклонение през гората там  Shocked заради някакъв частичен ремонт, въпреки че аз там ремонт не видях. Та, в последствие разбрах, че отклонението било през гората по някакъв не асфалтиран път и в един момент стигаш донякъде и край- не знаеш на къде- гора  Shocked Shocked Затъваш си в калта  Sick Sick  В 13та седмица пропътувах още 600 км из България, защото се налагаше. Нямах проблеми, но много е важно, както е казала sexy_gab, как се чувстваш и какво ти подсказва тялото ти. 

# 683
Аз не мисля, че от няколко дупки по илицата може да стане каквото и да било, ако беше така щеше да е абсолютно забранено бременните да се местят от мястото където са забременели- става дума за здраво закрепен плод/сак и т.н.

# 684
Аз също пътувах в началото на бременността си (от Варна до Родопите и обиколка там - за 1 седмица 2000 км). Всичко беше наред. Щом нямаш оплаквания не би трябвало да е проблем. Пътуването с автомобил обаче се води по-рисково от самолета, заради вибрациите и дупките. Което не значи, че е опасно. Повече почивка и внимателно с дупките и всичко ще е наред.

Относно пушенето... ако си мислите, че като спре бременната да пуши няма как да навреди сте в пълна заблуда. Години наред пушене натрупват никотин в организма. Нужно е мноооооооого време, за да се изчисти и да е сигурно, че не би имало вреден ефект върху плода. Дори рязкото спиране на цигарите по време на бременност, според някои, се води много по-вредно от пушенето по 2-3 цигари на ден.
Не съдя никого. Всеки си избира как да си живее живота и как да си гледа детето. Не пия алкохол и не пуша и не мога да разбера употребяващите посочените неща, но не съм аз тази, която да ги съди.

# 685

Относно пушенето... ако си мислите, че като спре бременната да пуши няма как да навреди сте в пълна заблуда. Години наред пушене натрупват никотин в организма. Нужно е мноооооооого време, за да се изчисти и да е сигурно, че не би имало вреден ефект върху плода. Дори рязкото спиране на цигарите по време на бременност, според някои, се води много по-вредно от пушенето по 2-3 цигари на ден.
Не съдя никого. Всеки си избира как да си живее живота и как да си гледа детето. Не пия алкохол и не пуша и не мога да разбера употребяващите посочените неща, но не съм аз тази, която да ги съди.
[/quote

Da az sega sam mnogo po iznervena a i otdelno izsledvaniqta za Daun sa mi malko strqska6ti i me pra6tat za amniocenteza imali golqm risk za bebeto mi tazi manipulaciq kak mislite

# 686
  • Варна
При амниоцентезата има известен риск за бременността. Колко стряскащи са изследванията ти?
Понякога рискът е оправдан. Помисли, прочети някои от темите за амниоцентеза и вземи решение. Никой не може да те задължи да я направиш.

# 687
При амниоцентезата има известен риск за бременността. Колко стряскащи са изследванията ти?
Понякога рискът е оправдан. Помисли, прочети някои от темите за амниоцентеза и вземи решение. Никой не може да те задължи да я направиш.

1:63 za nevralnata traba

# 688
Здравейте мами,

случвало ли се е на някой по време на първите месеци болки в стомаха - по скоро срязващи - леко в дясно над пъпа.

Странното е, че вече трети път ми се случват в рамките на около седмица и все по едно и също време около 20 ч.

От друга страна и трите пъти преди това бях консумирала месо и може пък да има връзка с храненето.

Знам, че отговорите тук не отменят консултация със специалист, но се чудя дали пък не е често срещано - например

заради наместване на разни органи или нещо подобно.

Последна редакция: чт, 10 май 2012, 22:13 от inakaterina

# 689
  • София
Благодаря много момичета, аз се чувствам добре, леко гадене имам което е само преди да ям ако съм много гладна и доста киселини, но някакви натрапчиви болки въобще нямам.... обажда се малко корема ниско по 1 път на 3 дена, но е за секунди и мисля че е в реда на нещата все още!

Благодаря за мненията ще чуя какво ще ми каже и д-ра и ще реша!
Приятно бременеене на всички!  Hug  Hug

А колкото до пушенето, аз също бях пушачка, когато 11 дена след ову. разбрах че съм бременна за 3 дена спрях цигарите, макар да се сещам за тях не пуша вече от подчти 3 месеца, но наистина и аз вярвам, че никотина и отровите, които са се натрупали в организма могат да вредят на плода, защото се води, че за да се изчисти напълно организма от едно 5 годишно пушене примерно му трябват години. Но като видя цигара и ми се препуши си представям как директно тровя така желаното бебе и как го задушавам и сърце не ми дава да се почувствам като престъпник точно към моето дете, но има много жени които препалват по 1-2 и няма проблеми, дори лекари са им разрешавали..... Но защо тогава всички лекари апелират да спираш да пушиш като разбереш, че си бременна, защото все пак вредата от досегашното пушене е много по-малка отколкото от пушенете по време на бременност... има хора като мен примерно дето с 1-2 цигари не могат... или пуша или не!

Благодаря ви още един път за всичко!

Последна редакция: пт, 11 май 2012, 07:41 от Brayda

Общи условия

Активация на акаунт