Изпитани сайтове за парфюми-3

• 130 769
  • 714
  •   1
Отговори
# 630
Торенте само от чужбина в ЕДП вариант, ЕДТ го има тук в квартални парфюмерии.

# 631
Аз лично Диор съм купувала от ПШ, но всяка седмица си измислят някакви валутни курсове и в рамките на август любимият ми парфюм подскочи с 14 лв за 50 мл. Спирам за момент да ползвам услугите им!
Мисля, че достатъчно много наливаме в касите им, за да са коректни към нас! Simple Smile
Особено когато парфюмът не е импулсивна покупка, а нещо като лична запазена марка!

# 632
След толкова много думи, реших да проверя дали най-големите и доказали себе си магазини в света имат вече сайтове и кои правят доставка, как и за колко до България.
Като приключа с този експеримент ще пиша.
Набелязала съм:
KaDeWe, El Corte Inglese, Harrods, Gallery Lafayette, Sephora,Saxx, Lord and Taylor, Nordstrom
Ако нещо пропускам кажете.

Последна редакция: нд, 09 сеп 2012, 13:54 от Ara_bella

# 633
  • София
Не купувайте тестери по 100 мл, както е казала Атти и не вземайте никога Шанел и Диор от сайт.
Не казах това. Тестерите обикновено са по 100 мл и аз ги купувам, но внимавам откъде - не и от сайт, който предлага САМО тестери.

# 634
Ara_bella

Като проверявате, вижде и цените на доставката какви са.
Едни 20 паунда не са никак малка цена за БГ.

# 635
Не купувайте тестери по 100 мл, както е казала Атти и не вземайте никога Шанел и Диор от сайт.
Не казах това. Тестерите обикновено са по 100 мл и аз ги купувам, но внимавам откъде - не и от сайт, който предлага САМО тестери.
Да и аз имам това предвид, да не се купува от сайт, който предлага само тестери. Разбрахме се. Hug
Всеки да купува откъдето пожелае в крайна сметка. Peace

# 636
  • София
вчера имах имах възможност да посетя фрий шопа на Кулата - HELLENIC.
Докато събирах впечатления от различни аромати, които не са откриваеми за тест по магазините, хвърлях по едно око и на цените - общо взето са много близо до тези от читавите он-лайн сайтове, изброени по-рано в темата...
Сравних набързо неща, които планирам да си купя, както и от чисто любопитвсто де  Grinning
ето по спомени няколко примера:
- A*Men Thierry Mugler for men - класическият - 100мл- 57 евро
- Pi Givenchy for men - 50мл- 34евро
- Womanity Thierry Mugler for women EDP 30мл - 41 евро
- комплект - JEAN PAUL GAULTIER KOKORICO SET 50 ML EDT + 100 ML SHOWER GEL + подарък афтършейв балсам 30мл/по спомен/ - цена някъде 42-45 евро-не се сещам точно
- Gieffeffe Gianfranco Ferre for women and men - за мен си е чист женски, нищо мъжко не открих в него върху кожата ми - струваше 100мл - 19 евро

и други неща мога да изредя, но да не ставам досаден...та идеята ми е, че в читавите родни он-лайн магазини цените са много близки до тези във фрий шоп магазините, което допълнително ме убеди, че и тук в България може спокойно да се поръчва от бг-сайтове, стига човек да си направи труда да прочете малко, по какво се различават менте сайтовете и добрите такива, които се стараят да продават качествени, оригинални продукти...

Simple Smile

Последна редакция: нд, 09 сеп 2012, 11:38 от Deetron

# 637
Няма читави бг сайтове за парфюми, хайде да не си говорим глупости.
Абсолютно всичките продават ментета.Кои дубайски, кои китайски, кои турски.
Все едно ментета.
Според мен този въпрос трябва да се регламентира и да се задължат да пишат какви точно ментета продават.
Защото ментета не са никак безобидни, те не отличават от парфюма само по аромат и трайност, а преди всичко по съдържание .
Парфюмите влият на мастната обмяна, на хормоналния баланс , на ендокринната система и когато съставките не са доброкачествени може да се получат непредвидими последствия за здравето.
Хората трябва да знаят, че си купуват ментета.

А за цената на доставката от сайтовете на големите, доказали в годините си своята коректност към клиента магазини , като Сефора, Дъглас, Хародс, Галери Лафайет , Кадеве, Ел корте инглезе , Нордстром и прочее, какво да кажа?

Мисля, че трябва да се научим, че все пак хубавите неща струват скъпо.
Шанел,Диор, Герлен,Долче Габана, Том Форд,Луи Вютон, Прада, Адидас Simple Smile) не са евтини и масови брандове.
Но предлагат качество, дават т.нар. Value for money. И когато ги видим някъде твърде изгодно трябва да ни светва лампичката

Прави ми впечетление обаче каква вълна от новорегистрирани защитници на бг сайтовете заля форума. Защо ?

Последна редакция: нд, 09 сеп 2012, 13:57 от Ara_bella

# 638
  • София
Ara_bella - всеки има право на мнение.
Намекваш, че понеже съм регистриран скоро, и понеже нямам постове тук, едва ли не имам някаква изгода от това да рекламирам бг-сайтове, въпреки, че видите ли били ментета...

Нямам никаква изгода вярвай ми-обикновен купувач съм. Просто сред мъжете темата "парюфми" не е толкова популярна и тук намерих някаква форма за споделяне на опит и впечатления.

а това кое колко е оригинално и ментата там дубайски и тн- нека не даваме такива крайни и категорични оценки.

ето още един пример за размишление - донесоха ми от Америка - летище JFK следния парюфм-
Carolina Herrera 212 VIP Men 50ml - за около 35-40 долара, тук се продават същите 50мл в он-лайн магазините ни за около 80-85 лв - кажи сега моята бройка от JFK за около 62 лв менте ли е, като е толкова евтина?

ако преча на някой с моите постове, моля кажете и спирам. Просто мислех, че малко реален опит и конкретни впечатления биха били от полза на всички, четящи темата...

Последна редакция: нд, 09 сеп 2012, 12:48 от Deetron

# 639
  • София
remi_rem - аз също имам сходна случка -  купувал съм от реален магазин в БГ - БЛИК - 200% оригинални парфюми, беше преди 3-4 години някъде - избрах си Les Copains - "Pour Homme" 100мл, направих си самоподарък  Mr. Green и в последствие видях, като го разопаковах, че плуват вътре супер мънички някакви прашинки...в последствие го подарих.

сега какво - да седна да плюя по БЛИК? - от там съм купувал женски Фере и Мариела Бурани, и всичко е било 6...винаги може да се случат такива неща.
Това са само парфюми все пак и то серийно производство  Wink
нека гледаме по-леко на нещата...не всички са мошенници и измамници.

# 640
Така е, няма спор. Просто няма пълна гаранция!

# 641
Просто мислех, че малко реален опит и конкретни впечатления биха били от полза на всички, четящи темата...
Да, от полза са Peace
И да само парфюми са , отдавна парфюмите не са някакъв лукс недостъпен. Всеки сам решава откъде да пазарува и има ум в главата  bouquet

# 642
Всеки има право на информация.
И никой няма право да заблуждава другите.

Тоест като продаваш ментета не ги изкарвай оригинали, бг сайтовете да напишат, че продават оригинални парфюми с гарантиран дубайски , турски, китайски , египетски и т.н. произход.

Пък всеки да си купува тогава каквото ще.

# 643
  • София
Момичета и момчета, темата е за споделяне на проверени сайтове. Нека остане такава, а не се превърне в арена за спорове от типа "вие нищо не разбирате и си купувате ментета".

И за да не е поста ми само мърморене, да попитам - има ли откъде да се сдобия с Черната орхидея на Том Форд на цена по-изгодна от тази в мола? Виждам, че в сайтовете е около 200лв за 100мл, но някой купувал ли я е от сайт?

# 644
тази информация ще е полезна и за мен.

Общи условия

Активация на акаунт