Голяма еуфория настава, МАРТенчето на годинка става! - тема14

• 37 381
  • 734
  •   1
Отговори
# 465
  • Стара Загора
Nadya81,Penmar,catwalk,mama_vessy,благодаря ви за пожеланията  Hug
Аз се включвам набързо да ви дам една идейка за подарък на дечицата ви,ако още се чудите какво.  Wink

# 466
Майски, мерси! Hug

# 467
Да напиша какво точно имах предвид с мокрия вестник, моята процедура при инцидент е такава тичам да намеря статия изписана с черно мастило/да не е цветна реклама, снимка .../ мокря го под струя студена вода и слага малкото компресче върху удареното, при по сериозен удар сменям няколко пъти компреса /след като поизсъхне първия, слагам втори и така/

За минералната вода всеки пил от истински извор знае какво имам предвид /кой беше ходил във Вършец на почивка? / мин. вода има специфичен остатъчен вкус заради минерализацията, а това което е в магазинната мрежа е пречистена/ или не до там/ питейна вода.Който се съмнява да задели 200 лева и да занесе бутилка от предпочитаната вода за анализ.  Peace
Скрит текст:
Не съм в настроение вуйчо ми почина и ми е едно криво за това извинете ако тона ми е по ...закачлив   Cry

# 468
maiski3 Много се радвам, че Андреа е харесала подаръка си  Grinning Малко закъснях с изпращането, но за мое най-голямо учудване съм приятно изненадана от бързината на БГ пощи, честно казано не очаквах да получите пакетчето преди понеделник.

# 469
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПОРАСТНАЛИТЕ МИШЛЕТА ЕЛИЯ , СИЯНА , АЛЕКСАНДЪР и ЕДИС!!! Бъдете здрави, мили дечица и винаги усмихнати!!! Tada

Redreny, бебешките пасти и гелчета за зъби обикновено са без отмиване Peace

# 470
Андреа, прекраснице, Честити рожден ден със закъснение Embarassed (ама леля lilyrose нали е загори тенджера) Желая ти здраве, много усмивки и прекрасно детство  Hug

Честит рожден ден днес на две прекрасни госпожички Сияна и Елия

Честита месечинка на Живко   party002

Женичка, честита годишнина

когото пропускам, да се счита за поздравен  Blush  Heart Eyes

И аз имам мартеничка от Маринелка  Heart Eyes Hug, но ще си отворя пликчето на Баба Марта

Чакам днешното ми рождениче да се отчете дали е получило подаръче

# 471
Маринелоооо,муцунооо  Hug и нас зарадва

Майски,много ти е хубава Принцесата Heart Eyes,а след тези двама батковци щастието е пълно!

don4o71 да влезне във fb

# 472
Минавам на бързо и като видях колко много сте изписали....моля простете, че не чета всичко  Praynig
Лъки, много хубави снимки  smile3525
Пенмар, Честит рожден ден, какво съвпадение на 22.2.2012 да ставаш на 22  Hug, да си жива и здрава, макар малко със закъснение  Embarassed
Гледам пак има въпроси... да отговоря за което се сещам.
Все още дрешките на Кирил ги гладя.
На зъболекар..ами едните баба и дядо са стоматолози, така, че имаме контрол
На очен лекар не мисля, а трябва ли? Да се възползвам, ако трябва, а ЛЛ реши да ми го спести
Иночкада, съболезнования  Hug
Да ви попитам, вие ползвате ли паста за зъби, когато миете зъбките ба бебенцата и ако да, каква?

# 473
  • София
Момичета,

Голям зор било пробиванет на горните зъби. Първо ги гледам как напират и прозират от сумати и време, а днес вече цял ден гледам как едно месце слиза ли слиза надолу и от една дупчица се подава зъбчето. Толкова ми е жал, като го гледам така миличкия.

ino4kada, моите съболезнования.

# 474
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ЕЛИЯ на Thomasito, АЛЕКСАНДЪРна gin_s, ЕДИС на rumilota и СИЯНА на zvezdaa!

Женичка
, честита ви годишнина! Много щастие и уют в семейството ви желая!
Тази играчка Бобо я ползва за "играчка за гърне"  Laughing - докато си седи на гърнето, си играе с нея Simple Smile. Но ми се струва, че е за малко по-големи дечица, на Яна й я подариха за втория РД и доста си е играла с нея.
А пък нашия подарък пропадна, уж я поръчахме, а се оказа, че нямало наличност, защо позволява сайта, не знам  Confused. Или ще я търся от чужд сайт или ще избирам друго  newsm78. Мър, нищо не изпускаш ти  Wink.

Дончо, аз правя кисело мляко така: варя в млековарка, гледам по-дълго да се вари, като изстине до около 40 градуса - мааалко по-топло от телесна температура, му слагам подкваската. Използвам обикновено 2% от Боженци, Бор Чвор, Пършевица, Елена. Слагам малко, примерно половин чаена лъжичка на един буркан от компот. Затварям и слагам в хладилната чанта, след няколко часа вадя и в хладилника, за да не стане много кисело.

С 3.6% не ми се получава киселото мляко, мисля, че тези проценти ги постигат със сухо мляко. Именно затова на бебе бих предпочела да давам от 2%, Буб. Иначе знам, че по-пълномаслено е по-добре и на каката давам 3-4%. Мигео, Боженци беше любимото ми мляко до миналата седмица, когато върху него се появи надпис "продукт на Елви" и стана съвсем друго на вкус.

Още няколко готварски теми:

Казахте, че повечето си мелите месо за кайма. А какво месо взимате и как го мелите?

Кетуок
, и на мен снощи ми хрумна да дам авокадо и четох колко е полезно. За съжаление Бобо не го хареса  Confused. Ти как го даваш? Помня, че и лилинчо казваше, че дава, Ивана харесва ли го?

Риба готвя за всички пангасиус, има една виетнамска в Била, само тя ми харесва.

А пилета Дюк откъде купувате, аз само в 345 намирам, но цели, а не ми си взима цяло.

Сок смятам да започна да давам в най-скоро време, защото виждам, че Бобо пие вече повече течности, сигурно ще му хареса (макар че аз мнооого мразя да я мия тая сокоизстисквачка  Confused).

Паста за зъби
ползваме Ненедент без флуор.

А тези памперси Либеро нещо развалили ли са ги? Аз взех последния път такива, че ги препоръчахте. Е, ужасно много гел изпада, и едни власинки полепват, имам чувството, че пак ще залепне Бобо  Rolling Eyes.

И да ви се оплача, аз нали почти само от лявата гърда кърмя, онзи ден като се загледах в банята, ми то дясната ми гърда наполовина по-малка, ужас  Shocked. Добре, че с широки блузи ходя, че без това коремът ми е перманентно в 6-ти месец  Laughing.

Последна редакция: чт, 23 фев 2012, 23:47 от Betta

# 475
  • София
Женичка, честита годишнина! Пожелавам ви много обич и топлина!

Betta, каймата ни я мелят на място в магазина. Месото го избира мъжът ми. Вчера за първи път взе път една борса, но все още не сме го пробвали иначе досега сме вземали от месарски магазин.
Пилешко Дюк има в Била.

Последна редакция: пт, 24 фев 2012, 00:32 от redreny2000

# 476
Честит 1-ви  рожден ден и на Александър на Тонибонбони

Мила Ева,с прекрасни коси бъди много здрава весела и щастлива!Честита 1-ва годинка!

Честит празник и на мама

Честит Рожден Ден, Супер Марио!Желая ти здраве и безгрижни детски игри! 

Сиренце,това е  за теб

Последна редакция: пт, 24 фев 2012, 09:00 от migeo

# 477
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ЕЛИЯ на Thomasito, АЛЕКСАНДЪР на gin_s, ЕДИС на rumilota и СИЯНА на zvezdaa! Здрави и щастливи да са дечицата!
Моите постове нали са все посред нощ да се възползвам да честитя на ЕВА на Ена, Супер МАРИО на Сиренце и АЛЕКСАНДЪР на тони бонбони! Да са ви живи и здрави сладките дечица, много да ви радват и да направите този ден незабравим за вас!
Женичка, честита ви годишнина! Много щастие и уют в семейството ви желая! Всеки път като видя снимката на сладурите ти в аватара и си казвам, че много си приличат! Вашия батко май е по-голям от нашия, заиграва ли се с Моника вече, че при нас игрите са по-често играчка-плачка ooooh!
Маринелс, имаме си писмо от теб  Hug Видях го като излизах и от нетърпение го взех с мен (и не успях да го отворя) и явно е останало в колата  Confused Обърнах къщата да го търся... но като чета темата май и ние ще си имаме мартеничка  Hug
Като стана дума да се похваля, че днес купих прежда и връзки за мартенички, ето такива смятаме да правим утре с Дени. Има и други страхотни идеи за следващите дни да се занимаваме.
На очен лекар не мисля, а трябва ли? Да се възползвам, ако трябва, а ЛЛ реши да ми го спести
Да ви попитам, вие ползвате ли паста за зъби, когато миете зъбките ба бебенцата и ако да, каква?
p.atanassova, аз не смятах да водя Ади, но днес бяхме на преглед за баткото и използвах да питам докторката. Към 1.5 години обикновено се правила профилактика, но при нас било добре да я заведем и заради фамилна обремененост (късогледство и астигматизъм), разширявали се зеничките. На моя близка на детенцето на 7 години откриха късогледство 6 диоптъра  Shocked Не са го водили на прегледи преди, не се е налагало и аз така се стреснах, че скоро ще заведем и Ади...
Паста за зъби имаме ненедент, но не се напъвам да мия на Ади зъбите с нея. Баткото и до ден днешен си я "яде", все още не може добре да си изплакне устата. Слагам му един гумен лигавник, че иначе става целия мокър.
Nadya81  честити ви 11 месеца !  Hug
Иночкада  Hug Честити ви проходили крачета, чакаме скоро прощъпулник!
Марис, хайде бързо да оздравявате  Hug
Дончо, аз правя кисело мляко така: ...Затварям и слагам в хладилната чанта, след няколко часа вадя и в хладилника, за да не стане много кисело.
И да ви се оплача...дясната ми гърда наполовина по-малка, ужас  Shocked. Добре, че с широки блузи ходя, че без това коремът ми е перманентно в 6-ти месец  Laughing.
Betta, каква е идеята с хладилната чанта (да й намеря на нашата приложение и през зимата  Laughing), аз знам, че трябва да е на топло млякото и увивам с одеала. don4o71, много е лесно заквасването, Бета ти е обяснила. Най-важното е да улучиш момента, когато да сложиш киселото мляко (аз го вадя предварително, да е на стайна температура), слагам по 1 суп. лъжица от предното заквасено, разбърквам добре. Правя обикновено по 6 буркана, слагам ги в тава и ги увивам в дебело одеало. След 4 часа отвивам и малко по-късно прибирам в хладилника.
Betta, за гърдите...не е май от кърменето. Аз уж кърмя и от двете - пак има огромна разлика, точно вчера се чудех от какво така се получава. А за корема ще трябва май някакви упражнения да правя. Иначе без диети си отслабнах, Ади се погрижи за линията на мама с режима, който ни беше спретнала до скоро.
Лъки, много красиви и занимателни дървени играчки видях в Мол "Галерия", магазин "Джери"/дано не бъркам името  Rolling Eyes/, на първия етаж и не ми се сториха чааак толкова скъпи  Wink. Рачолина показа едно дървено конче, което се язди Wink.
sunflower, мерси за инфото, аз рядко ходя по магазини и въобще не знаех, че има такъв в "Галерия". За кончето прочетох, но реших, че нещо ново съм изпуснала, Mur, ти си направо гений след толкова дни да се сетиш да отразиш нещо  Party Мен ме питай преди половин час какво се е случило и ми гледай сеира, понякога се чудя кой точно съм измила и преоблякла и кой е на ред  ooooh!
Мами от Пловдив, къде продават кокосови стърготини? Трябват ми за глазурата на морковения пай, който правя, а не откривам в околните магазини  newsm78
А, и друго се сетих. Абе момичета, защо си отваряте подаръците преди празника, много сте нетърпеливи и любопитни май май  Laughing
Не са търпеливи като мен, нали  Laughing 2 дни си калявах волята, Дени също, че го видя точно, когато го беше донесла. И види ли пакет веднага иска да го отворим, че е свикнал да му пристигат подаръците в колети.
Ена Страхотна е роклята  Peace Много ще е красива Ева в нея  Hug
То на хубав човек всичко му отива!

# 478
  • София
Аз си седя и ровя за идеи за играчки и чакам Лъки да се разпише  Laughing.
Лъки, слагам бурканите с млякото в хладилна чанта, защото ги поддържа топли - вместо да ги увивам  Wink.

# 479
г-жа Стихийно бедствие, Commelina, как точно става номера с миенето на зъбите? Как изплаквате устата от тази паста?
Специализираните пасти за бебетата са без измиване
 "за: ВЕЛЕДА БЕБЕ ГЕЛ ЗА ЗЪБИ 50 мл. (WELEDA CHILDREN'S TOOTH GEL)
Измиването с детски гел за зъби предлага естествена кариесна профилактика за млечните зъби. Той не съдържа флуорид, както и субстанции, които да натоварят организма, ако гелът бъде погълнат."

Цитат
Мами от Пловдив, къде продават кокосови стърготини? Трябват ми за глазурата на морковения пай, който правя, а не откривам в околните магазини
Има ги и в Кауфланд до суровите ядки и сушените плодове, има ги във всяка по голяма верига, най вкусните са в Балев, там има и кокосово брашно.

Общи условия

Активация на акаунт