Голяма еуфория настава, МАРТенчето на годинка става! - тема14

• 37 371
  • 734
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Честит 1-ви рожден ден на Евa на Еnа, Марио на sirence и Александър на тони-бонбони! Весел празник на семействата ви и много подаръци за малките!

Анелиса
, горкият Калоянчо  Hug! Много неприятно, че и на вас се случи. Опитът ми и с двете деца показва, че на третия ден минава щипането при пишкане. На Бобо му правех компрес с риванол под памперса и след измиване (след забелване) мажехме с Лидокаин 5% маз за обезболяване.

За пангасиуса: този виетнамския е един опакован всяко парче поотделно, харесваме го всички. Какво си чела за него, Женичка?

Зина, много интересни линкове, веднага ще ги разгледам  Hug. А защо пасираш лещата, аз си я давам така от около месец?
В нашите Били на Опълченска и в Св.Троица защо няма пилета Дюк  Confused ?

Комелина
, одеяло  Laughing.

Витамин Д
давах зимата, когато не успеем да излезем, сега не.

Ена
, аз давам за закуска и кисело мляко с бисквити. Мислех си да пробвам грис, качамак (само царевичен грис с масло и сирене), мляко с ориз, варена елда, овесени или други ядки, но засега се мотам и не съм давала.

Дебна Бобо да ви покажа на първите му крачки, не много успешно Simple Smile. Сутринта го хванах малко: тук тупна по дупе и тук носи балона като куче.

ПС: Лъки, тези кубчета на ФП до каква възраст са подходящи според теб, май ти беше писала, че имате?

Последна редакция: пт, 24 фев 2012, 16:16 от Betta

# 511
  • Варна
Благодаря на всички за хубавите пожелания   bouquet Hug.
И искам да честитя и аз на всички мартенчета, тъй като влизам мн рядко. Да растат мн здрави, щастливи, палави дечица с безгрижно детство. Да носят мн радост и гордост на мама и тати :-*.
Почерете се от нас

# 512
Цитат
Нощното хранене след 1 година може да увреди емайла както при възрастен човек, който не си мие зъбите след нощни набези към хладилника
Би ли уточнила, това е цитат на лекарката ли е, и за какво хранене говорим?

Цитат
И аз имам едно питане: до кога ще давате Вит.Д?
То дава ли някой newsm78 О видях че да Thinking

# 513
Честит 1-ви рожден ден на Евa на Еnа, Марио на sirence и Александър на тони-бонбони! Мили дечица бъдете здрави и усмихнати!

Витамин Д вече не давам , въпреки, че педито каза да давам по 1 капка  Confused

# 514
  • София
 Кърмила съм Яна до 2г. и нещо, основно нощем и няма кариеси, за разлика от нейни връстници.

# 515
ЧЕСТИТА ПЪРВА ГОДИНКА НА ЕВИЧКА§ЕНИЧКА   bouquet Момиченцето да расте здравичко, умничко, красиво и добро, а мамата да бъде жизнерадостна, обичана
и все такава поетеса по душа!!!

Само не разбрах кое е това прекрасно момиченце с черните коси на картичката на Мигео  bouquet -
не може да бъде това голямо момиче Евичка???
Наистина не вярвам!  Shocked Ако е така, мноооого ще я ухажваме  Hug

Ена, огромно благодаря за хубавите подаръци, които дойдоха тъкмо навреме  Hug "Наръфкано"никъде не видяхме, ти явно си голям перфекционист! Но сърдечно благодаря за жеста и идеята да пратиш подаръка със зъбките от Евичка, заедно с новоизбрания - и двата много се харесаха на Марио - интералтивни, увлекателни и образователни (Забавна ферма и
говорещо пиано с плодове и зеленчуци)

Тази Маринелс - голямо сърце, голяма работа  Hug го приятно и нас изненада   bouquet

Имам бележка за още някаква изненадка в пощата, да видим каква ще е Wink

Честита годинка и на Тони Бонбони и Сашко   Hug

Мамиииииииииии, благодаря ви ! Ще ви черпя на живо с бонбони, като се видим на софийска и пловдивска среща  
Hug

Много е вълнуващо да си гушкаш едногодишното детенце  Hug

Мигео (първа сиииии Wink ), Лилинчо,Сънфлауър, Ена, Сабрина, П.Атанасова, Женичка, Зина, Звесда, Анелиса, Комелина, Мама  Веси, Марис, Андули, Маца,Джоузи,Скреч, Лилироуз, рачолина, ВСД, Мур, Яница, Дончо, Редрени,Бета...
(ще ме извините, ако съм пропуснал някоя мама от бързане... )

Лилинчо  Hug за Ивана, да нямате повече травмички   bouquet

Марис, бързо да оздравявате вкъщи

Първата половина на рождения ден с още четири съседски бебета мина много приятно! Тортата от Пчела отвън беше направена по-хибаво и от снимката! (е отвътре не ми хареса - чак толкова, явно са им сладки кремчетата доста, и малко повече маслени - а уж ванилов беше)

Томасито,Елия е прекрасно синеоко момиченце  Hug

Женичка, честита годишнина със закъснение!!!

Inochkada, и вие проходихте значи   bouquet

Sad  Hug За съжаление, такъв е живота - хубаво е, когато един се ражда; тежко е, когато губим близък...
Майски  Hug
Мигео   bouquet
Страхотна торта , Тони Бонбони   Hug
Анелиса, да се оправя бързо гордостта на малчо-Калончо, и да не го боли  Hug

Вит Д давам, когато се сетя - през ден-два; ще го давам до май месец.

Това можах д анапиша между двете сбирки у дома... Утре - повече : снимкиииииииии Simple Smile
Приятно прекарване в ресторанта на Ена, Ева§фамилия Simple Smile

Последна редакция: пт, 24 фев 2012, 17:08 от sirence

# 516
Здравейте, приемате ли нови членове във вашата група?

Бебе Симона, на 9.03 ще навърши 1 годинка.
Има 4-ри зъба, не пълзи, не ходи, само обикаля по дивана и вече стои доста стабилно, казва дай, ба-ба-ба-бе и крещи силно, но НЕ ИСКА ДА ЯДЕ!
Това ни измъчва най-много, от един месец някъде спря да се храни, само като види лъжицата и веднага започва да върти главата. Ако и оставя парчета хляб, морков (на пара), тиквичка, бисквита, хапва но повечето естествено отива или по земята или складирано на столчето (на което впрочем,откакто спря да се храни не иска да сяда). На кърма сме още. От 3 месеца не е наддала повече от 200 гр., но пък се е издължила с 4 см. Две седмици беше със запек и имам усещането, че стана малко "параграф 22" - не яде - не ака - или ака със писъци.... До вчера -вчера успя да се изака като хората, но пак не иска да яде Sad
Ако имате някакви идеи, давайте..., аз вече започвам да се отчайвам...

# 517
Сиренце,картичката бях планирала да е със снимка на Марио малко след като се е родил,зно никъде не намерих.Да се поправиш веднага и да му качиш снимки на детето

# 518
zina_ , благодаря за инфото, аз уж бях решила, но сега ще трябва пак да поразгледам  Hug

# 519
Дава ли някои вит. Д    Crazy   бих попитала, има ли някой , който не дава, ноооо няма значение     Crossing Arms   от време оно се знае, че при нормално развитие на детето се дава до годинка и според мнението на педито и развитието на детето се преценява дали да се увеличи периода. В тежки зими дори след годинка може да се дава...не знам по какъв начин и това е вредно..

# 520
  • София
За Вит.Д аз предпочитам да се доверя на нашата педиатърка и да давам. Все пак по-добре да давам, токолкото да не давам. По една капка дневно няма да му навреди дори и да не му е нужна.

# 521
Именно, това казвам и аз... то не може да отричаме всичко... не ми се струва нормално някак    Confused

# 522
  • Стара Загора
Ена,Мър,сиренце,,благодаря  Hug
(дано не съм изпуснала някой,като отговарям толкова накъсано)
Бета,ето линк пангасиус ,заради която се колебая.Въпреки,че някои писанки дълбоко ме съмняват,като инжектирането на хормони и урина от бременни жени Thinking Как се инжектира на тонове риба такова нещо? Thinking
Витамин Д съм давала 5-6 пъти(все го забравям) Peace
Добре дошла на новата мама ЧокоКейк   bouquet
Отлитаааааам

# 523
  • София
Не мога да не го споделя

http://youtu.be/ijIeBZHoG5E

Добре дошла на новата мама!

# 524
Ето доказателството, че вит.Д се дава според индивидуалните нужди на детето: с Вики на Редрени сме при един и същи педиатър, аз давам по 1 к. през ден, а тя-по 1к. на ден. Е, аз не бях особено стриктна, особено през лятно-есенния период, когато бяхме навън с часове, но зимата общо взето си го давам редовно. Предлагам да не започваме нов спор и да разваляме хубавата празнична темичка, а да замълчим и да приемем решението на всяка мама да дава или не, пък който иска има къде да прочете достатъчно инфо "за" и "против"Peace

Редрени, ех, че сладко се смее този Вики, много му е смешно това "здрасти". А относно проблема с никненето на зъбките, аз не, че не съм те отразила, просто съм пропуснала въпроса, но да, така е горните пробиват по принцип по-трудно и мъчително за дечицата и респективно за нас, но след като те героично изтърпяват този труден период, по-добре е и ние да не драматизираме  Peace Аз например, давам дентокинд, когато има нужда, за да го облекча по някакъв начин и при нас действа много добре.
Интересна ми се стори рецептата ти за ябълковите бисквитки   chef В тази връзка, я да ви попитам, вчера при Звездев беше пак онази детска педиатърка-диетоложка или не знам и аз точно каква, която готви за бебета, та, показа тя една рецепта с киви за след 7 месеца, а кивито не е ли алерген, колкото и полезно да е, аз не съм давала още и се чудех  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт