Голяма еуфория настава, МАРТенчето на годинка става! - тема14

• 37 351
  • 734
  •   1
Отговори
# 525
  • София
anelisa Hug
Аз гледам да не драматизирам, ама той миличкият нали е с контузен венец от миналата седмица и ми става жал, като го погледна. Но да си го похваля аз, засега приема нещата геройки, дано да продължи така докрая!

за кивито не съм много запозната. И аз ще следя менията, че по принцип е един от ценените от мен плодове Peace

Последна редакция: пт, 24 фев 2012, 19:53 от redreny2000

# 526
Влизам само да честитя рожденният ден на Марио и Ева  Hug
Нека да са здравички и много палави!

Скрит текст:
Извинете ме , нямам никакво настроение да пиша ...  Понякога трябва и да сме тъжни Sad

# 527
Момичета да ви питам на бебоците ви затвориха ли им се фонтанелите newsm78 на Вико му е още доста голяма newsm78

[ b]Редрени [/b] много е сладък и как хубаво се смее   Mr. Green Интересна рецепта  Peace За зъбоникненето при всички е различно на Вико горните по бързо му пробиха от долните, но сега го мъчат кучешките и другите резци едновременно от 1 месец и  ooooh! .....  да видим кога ще пробият.  

ChocoCake Добре дошла   bouquet Приемаме, приемаме  Peace А щом не иска с лъжица ти да и даваш, ще трябва да я учиш сама да си я ползва.  Mr. Green Това в кръга на шегата.  Hug А от кога започна да не иска да се храни с лъжица  newsm78  Иначе и тук има мъничета дето не искат да ги хранят и се оправят сами, но никой не се е притеснил. Не мисля че е недохранена след като наддава  Peace  

Някой питаше за разнообразяването на закуската  Ами аз му правя и амарант и киноа и елда, сварявам ги и му ги давам или с плод или с масло и сирене. Освен всички други неща дето давате и вие. Но от едно известно време  не иска да яде каша  newsm78

anelisa И на мен рано ми се вижда Киви на 7 месечно бебе  newsm78 не помня дали беше алерген, но е все пак по кисел плод  newsm78 макар че като се замисля то и портокал препоръчваха някъде от тези месеци че и по рано  Thinking

За зъбите На Дидката започнах да и ги мия като беше по голяма и до ден днешен няма никакви проблеми със зъбите. Да се надявам, че ще е така и занапред. Аз обаче не мога да си представя, че след всяко кърмене нощем ще му мия устата или най малкото да му я забърсвам с някаква специална  кърпичка.  Shocked Като единственото ми желание е само да заспи той за да мога да заспя и аз   Tired

# 528
  • Бургас
Бетта, авокадото го прибавям към картофи и моркови например - всичко смачкано.
Веднъж го добавих настъргано към едно месно пюре.
Честит рожден ден на Марио, Александър и Ева - бъдете много здрави и послушни дечица - щастливо детство и само хубави емоции  Heart Eyes
ChocoCake, добре дошла с малката Симона  Hug Ти кога я захрани и какво й предлагаш да си хапва? Освен да смениш тактиката - в смисъл, ако до сега само с лъжичка се храни, опитай да й даваш резенчета плод или зеленчук да си ги държи сама и да си хапва. Щом е пораснала на ръст, според мен всичко е наред - те вече са много подвижни мъниците и наддават малко на тази възраст.  Hug
Вит. Д давам - по една капка сутрин на гладно.
Фонтанелата не мога да разбера дали се е затворила - педито нищо не казва, но винаги го гледа.
Относно РД - някои беше писал как ще се празнува като малкия все реве - нашето положение  е същото. Реве от непознати, от позабравени познати и т. н. Кога ще се социализира това дете, не знам.
От рибите е ял само хек на пюре.
Този пост го пиша от сутринта  Crossing Arms Embarassed
Лека вечер, скъпи мои!!!

Последна редакция: пт, 24 фев 2012, 20:52 от catwalk

# 529
ChocoCake Добре дошла  Hug Симона и моя Бобо са астрални близнаци  Wink
При запек овесените ядки го разхлабват Peace

Да попитам за вит.D,като въобще не съм давала или по-точно 3-4 пъти какво трябва да очаквам  newsm78,даже съм изненадана,че се дава до година,мислех че е до затваряне на фонтанелата,което при нас се случи отдавна

Пиле ДЮК-от Фантастико

Цитруси-Бобо сега вечеря един банан,гледаше ме как ям портокал и му дадох и на него-хареса му и хапна няколко парчета,даже не съм му го белила,накрая взе една ябълка от масата и я заръфа цялата  Mr. Green Сушени плодове можем ли да им даваме  newsm78,аз дадох малко кокос и ананас  Flutter

Риба,свинско и агнешко още не е ял,кайма също,в понеделник като му дойде ДК ще ги почнем и тях  PeaceЗаявила съм първоначално за една седмица,пък после ще видим .

За очен лекар,астигматизъм,висок диоптър и фамилна обремененост-аз съм така,но в очната клиника въпреки това казаха след 3г.

За зъбите,Йоана е с много лоши зъби,има повече пломби от мен,до 3г.пиеше много сок нощем в леглото и естествено захарите,които полепват разрушиха емайла им.Явно ежедневното миене не е достатъчно,когато има нощно хранене  newsm78

сиренцееее Wink Hug

Сигурно има още,нооо не мога да ви смогна  Heart Eyes

# 530
Влизам да благодаря и на Зина, Анелиса, Звездаа,, Коммелина, Андули, Маца, Скреч, Лилироуз,Рачолина, ВСД, Мър, Яница,, Надя, Дончо,Редрени, Бетта, jozzy,Сиренце...дано не изпуснах някой.   bouquetМного сте мили , момичета! Много ни зарадвахте с прекрасните си пожелания!
Сиренце, мдааа, това е Евичка.  Simple Smile Изпускаш много емоции-снимки и клипчета, като не искаш да ползваш фейсбук. Ама вземи поне се регистрирай и го ползвай само заради нас-твоите дружки от групата. Прегръдки от нас с Ева!!! Hug
Анелиса, как е пишлето на Калоян днес? Милото. Tired
Коммелина, много сладка песен, Ева много и се радваше. Hug
Бетта, браво на ходещия Бобо! Simple Smile
Пенмар, горе главата, недей така. Върни си духовитостта. Hug
Редрени, страхотен детски смях!!
Шококейк, добре дошла!

# 531
zvezdaa, много ме зарадва  Hug

сушени плодове не ми се дават, захаросват ги и са с разни добавки  Sad много ги обичам, но се чудя дали яденето им ми носи повече предимства или недостатъци. Сериозно се замислям дали да не си изсуша във фурната тази година. Споделете, ако някой има уред да сушене на плодове, доволни ли сте или бошлаф работа.

migeo от коя ДК си поръчала, че аз онзи ден поръчах от Ози, ама беше  Sick, само супата си изяде. И храната беше пасирана  ooooh!

Вит Д не давам  Embarassed не се сещам, иначе педи си ме подпитва, аз смотолевя нещо  Whistling

ChocoCake, добре дошла!  Hug Може би е някакъв период, ти не я насилвай с лъжицата, това само още повече ще я отблъсне. Запека може да е от моркова. Предлагай ѝ повече течности, сливи, овесени ядки.

софиянки, ще се срещаме ли на 01/03?

# 532
  • София
До като не съм изпуснала да честитя рожденият ден, на сладката Ева newsm38 и на супер Марио!  ura-Да са живи, здрави и много да радват родителите си!  newsm38  bigdance2

Добре дошла на новата мама!  bouquet

Мама Веси , и нашата фонтанела е голяма все още, за това пием по 2к.витамин Д.

Анелиса, дано е по-добре Калоян! Praynig
Ще ви дочитам,че само последната страница бегло погледнах.

Последна редакция: пт, 24 фев 2012, 22:26 от maiski3

# 533
Здравейте, момичета!

Първо - честит рожден ден на всички пораснали деца Simple Smile, а и на мамите рожденички, ако правилно съм разбрала -пенмар, сиренце!   bouquet
цветя за вас Wink

Пенмар, колко си младичка Wink, блазе ти Simple Smile! Не бъди тъжна, всичко ще е наред!

И аз още не съм давала свинско, агнешко и риба, както и доста от плодовете. Тази статия за пангасиуса е написана доста неграмотно, но ме догнуся, докато четях. В коментарите имаше препратки към източника, както и към статия за хека... ... Sick Sick Sick За сьомгата също има подобна инфо...

За запек: ябълката на пюре запича, но на сок - не, при нас също действат добре овесените ядки и трици и вече изброените от вас круша, слива, тиква, броколи.

Авокадото: не съм предлагала много често, но днес направих вариация (вместо соево мляко сложих 1/2 сварен жълтък) на тази крем супа с броколи, спанак и авокадо и много се хареса: http://natureinsider.com/2012/02/healthy-broccoli-spinach-soup-with-beet-chips/. В сайта има страхотни рецепти!

Витамин Д - вредно е, ако приемът надвишава нуждата, излишъкът се натрупва в организма.

Бета, ние имаме тези кубчета, скоро се научи да си играе с тях - имам предвид, че схвана идеята Wink

# 534
  • София
Цитат
Нощното хранене след 1 година може да увреди емайла както при възрастен човек, който не си мие зъбите след нощни набези към хладилника
Би ли уточнила, това е цитат на лекарката ли е, и за какво хранене говорим?
Не мога да разбера въпроса ти... В какъв смисъл питаш за какво хранене говорим?  Какво яде един възрастен през нощта или какво яде едно бебе де през нощта? Ако правилно съм разбрала, каквото и да е храненето на голям човек, ако после не си измие отново зъбите все едно не ги е мил и емайла се разрушава. Това си го знаем. Лекарят отбеляза, че нощното хранене на бебето може да увреди емайла, ако след него не се вземат мерки за почистване на детската уста. Вероятно  възприемаш това като  агитация тип "спри нощното хранене"но не е така, само споделям мнението на специалист, защото каквото и да си говорим тук, после ще се срещнем с тях в кабинетите им, а стоматологът не е любимец на децата (и на много възрастни). Състоянието на зъбите зависи и от генетична обусловеност, от прием на лекарства и т.н. така, че нощното хранене е само една от ЕВЕНТУАЛНИТЕ причини за проблеми със зъбите. Това са изводите от разговора, не цитат на разговора. Дано да съм била разбрана и дано аз съм разбрала правилно въпроса ти. Ако не, значи толкова писане е било навятъра  Peace

# 535
Мами  Hug
От кога не съм писалаааа  Embarassed
Вече сигурно се чудите: "Коя пък беше тази ?!"
Anelisa  bouquet ти не Simple Smile

Честит рожден ден на всички мартенчета.... и на майките на мартенчетата... Simple Smile Мноооого усмивки и слънце за вас!!! С Кати и ви пращаме гоолеми прегръдки и много целувки!!!!

sirence  Wink бебоци :

Имам толкова много да пиша и да разказвам, но ми се случиха куп неприятности за много кратко време и все отлагах , за да не развалям празничното настроение, което струи от темата ни. Чета ви редовно, сигурно ме мяркате горе на балкона и си коментирам все така редовно, но на ум  bowuu
Да почна с това че Кати днес направи пъвите си самостоятелни крачки !!!! Мнооого ме е яд, че бях излязла за 1 час да взема приятелка да я доведа на гости и тя точно тогава се отпуснала с баща си... После пак го направи 5-6 пъти  Heart Eyes Колко я е страх  hahaha . До скоро се пускаше, но само за да клекне да вземе нещо, крачки- не. Направих и 5-6сек. клипче и ще го пусна утре.

Зъбите са си все още 3 и ги мием с Weleda и нещо като гумен
напръстник.

Косата все още е колкото бретона на Ева на Ena  Heart Eyes (голяма е хубавица)
Отчет след вчерашната консултация:
8200 !!! най-накрая ударихме 8те килограма и 73см.

Тортата за годинката ще е: http://www.papaya.bg/katalog_detski_s-jivotni_prodykt1245-page-2.html
Рокличката нещо ни е на карък та за сега... не е ясна.

Bub какво стана намери ли онзи ден тоалет за Дара ?

за ДК след дъъъълги проучвания и четене на милиоооните теми във форума стигнах до заключението, че ще я запиша на държавна (ако се доредим изобщо), но ще видя в последствие дали ще взимам, а за сега ще готвя у дома.

фонтанелата не е затворена, а и не виждам зор. Нека има къде да расте мозъка на мартенския гений  baby_neutral Знам, че до 2 год ще се затвори напълно....

авокадо и чисто съм давала, но Кати яде всичко.

lilincho спомням си снимките на Ивана в jumperoo-то с авокадо в ръка  Heart Eyes

Кайма готова и за нас не купувам. Внаги меля.

Вит. Д не давам

Кисело мляко от магазина - Верея БДС 2%, но мноого рядко.

киви не съм давала. Скора няма да дам.

Цитруси близвала е мандарина и помело. Харесаха й много.

риба мисля от първи да почна

ino4kada  Hug Hug Hug

Penmar горе главата and be  Sunglasses

Marinels ей, опаснаааа сиии !!! Беше онзи ден у нас ама не казваш нищо за мартеничето !!!! Майка ми днес се обажда и една такава щастлива : Имаш мартеничка от Ловеч... :* :* :*

love in paris то не са очи, то не е чудооо . Лелееее !!! Красота !!!

afwitch

Последна редакция: пт, 24 фев 2012, 22:42 от Magica_de_Spell

# 536
Mur, как не сме се засекли в парка  Simple Smile
Ние ходихме само един ден и то чак към 4 часа. Срещнахме повече колички да си тръгват, отколото да се разхождат в парка по това време  Wink Обаче всички бяха със сладко спящи бебета вътре  Flutter
Ти от новия пунк на Рикардо Вакарини ли вземаш детска кухня? Аз докато се наканя и вече били запълнени бройките и трябвало да чакаме ред  Rolling Eyes

За кивито - и аз го гледах предаването и се питах същото. Аз не съм давала.

Момичета да ви питам на бебоците ви затвориха ли им се фонтанелите newsm78 на Вико му е още доста голяма newsm78
Нашата още не се е затворила напълно, но педи каза че всичко е ОК и че нормално до година и половина се затваря.

ChocoCake, добре дошла при нас  Hug Не знам дали си ни чела досега, но аз се оплаквах, че не се храним добре и не наддаваме, отккато започнах да захранвам. От септември насам имаме два месеца с +300 и + 400 грама, а през останалото време до + 200, като януари беше едва 80 грама. Нямахме запек, но по едно време акаше веднъж на седмица. Явно беше някакъв период, за съжаление доста дълъг, защото от едно известно време е по-добре с яденето и с акането, съответно  Wink.

софиянки, ще се срещаме ли на 01/03?
Къде? На мен много ми се идва, но зависи от мястото, че трябва да си хващам такси и бебо да се вози без столче вътре  Confused

Magica_de_Spell , виждаме те че ни четеш, ама и да не е така, няма как да те забравим  Hug

# 537
Честит  първи рожден ден малки сладурковци Ева и Марио! Мама и тати да ви слушат а и вие тях, да растете здрави и безгрижни, весели и леко палави  nbirthday
Честит празник и на вашите майчета!

Фонтанелата нямам идея до какво положение е и дали се е затворила.
Вит Д - ами по принцип педиатърката ми е казала да давам 2 пъти в седмицата по 2 капки, ама аз забравям и ни се връзват само веднъж в седмицата.
Зъбките ни никнат много трудно и мъчително без значение горе ли са или долу. Не ги мием все още.

Кисело мляко давам Тонус ако нямам заквасено у дома.

# 538
Привет, момичета!!!  Hug

Благодаря на всички, които отговориха на моите въпроси!  Hug  Hug  Hug
Оххххх хем си казах, че няма да ви изпускам, ама то е нещо страшно - много пишете, момичета! Не мога да смогна  ooooh!

Честит рожден ден на всички малки порастнали дечица и честит празник на мамите!!!  bouquet

Добре дошли на новите мами!!!  Hug

Сиренце, Ена е права  Peace Вземи се регистрирай във ФБ заради нас Wink

Magica_de_Spell, да - избрахме тоалета. В крайна сметка няма да е рокля, защото не успяхме да харесаме и живот и здраве, ще покажаме снимка да ни видите!  Heart Eyes

По последните теми, които сте обсъдили и мога да се включа Wink

киви - не съм давал още

Вит Д - давах в началото и оттогава не

Цитруси - още не е опитвала

Гледам, че се споменава среща на 01 март  newsm78 За съжаление аз ще трябва да я пропусна.....почвам работа от 01 и ако можете да я направите през уикенда, бих могла да дойда, живот и здраве! Wink

Ааааа и да не забравя да благодаря на Маринелс и Анастасия - много, ама многоо приятно ми стана. Дара също много се изкефи на картичката и на мартеничката!  newsm51

Та....в общи линии това е при нас, момичета!
Хайде спокойна нощ ви желая!!!  smile3524

# 539
Правя аз торта за утрешните гости, а се оказа, че някакъв грип ги е хванал и няма да дойдат да не разболеем децата. Така че утрешното меню цял ден може да ни е торта  Laughing Готова е, остава да направя отгоре фондана...за първи път ще ми е, ще се радвам и на розова (ама красива като на мама Веси) калинка. Но се зачудих да точа ли сега както си бях наумила...или да си помързелувам  Party
Аз си седя и ровя за идеи за играчки и чакам Лъки да се разпише  Laughing.
Betta Hug И аз редовно чакам да те прочета преди да си легна. Честити ходещи крачета на Бобо! Да му е лек пътя и все нагоре! Ти за Бобо ли разглеждаш за играчки или за подарък? За кубчетата на ФП Дени си играеше много, когато беше на около година и половина - с часове всеки ден и така почти до 2 години, сега не им обръща вече никакво внимание. Ади онзи ден за първи път прояви интерес към тях.
(ще ме извините, ако съм пропуснал някоя мама от бързане... )
sirence, мен си ме пропуснала, но на теб всичко ти е простено още преди да си поискала прошка  Hug Явно и гладна си била като си писала, че си "изяла" и края на "пропуснала"  Laughing  Пък уж от парти се прибираш  Laughing
За развалянето на зъбките от нощно хранене предполагам, че зъболекарите имат предвид случай като Йоана на migeo, когато се пият сладки сокчета. Въобще не мисля, че става дума за кърмене.
Месо за кайма обикновено взимам смес телешко и свинско. Мелят ми го в магазина. Ако ми донесат домашно става да се смели и в резачка т.н. кухненски чопър.
zina_, с коя приставка мелиш в кухненския чопър  newsm78 Искам да ми го мелят в магазина обикновено, но ми се случва да реша да готвя нещо с кайма, а да имам само месо вкъщи и се чудя да си купувам ли мелачка за месо.
За лещата - аз давах преди два дни на Ади и обикновена кафява леща (пасирах я), изяде си една купичка с огромно удоволствие, но тя обикновено така си хапва. Когато не й предложа храна, само тогава не яде. Днес след като бяхме закусили излезнахме на разходка. Минаваме покрай църквата и баткото поиска да влезнем да запалим свещички. Подариха му на него осветени бисквитки, а за Ади ми дадоха осветена филийка хляб. Изяде я с такъв апетит все едно не беше закусвала преди час и половина!
Commelina, Стихийно бедствие, благодаря за включването. Изкупих стърготините в магазина, те в едни пакетчета по няма и 20 грама...
Ключът е в личния пример, а той може да бъде разбран на по-късен етап и въведен под формата на игра, която става рефлекс с времето.
Ние си мием двамата заедно зъбите с Дени, но кое дете не обича да си играе с водата, няма по-лесно нещо от това да се научи да си мие едно дете зъбите според мен.
VSD, вит. Д не съм давала от няколко месеца. Личния лекар нищо не ми е споменавал на малкото консултации, на които сме ходили. Явно не е намерил за нужно, но той толкова много харесва Ади какъв е живак... няма данни за никакъв рахит при нея засега.

Общи условия

Активация на акаунт