Голяма еуфория настава, МАРТенчето на годинка става! - тема14

• 37 223
  • 734
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Здравейте, мами! Simple Smile

Женичка, Дара така 2 дни вдига Т' без други симптоми. Оказа се, че е от зъбите - предни горни. Доста и беше деформиран венеца и накрая седмица по-късно проби първият.

кати, бързо оздравяване на София.

редрени,Дари още не ходи и не стои самостоятелно, изправя се с придържане за нещо и се случва да пада, но на дупе Wink.

Лъки, не бъди толкова самокритична  Wink. Тортата изглежда много добре. Аз също се навих сама да направя тортата са нашия рожден ден. Желая да е с фондан, накупих си почти всичко , ноооо не намерих боички, сладкарски. Търсих къде ли не, ти откъде купи тези? Имам една седмица, но трябва да направя и проба, за да не се изложа  Embarassed.

ВСД, честита месечинка на Аслан!  Hug Не сме те забравили нарочно, просто периодът е такъв - много рожденици имаме Wink

# 616
Честит рожден ден с малко закъснение на красивата и нежна Дара на Буб!Да е жива,здрава,весела и игрива! newsm51 newsm51

Как е Ева Confused

Не съм чела,гледам повече да си използавам времето за друго,а и съм адски изтощена напоследък  Tired

Бобо вчера пи от шише айрян за първи път от биберон  Simple Smile, вода също,така че вече има някаква алтернатива на кърменето  ooooh!

Хубав  ден и по-малко болни дечица  Simple Smile

# 617
Добро утро на всички !

Да ви се похвалим - най-накрая и ние си имаме първо зъбче !
  newsm44

# 618
Да се включа по обсъжданите теми:

ЗА ВИТАМИН Д: Може да има вреда от него,когато се прекалява.Аз никога не съм била стриктна в даването му и не съм се притеснявала от това,понеже бебетата на АМ приемат вит.Д чрез него.Давам по веднъж в седмицата,може би и по-рядко

За фонтанелата-свекърва ми всяка седмица я проверява,на мен ми е неприятно да я натискам по главата и затова не знам докъде сме (Анастасия също мрази да се пипа по главата),но съм сигурна че ако имахме проблем свекървата щеше да ме уведоми

ЦИТРУСИ:ядем почти през ден портокали,банани,киви е опитвала но 1-2пъти.

За миенето на зъби: за мен личния пример е най-добрия двигател,не съм имала проблеми с това понеже винаги като си мия зъбите Анастасия е при мен и съответно започна да проявява интерес към това,давах й четка за големи  и така започна да ме имитира.Сега си ги мием без паста заедно сутрин и вечер като тя по-скоро не успява,защото както казах ползва четка за големи,но според мен е важен навикът.За по-щателно измиване ползваме напръстник...

ЗА НОЩНОТО ХРАНЕНЕ И ПОЧИСТВАНЕ НА ЗЪБИТЕ:Еми разбира се,че няма да стана да й мия зъбите нощем,да бърша с кърпички и т.н.И не съм съгласна,че немиенето на зъби следнощно хранене ще доведе до повече кариеси.Мъжа ми от 20години прави нощни набези към хладилника,а има по-здрави зъби от всички вкъщи,за които ноща е само за сън.Според мен състоянието на зъбити си дължи на генетична заложеност...

Ние сме в мноооого трескава подготовка,не остана,а ми се струва,че сме доникъде.Довечера ще пусна малко снимки и ще пиша повече,че съм на лекции сега.

За мартеничките,които изпратих: радвам се,че ви зарадвах.Имаше много мами,на които не успях да пратя,тъй като  нямам адреса им Sad

# 619
VSD Емил нали яде без мляко, заменям краве мляко със, най вкусно му е с кокосово, после бадемово, оризовото най не го харесва. На Крум краве мляко във печивата заменям с адаптирано.
Лъки да уред за сушене на плодове.

# 620
Добро утро   bouquet

Благодаря ви, кatilias, Женичка, Betta, Лъки Hug
кatilias, дано не е шарка, но и да е - да мине леко!
Женичка, Лия също беше 3 дни с температура - лекарите чакаха да се появи обрив, но се появи зъб!

Лъки, Ади е страхотна! Heart Eyes
Лъки, Betta,
Скрит текст:
и аз съм скорпионеса  Laughing и вярвам, че водата има 'памет' Wink. като се сетя, слагам на малката водата пред една икона (но аз съм вярваща Wink). някъде бях чела, че думите, като се изговорят (и музиката де) образуват вибрации (така де, движение на въздуха Simple Smile), един вид енергия и така въздействат, доста научно си звучеше обяснението - Betta, какво казва за това физиката  Laughing?

ВСД, аз лично харесвам оризово, овесено, кокосово, но по-скоро търся рецепти с такива млека, защото ако се замени директно прясното мляко, не винаги се получава същата консистенция и вкус (по-скоро за печива важи това де, иначе бисквити ако се топят или се сипва за разреждане само, е все тая Wink)
В тази връзка, ако някой има изпробвана рецепта за мини кексчета без мляко, ще съм благодарна да ми я сподели! аз имам една страхотна, но се слага гума гуар, а нямам.

на рожденичетата - честито   bouquet

Последна редакция: пн, 27 фев 2012, 11:25 от love in paris

# 621
И аз не давам краве мляко заместила съм го със соево основно и оризово във вариации без вкус, с калций или ванилия. Стават страхотни кремчета. Кокосово не съм пробвала.
Гледам да яде по-малко продукти с глутен и повече безглутенови. Супите сгъстявам с домашен царевичен или оризов хляб или царевичен грис.Казейна е ограничен до минимум.
Зъби не мия.

# 622
Thomasito- извинявай за въпроса или ако е обсъждано преди,но имаш ли повод (причина) да се "пазиш" от тези съставки?

# 623
  • София
За детските градини и ясли в София излязоха местата.

# 624
  • Варна
Честит Рожден Ден на Спас на evichka77, не знам дали чете, но може точно днес да го направи   bouquet

Относно заместител на млякото се интересувах, защото на няколко пъти направих десерт с вода, но става доста блудкаво. Аслан го яде, но не с особена охота, и не виждам смисъл да му давам нещо, което аз лично не бих опитала. Мъжът ми веднъж направи прясно мляко (Пипилопа, и аз ползвам основно Алфатарското, страхотно е наистина) с оризово брашно и плодова захар, беше толкова вкусно, че и аз ядох. Аслан опита лъжичка и много му се услади, но повече не посмях да му дам. Мисля да си направя сама бадемово мляко, но пък има много мнения за ползите и вредите от ядките. У дома редовно ядем и мляко с грис, което също е божествено вкусно, Аслан само си опитва и до там. В крайна сметка ще опитам с кокосово мляко, може и оризово. Благодаря за съветите  Hug

# 625
Кой беше се цупил на думата "бъркоч", ето мое произведение което също наричам "детски бъркоч"
Съдържанието на супата:
морков, домат,  чушка,копър, магданоз (моя консервация)
макарони от шпелта (варих му на закуска не ги яде)
картоф
кайма от пилешки гърди (пилешките гърди в къщи не ги толерират много, затова като разфасовам пилето, гърдите веднага отиват на кайма за Крум или Емил )
малко зехтин
Ето и супата (цък за по голяма снимка)

По късно ще снимам и днешната.

# 626
  • Стара Загора
sunoflwer,love in paris  Hug T не е вдигала от снощи,слава Богу,остана само петънцето от ситни пъпчици на слабините и днес ще я водим на лекар заедно с баткото.
Sunflower,преди време Magica_the_spell(дано не греша),беше пуснала линк към страхотен сайт.От там ще си поръчвам боичките аз http://www.cookibooki.bg/%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%BD.html
Vikiim,честито ви първо зъбче Hug  bouquet

# 627
Thomasito- извинявай за въпроса или ако е обсъждано преди,но имаш ли повод (причина) да се "пазиш" от тези съставки?

Ами като си направя една мислена таблица вреда-полза.....пазя се от тях!
Да не задълбавам сега , че да не стане "за и против казеин и глутен" , че освен след постове на Бедствието и след мое разписване се "развихря темата" в спорове...
Четох, четох из нета и така си прецених за моето семейство. Всеки сам си решава!

# 628
Мерси, Редрени, точно и аз ги видях и добавих още 2 кандидатури, за всеки случай, въпреки че не знам как ще става водене и взимане, ако го приемат в някоя от тях  Rolling Eyes

# 629
vikiimm честитоооо  newsm44
мерси за закуската

Благодаря много на мамите, които ми писаха ценни съвети по въпроса с пишо. Само кърма ме е страх да капвам, шубе ме е да не вземе да се развие някоя бактерия, та да окипазя съвсем работата  ooooh!
Мисля, че е по-добре пишо днес, все още е възпален, но като пишка не пищи чаааак толкова  зверски. Отказах се да го водя при педка, гледам, че се упокояват нещата, макар и много бавно.
Пипилотка  Hug
Анелиса, писах скрит текст за пишо, случаят е точно като при вас  Cry Пиши моля те как е Калоан, дали всичко е наред вече
А за слъзния канал - на 9-ти ще ни правят сондаж. Не исках да ви досаждам с нашите проблеми. Лекарката ме поуспокои, всичко ми обясни надълго и нашироко, по-спокойна съм, но няма как да не ми трепти отвътре.

За детските градини и ясли в София излязоха местата.
свърших и я и аз тази работа. Даже мернах Бобо на Мигео в един от списъка с желанията ни  Crazy

Ена, свалихте ли Т?

още имам да пиша, ама после пак
 eat

Общи условия

Активация на акаунт