Бургаски мамчета - 8 тема

• 45 222
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
  • Където морето целува небето...
Защо по моите сметки съм в 7ма - 8ма седмица, а ми излиза, че съм в 11та  newsm78Rolling Eyes

Как ги смяташ ти и къде ти излиза тази голяма разлика от 3 седмици. Смята се от първият ден на последната ти менструация. При АГ ли се получава разликата?

# 571
Да бе, разбрах, но малко късно прочетох в нета как се смятат. Просто бременността се смята за 9 месеца от датата на последната менструация, а не от деня на зачеване.. ясно  Mr. Green Бременна съм от 7 седмици и малко, но иначе съм в 11 г.с.

П.П. Стягащото и оформящо бельо пречи ли на бременността? И изобщо имат ли ефект тези нещица?

Последна редакция: пн, 19 мар 2012, 20:26 от exa

# 572
  • Бургас
Здравейте мами Hug Вчера ни изписаха. Надявам се всички да сте добре и да се радвате на хубавото време Simple Smile
Радвам се, че си изписана и си пак сред нас - кажи какво стана, как закрепихте нещата?
Имах контракции, отидох при Ризова, погледна ме и каза, че трябва да отида в Девата на системи.
Прие ме Гамишев,прегледа ме обстойно. Настаниха ме, сложиха ми инжекция с нош па и система с магнезий. И така всеки ден - 3 инжекции и 2 системи. Бях със страхотни момичета в стая и това много ми помогна да не изпадна в депресия. Доволна съм от болницата и от сумата накрая  Laughing Сега пия магнерот и си почивам  Hug

Шоки, честит рожден ден! Бъди много здрава и безкрайно щастлива Hug

# 573
Светленцето - дано всичко е отминало и да нямаш повече проблемо до края Praynig

# 574
  • Където морето целува небето...
Светленцето, мила, до болка ми е познато това, но при мен започна в 13та седмица. Даже лекарите са същите. И мен ме прие Гамишев, а ме следеше Ризова. Пих Магнерот по схема и Но шпа до края на 8ми месец. По-спокойно с разходките за сега и всичко ще е наред. Ето го моето чудо-спи в другата стая. Ако нещо те тревожи или имаш въпроси за това как се кара 6 месеца с контракции питай  Simple Smile

# 575
  • Бургас
добро утро , момичета. Някой нещо чувал ли е за bambuche-то. Тя щеше да влиза в неделя в болницата, дано вс вече е минало.
Аз се стягам за поредния работен ден, вие до кога работихте? На мен ми се искаше да работя до последно, защото не ми се стои вкъщи, ама сега като се стопли навън и на работа не ми се ходи  Mr. Green . Трябва да изляза в 45-дневните болнични на 15 май, но май ще си пусна една отпуска от началото на май и без това имам да чистя от мин.година. Тези,  които нямате проблеми с бременността, какво сте решили?

# 576
  • Бургас
Добро утро!

Теди, мама бамбуче роди мисля на 15 март  Heart Eyes
Добре дошла на еха!Лека бременност ти желая!
Светле , и аз бях с кнтракции /плюс кървене от 5-ти месец/.Лежи си, почивай и дано всичко да е наред до 9-тия!
Лек ден от нас!

# 577
Аз се стягам за поредния работен ден, вие до кога работихте? На мен ми се искаше да работя до последно, защото не ми се стои вкъщи, ама сега като се стопли навън и на работа не ми се ходи  Mr. Green . Трябва да изляза в 45-дневните болнични на 15 май, но май ще си пусна една отпуска от началото на май и без това имам да чистя от мин.година. Тези,  които нямате проблеми с бременността, какво сте решили?

Добро утро на всички  Grinning ! Аз от трети бях в отпуск, а от вчера съм в болничен тъй като работя в неблагоприятна среда за бебо и е сипер  Grinning  Hug , защото вече нервите ми неиздържаха.. Не се понасяме особено с колегите  ooooh! . Това ще е една голяма почивка  Party

Благодаря ти много Шоколадово бонбонче !   bouquet

Дами, да ви попитам, към кой месец да отида на 4Д, за да се види полът на бебо и дали всичко му е наред? Към 4-тия или чак в 5-тия?

# 578
  • Бургас
Еха, аз на 4д отидох в началото на 5-ти месец ли , абе бях в 19 седмица Simple Smile, тогава се видя пола.Но ако бебче е обърнато в поза, която не може да се види, тогава прегледа минава само в оглед на мерки и т.н.
С първото бебче докато не родих, не се видя какво е Simple Smile

# 579
добро утро ,еха,аз ходих в 19 седмица и доктора ми каза - че е момиченце ,след това се подтвърди с амниоцентеза Simple Smile.

Светленцето ,аз също съм на магнерот от 24 седмица ,пия по 3 пъти на ден плюс но шпа и повече почивки ,усещам контракции когато малко се натоваря ,или реша да се разходя Embarassed. Hug
Всичко ще бъде наред!

# 580
  • Бургас
По мое време  Laughing 4Д имаше само при Калчева и в Айтос,но на лекарката не и помня името.Тъй като имаше лоши отзиви за Калчева,съответно отидох в Айтос,като звъннах на лекарката тя ме посъветва в коя седмица да отида.Специално за фетална морфология е важно да се отиде в определените седмици,в които развитието на детето се вижда най-добре.Май малко объркано го обясних,но дано който го интересува да ме е разбрал  Embarassed

# 581
bambuche - Мартин -  15.03.2012 г., 3210 кг., 50 см. ( родила е вече мама  smile3525 smile3525 smile3525) т.е. имаме си ново бебче и съм го отбелязала на първа страница:)

# 582
  • Бургас
Аз ходих на 3Д в 21-ва седмица. Така ми казаха на ЖК, че между 21-ва и 24-та  било най-подходящото време, защото имало достатъчно околоплодна течност за самото изследване.

Да е жив и здрав Мартинчо!!!

# 583
ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ! ДА ВИ НОСИ САМО ПОЛОЖИТЕЛНИ  И СЛЪНЧЕВИ ЕМОЦИИ!

... и честито на bambuche!!!

# 584
  • Бургас
Момичета, сега се върнах от преглед и имам един въпрос. На 3Д-то д-р Калчева ми каза, че плацентата е със задна стена. Сега на този преглед лекарката (не е д-р Калчева) ми каза предна стена. И сега съм в чуденка възможно ли е плацентата да си мени така да се каже разположението.
И другото, което ми направи впечатление е, че по мои изчисления след 2 дни влизам в 26 г.с, а на ехографа сега показа 27 г.с и 3 дни. Означава ли това, че вървим със седмица напред?

Сега намерих една стара тема във форума, където момичетата дискутират въпроса с местенето на плацентата - определено от задна предна и обратно не може да стане. Може само да се вдигне, ако е ниско разположена. Явно една от двете лекарки не е видяла както трябва.

Последна редакция: вт, 20 мар 2012, 17:52 от tedincence

Общи условия

Активация на акаунт