SUPERNATURAL: Ruby

• 42 971
  • 730
  •   1
Отговори
# 675
Е това се казва трансформация. Аз отначало си помислих, че е друга актриса. А да не би да е друга  newsm78:

Същата е. Всички са забелязали, че е напълняла, доста й личи. Надявам се да не е някой здравословен проблем и да си върне нормалния вид.

# 676
Aз се радвам, че не са я сменили и се надявам да не е нещо сериозно наистина  Praynig Все пак тая респект към единственото същество от женски пол, което успя да свали Кастиел  Laughing

# 677
А не ви ли хрумва, че може да е бременна? Laughing

# 678
Хрумна ми, даже изказах подобно предположение във ФБ, но в биографичната страничка на актрисата във IMDB, нито в Уикипедия пише, че е възможно да е бременна. Обикновено клюките първи се разчуват. Simple Smile

Аз например не знаех, че се казва Рейчъл Майнър и че е била омъжена за .... Маколи Кълкин цели 4 години! Wink http://www.imdb.com/name/nm0001540/

# 679
За Маколи и аз не знаех, но в Уикипедия информацията не винаги е прясна, а и може още да не го е обявила. Освен това една позната, като забременя, първо наедря в лице, преди да почне да й личи.

# 680
Аз например не знаех, че се казва Рейчъл Майнър и че е била омъжена за .... Маколи Кълкин цели 4 години! Wink http://www.imdb.com/name/nm0001540/

а тук как изглежда????

не я познах....

тя май си е абсолютен хамелеон

навсякъде е различна

# 681

а тук как изглежда????

не я познах....

И аз се облещих като я видях, помислих си, че е друга актриса. Голяма промяна е настъпила, може пък да е за някаква роля, кой знае.

# 682
Вярно тази жена е неузнаваема Simple Smile И аз сега научих за Макколи Simple Smile
Споделям един гиф, на който Дийн хвърля такива погледи на Кас, че чак на мен ми стана неудобно  Laughing

# 683

това извън кадър ли е нещо??? от реалните им отношения ????  Wink

Апокалиптик, сега видях подписа ти... хубав филм.... друга сцена беше повече за гифтче... като стана от един диван момчето... но хайде да си мълча....

# 684
Ей, Белс, веднага го позна, но имам и с дивана, ако те интересува Mr. Green

# 685
Ей, Белс, веднага го позна, но имам и с дивана, ако те интересува Mr. Green

искам го да... но го сложи в бяло ... да не дойде да ни набие някой

# 686
  • гр. София
Розе много си мила  Hug Heart Eyes Аз все съм си тука наоколо и чета Simple Smile  Hug И моля те, моля тееее пиши за ангелите и нефилимите! Ще чакам с интерес  Hug

Добре, ще напиша. Може да се повторя с някой от по-старите си постове по въпроса, ще прощавате, ако стане така, но не ми се рови сега да проверявам какво съм писала и какво не  Confused

(самоцитирам се от едно друго място)

Всички небесни чинове се наричат с общото име „ангели”, независимо че имат различни наименования. Подредени са в строга йерархия в три воинства, разделени на девет чина. В първото воинство влизат по низходящ ред Серафимите, Херувимите и Престолите, във второто воинство влизат по низходящ ред Господствата, Силите и Властите, а в третото воинство влизат по низходящ ред Началата, Архангелите и Ангелите.
Т.е. ангелите са най-ниската степен в йерархията.

Смята се, че те произлизат от огнената пот на Четирите свети живи създания (Хайот Хакодеш) - лъв, човек орел и бик, които идват от видението на Йезекиил  за колесницата, носеща небесния престол и теглена от тези животни.
Всяко ангелско създание ("ангелско" в общия смисъл, а не конкретно само ангелите) изпълнява само една-единствена присъща и точно определена за него основна функция. Наричат се "бени Елохим" или "божии деца/синове".

Ангелските имена се образуват по следния начин: първата част на името обозначава специфичната функция на ангела, а втората част е божието име, под чието ръководство работи и чиято воля изпълнява съответният ангел (божиите имена са различни според качествата, които им се приписват). Например Барак, което означава "светкавица", присъединено към божието име Ел, се превръща в Барак-и-ел (Баракиел). На български език в много случаи окончанието "Ел" не се добавя директно, а след след съюза "и", т.е. получава се "-иел". В някои случаи обаче "-иел" се редуцира в "-ил". Според традицията всеки ангел носи нагръдна плоча, върху която с огнени букви е изписано името му.

Сега малко за нефилим. Думата "нефилим" е в множествено число и "нефилими" не е много правилно да се казва. Произлиза от семитския корен НФЛ, "да бъдеш захвърлен долу". Малбим, прочут еврейски коментатор на Библията от 19в., казва: "В древни времена владетелите на страните били синове на божествата, които дошли на земята от небето и царували на земята, избирали си жени от дъщерите човешки и техните потомци били герои и победители, князе и владетели". Тези истории, продължава малбим, се отнасяли за езическите богове, "синове на божествата, които в най-древни времена паднали от небето на Земята. Тъкмо затова се наричали "нефилим", сиреч "падналите".

Отварям скоба: лично за мен всякакви християнски коментари по въпроси от Стария Завет са НЕПРИЕМЛИВИ, тъй като християните му дават съвсем различно тълкувание от изначалното юдейско такова. Дори казват, че евреите не го тълкуват правилно, което е не просто смешно, а направо нахално, като се има предвид, че юдеите са си го написали за нуждите на тяхното си богослужение и те най-добре си знаят какъв смисъл са вложили, нали така?  Sunglasses
Затварям скобата.

За първи път за нефилим в Библията се говори именно в Стария Завет - Битие, глава 6:

1. Когато човеците взеха да се умножават на земята и им се родиха дъщери,
2. тогава синовете Божии видяха, че дъщерите човешки са хубави и взимаха си от тях за жени, кой каквато си избереше.
3. И рече Господ (Бог): няма Моят Дух да бъде вечно занемарван от (тия) човеци, защото са плът; нека дните им бъдат сто и двайсет години.
4. В онова време имаше на земята исполини; особено пък откак синовете Божии почнаха да влизат при дъщерите човешки, и тия почнаха да им раждат: това са силните, от старо време славни човеци.

Именно червената дума в оригинал е "нефилим".

Тук обаче ми прави впечатление следното: "В онова време имаше на земята исполини; особено пък откак синовете Божии почнаха да влизат при дъщерите човешки, и тия почнаха да им раждат: това са силните, от старо време славни човеци"

Изразът в зелено малко обърква нещата. Излиза, че: 1. по онова време е имало исполини (т.е. нефилим) на земята; и особено пък откак (т.е. в момент, след като вече е имало нефилим) 2. синовете Божии почнаха да влизат при дъщерите човешки, и тия почнаха да им раждат...
Изразът "особено пък откак" го разбирам като "най-вече след като". Получава се, че е имало нефилим, които са станали повече след като синовете божии са почнали дасъздават поколение с човешките жени.
Тогава откъде са дошли и какви са тези първите нефилим?  Rolling Eyes

В едно тълкувание на оригиния текст на арамейски, текстът звучи така:
"В онова време имаше на земята нефилими, особено пък откакто синовете на боговете почнаха да влизат при дъщерите човешки и тия почнаха да им раждат; това са силните, от старо време човеци на шем".

Изразът "човеци на шем" е превеждан като "славни човеци".
Старият Завет представлява модифицирани до ниво монотеизъм месопотамски митове и истории. В тях небесните пътувания на боговете се описват с шумерския термин "му" или неговите семитски производни "шу-му" ("онова, което е МУ"), "шам" или "шем".

* МУ е шумерска сричка с основно значение"това, което се издига право нагоре". Тази сричка има около тридесет нюанса на значението си, които включват "височини", "огън", "заповед", "отброен период".  Предметът, носещ това име, се описва като коничен с овален връх и е намиран гравиран върху печати. Прилича на ракета.

Следователно "онова, което е МУ" би следвало да означава "онова, което се издига право нагоре". В шумерските писмени паметници и гравирани глинени плочки има множество обекти, които наподобяват лелателни уреди. Според шумерската митология боговете са се спуснали от небето на земята именно с такива уреди. Впоследствие това е преминало в митовете на семитските народи и съответно е било отразено при написването на Стария Завет.

Така че текстът "В онова време имаше на земята исполини, особено пък откак синовете Божии почнаха да влизат при дъщерите човешки, и тия почнаха да им раждат: това са силните, от старо време славни човеци" ако се преобразува във "В онова време имаше на земята нефилими, особено пък откакто синовете на боговете почнаха да влизат при дъщерите човешки и тия почнаха да им раждат; това са силните, от старо време човеци на шем" става ясно, че се имат предвид същества, които са се спуснали, дошли са от небето.

Именно тук е разковничето в разбирането на думата "нефилим". Мнозина смятат, че тя означава "паднали ангели" и я свързват с измишльотината за падането на Луцифер  ooooh! (преди време подробно писах за това с цитати от Библията, та сега няма да ви занимавам). Но всъщност няма нищо такова. Да не говорим, че за каквото и да е падане се говори едва в Новия Завет, а първото споменаване на нефилим е в Стария  Peace

Дълго излезе, съжалявам. Опитах се да бъда колкото се може по-кратка. Извинявам се, ако съм отегчила някого. Не знам дали написаното е много ясно  Rolling Eyes
Използвах различни източници на информация (книги).

ПП: не съм проверявала за грешки (нямам време), ако има такива- извинявайте.

Последна редакция: вт, 27 мар 2012, 15:55 от Зимна роза

# 687
Да, нефилим са децата на ангели и човешки жени. Има едно филмче - Fallen с Пол Уесли. Там, типично за тълкуването на Новия завет, бяха изкарали, че нефилим са децата на падналите ангели при преврата на Луцифер, които са почнали да се сношават с човешки жени и да създават нефилим. Но, ако тълкуваме нещата по СЗ, то "паднали" съвсем спокойно може да означава просто "слезли от небето".

Скрит текст:
Естествено, във филма изкараха главния герой(в ролята Пол Уесли  - Стефан Салваторе от ДнВ)син не просто на кой да е "паднал" ангел, а на самият Луцифер. Той имаше способността да връща падналите в Рая и това е била целта на скъпият Луци - синът му да го върне  в Рая, за да може да го завземе.

# 688
Актрисата, която играе чернокосата Мег, ми беше противна и преди, а в последната серия още повече.

Ново CHCH промо.

# 689
  • # супернатурална #
Добро утро  Grinning
Нови снимки от сета:

newsm78

И една стара, която не бях виждала

Забелязвам, че Слънцето набляга на мръвки и червено вино. Ще се разберем с него  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт