Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 30

• 62 088
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
Този номер го направи и Хюррем, но тогава никой не разбра, че тя дори така спаси живота му. Може би по-късно си дадоха "сметка".
С онази, която дори кръстиха "Вярната". Както всичко в живота и в сериала се видя абсурдите на събитията. Да кръстиш "вярната" най-големия си враг. То от хитрост на Валиде май беше.

А това коя случка беше, че не помня?  newsm78 със Садъка ли?

# 526
Не съм фенка нито Хюррем,нито пък на Махи,но като се замисля на Хюррем номарата към Махи си бяха чисто женски номера,да и натрие носа и от типа виж кой е по-по-най,докато на Махи заплахите към Хюррем си бяха заплаха за живота.

Дали Матракчъ няма да сподели на Бали бей кой дели леглото на жена му,а?

Последна редакция: пн, 20 фев 2012, 22:08 от emely

# 527
... - Михримах султан също е играла важна роля в държавата и е била следващата валиде (каквато Хюррем всъщност не е станала).....

Михримах също  не е Валиде . Няма как и да бъде защото е със Синан . След смъртта на Хафса (Валиде султан от сериала) през 1534 г. доста  години няма неин заместник . Следващата е Афифе Нур Банъ( 1574-1583) - съпруга на Селим Втори (Пияницата) и майка на Мурад Трети  Peace.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Valide_Sultans

При Валидетата не е задължително годините на "властване" да се застъпват една с друга - и затова има доста "празни "периоди- както примерно при султаните  Wink

# 528
emely, така е. Просо всеки път когато се говори срещу Махидевран (не защитавам никоя от двете) си мисля  как би реагирала една жена ако е така очевидно пренебрегната от един мъж (колко години станаха?) и осъдена да гледа щастието му с друга, докато тя допълнително й "натрива" носа  Sunglasses Което ми напомня: султанът нямал ли е задължения към жените си? или това е само ако са законни, а не робини? Или султанът по принцип няма задължения към никой  Mr. Green

Иначе и двете са красиви и чудесно си пасват на ролите, а всичко останало е сценарий  Hug

# 529
Благодаря, Михайлов И.А.  Peace
Значи тя е била със Синан след Рустем?  Flutter
А кой е управлявал харема, когато не е имало Валиде?

# 530
emely, така е. Просо всеки път когато се говори срещу Махидевран (не защитавам никоя от двете) си мисля  как би реагирала една жена ако е така очевидно пренебрегната от един мъж (колко години станаха?) и осъдена да гледа щастието му с друга, докато тя допълнително й "натрива" носа  Sunglasses Което ми напомня: султанът нямал ли е задължения към жените си? или това е само ако са законни, а не робини? Или султанът по принцип няма задължения към никой  Mr. Green

Иначе и двете са красиви и чудесно си пасват на ролите, а всичко останало е сценарий  Hug
Изглежда няма задължения към никого(ех колко хубаво Laughing) щом като не сме виждали Гюлфем като негова бивша жена да ходи на халвет.Махидевран влизаше чат-пат при султана колкото да замажат очите на Валиде,ама тя пък взе,че си призна,че даже не са се гушкали Laughing

# 531
....
.....

Сгрешил съм по горе  Embarassed  - вместо Рустем,съм написал Синан  ooooh!. Тъй като Рустем умира 1561г.,а Синан 1588 г. за момент съм се заблудил ,че едва ли не има връзка с архитекта  Laughing. А Михримах си отива през 1578 г.

http://en.wikipedia.org/wiki/Mihrimah_Sultan

# 532
....
.....

Сгрешил съм по горе  Embarassed  - вместо Рустем,съм написал Синан  ooooh!. Тъй като Рустем умира 1561г.,а Синан 1588 г. за момент съм се заблудил ,че едва ли не има връзка с архитекта  Laughing. А Михримах си отива през 1578 г.

http://en.wikipedia.org/wiki/Mihrimah_Sultan

Тъкмо се зарадвах, че ще има продължение на "Великолепният Век"  Laughing

# 533
Хайде и аз да се изкажа в полза на Махито или по-скоро да изкажа обективното си мнение по въпроса  smile3503

Не я оправдавам, но напълно разбирам защо се държи по този начин. Единствения мъж, с които има право да бъде не я е докосвал от 12-13 години  smile3518 ... Султанът се ожени  за Хюрем, но не дава свободата на Махидевран. Коя от вас скъпи дами не би се озлобила и не би помислила за мъст? И тъй като тя друго няма за правене, крои планове  smile3508

Колкото до Хюрем, не я изкарарвайте светица. Тя просто е по-хитра от Махидевран. Естествено, че няма да направи нищо физически на Мхидевран, нали иска да се хареса на султана и да се прави на невинна. Разликата между двете е, че Хюрем има силен характер и е достатъчно умна да не се дъни пред СС, а Махидевран в отчаянието си без да мисли върши глупост след глупост.

И така, според мен и двете са си интригантки по един или друг начин  newsm10  smile3503

# 534
  • IT
Зачетох се в линка, пуснат от Михайлов, там има спомената  мащеха на СС и майка на двама други.
Обаче по-интресното е, че след Хюррем жените на султаните са с интересно потекло, включително и българка

# 535
Antoanette ,разбира се,че и двете са интригантки,но отчаяният човек(както и ти казваш)прави  повече грешки от амбицирания Peace Peace

# 536
Antoanette ,разбира се,че и двете са интригантки,но отчаяният човек(както и ти казваш)прави  повече грешки от амбицирания Peace Peace

Именно.
Аз просто исках да кажа, че Махито си има причина за поведението си, не че то е правилно. Нека въпреки симпатиите си да бъдем обективни Simple Smile. Тя така или иначе СС няма да си го върне никога.

# 537

Според мен той няма да сподели, но Бали Бей ще се досети, ще се разбере някак...  Whistling  Peace Неговият образ стана толкова трагичен, страшно ми е жал  Sad
Не е честно Ибро така да си тъче на два стана за сметка на Матракчъвото щастие  Crossing Arms

# 538

Според мен той няма да сподели, но Бали Бей ще се досети, ще се разбере някак...  Whistling  Peace Неговият образ стана толкова трагичен, страшно ми е жал  Sad
Не е честно Ибро така да си тъче на два стана за сметка на Матракчъвото щастие  Crossing Arms
Да,и на мен ми е жал за него.Два пъти вече му отнема любимата Sad
Като се замисля,почти никой по онова време не имал право да избира съпруг/а си.Включително и благородниците.Смятам Хатидже и Ибрахим за изключение.

# 539
Гледах снощи 26 серия - изблиците на Хатидже как била султанка и щяла да почерни живота на Ибрахим, ако погледне друга жена. Интересно ми е как ще развият нейния образ защото рано или късно ще се разбере за Ибрахим и Нигяр. Дали ще има и нейно участие в наказанието на Ибрахим или тя ще си смири гордостта?

Общи условия

Активация на акаунт