Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 30

• 62 076
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
Този номер го направи и Хюррем, но тогава никой не разбра, че тя дори така спаси живота му. Може би по-късно си дадоха "сметка".
С онази, която дори кръстиха "Вярната". Както всичко в живота и в сериала се видя абсурдите на събитията. Да кръстиш "вярната" най-големия си враг. То от хитрост на Валиде май беше.

А това коя случка беше, че не помня?  newsm78 със Садъка ли?
Да, с нея.
Гледах снощи 26 серия - изблиците на Хатидже как била султанка и щяла да почерни живота на Ибрахим, ако погледне друга жена. Интересно ми е как ще развият нейния образ защото рано или късно ще се разбере за Ибрахим и Нигяр. Дали ще има и нейно участие в наказанието на Ибрахим или тя ще си смири гордостта?
Честно казано като я гледам Хатидже и както да се развива образа й винаги си спомням думите на сестра й -"Един ден твоят султан ще посегне и на твоят съпруг."

# 541
# 542
# 543
След час и половина чакане трейлъра ми е публикуван  Rolling Eyes Благодаря на Невин за превода  newsm51 newsm51  love001

Великолепният Век 48 епизод трейлър 2 с бг. субтитри

# 544
Благодаря за трейлъра! Hug

А ето и един подарък от Kordelia и от мене: Flutter

# 545
Благодаря ви и на двете за това видео  newsm51 smile3501  love001

# 546
Преди няколко дни започнах да чета "Роксолана"
в книгата и във филма има както доста допирни точки така и разминаване с фактите -да нормално е
та въпроса ми от къде се черпи информация за сценария след като има толкова малко информация за случващото  се някога в харема,дали по вечето неща са художествена измислица в филма ,а само основни исторически моменти са използвани?тогава няма какво да се чудим за абсурдните сцени в някои епизоди
филма въприки всичко е много интересен,добрече има красиви артисти,като гледам снимките в разни справочници изобщо не ми се виждат хубави истиските персонажи за онова си време

# 547
благодаря ви за и за двата клипа и за снимките!   bouquet   Чудесни са!  Peace

Очертава се напрегнат и интересен епизод, нямам търпение вече.

# 548
Здравейте , попаднах на един трейлър http://www.dailymotion.com/video/xoe2fb_bir-zamanlar-osmanly-kyy … anytym_shortfilms, знаете ли нещо за този филм?Благодаря предварително!

# 549
  • Истанбул
Информация за периода на властването на Кануни султан Сюлейман има в архивите и житията, написани от тогавашните хроникьори, но за държавните хора, везири, кадии, пълководци има много малко, или почти няма материали. В навечерието на филма, Мерал Окай, заедно с няколко историци е търсила и източници, не само в Турция, но и в големите световни бибилотеки, като по този начин е попаднала на биографията на Паргалъ, в Колумбийския унuверситет, в САЩ, написан като докторат от Хестер Доналдсон Дженкинс, живяла и работила от 1900 до 1909 година в Истанбул. Самата тя е историчка и в тия години е набирала материали за бъдещия си докторат, като е избрала именно Ибрахим паша, заради противоречивия му и интересен образ, почти единствен в цялата история на Османската империя. Тази книга е преведена на турски, специално за филма, за да се възползват сценаристите и актьорите от нея:

Във филма няма и наполовина това, което се разказва в книгата, наистина е интересна, да се прочете...
Михримах живее доста дълго, като след смъртта на майка си остава единствения близък човек и съветник на Сюлейман. Но тя също е добра интригантка, като много неща в двореца стават по нейна заповед. Mного от решенията на Сюлейман са вземани под нейно влияние. След смъртта на баща си, тя е съветничка и най-близка и на следващия владетел, брат й,  Селим II. След като умирa, е погребана непосредствено до баща си, в Сюлеймание джами... Може да не е била Валиде, но е с много голяма власт в двореца...
Хатидже, след смъртта на Паргалъ не живее дълго след, умира през 1538 г....

# 550
Мистик наистина много интересна информация Благодаря
Ама така се запалих и аз по този Сюлейман и харема,че сега се сещам онази вечер  сънувах ххарема и него небях учасник на събитията ,а само наблюдател
нещо като 5D кино

# 551
  • Русе/София
Ама така се запалих и аз по този Сюлейман и харема,че сега се сещам онази вечер  сънувах ххарема и него небях учасник на събитията ,а само наблюдател
нещо като 5D кино
друго си е да отидеш на халвет  hahaha

# 552
  • somewhere near the sea
нещо като 5D кино
А в хамама беше ли? И сакън, да страниш от локума Naughty  Joy

# 553
Joy Joy Joy

# 554
Да особено с този султан
ах,тези поразяващи очи направо немога да му устоя голям чаровник
а в  хамама не бях странно обичм да се къпя
локум обичам даже ако може да е с орехи еха ...
сладки сънища

Общи условия

Активация на акаунт