Занимания с 8-месечно бебе - 2

• 23 653
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
  • Sunshine state
Аз постоянно се карам на мъжа ми,че забравя водата.Сега да те почвам ли  и теб? bambam  hahaha
Нашето девойче е като някоя жаба-може да пие вода по цял ден.Никога не отказва. Grinning  Споко за сливите,радвай се,че ги яде. Peace

# 196
  • София
Пуц,нищо няма да й стане от сливите Peace
Аз днес дадох на моя първата млечна каша...не беше очарован,но я яде де..малко го втресе накрая от гадост, но я изяде  Mr. Green

# 197
Ейнджъл, честито второ зъбче!
Палома, не прочете ли статията на Пуци? Хващаш детето и бой, бой, докато не седне на гърнето и не върши работа!!! Шегувам се. Коко също не го харесва, защото никога не успявам да уцеля момента, когато иска да върши работа. Досега два пъти е акал и един път е пишкал, всичкото пъти беше случайност. Много е дискретен просто.
Иве, радвам се, че се появи. Съжалявам за трагедията, дано бързо го надживеете.
Пупче, размина ми се ходенето, защото мъжо само си търси оправдания да дойде за колкото може по-кратко време, всъщност в събота пристига и в сряда ще си ходи. Та баща ми утре сам заминава. Но ще го направим, като се пооправи времето.
По-вероятно е да направим нещо със софийските мами. Днес бях на гости на една приятелка и сеестричката й, бяхме колежки. Мацката има дъщеря на годинка и половина и е бременна в 6 месец сега. Сестра й роди през септември. Дойде и една друга мацка с 5-месечна дъщеричка. Та стана супер бебешко парти. Коко го пуснах да лази и да се катери по мебелите, умря си от кеф детето. Глас не му се чу, всички бяха очаровани. Та явно това е рецептата, винаги пред други хора е отличник. Също така мисля да разваля кошарата тук, а с кашоните да преградя под леглото, защото малкият в нея се чувства изолиран. В Скопие лази из цялата стая и беше по-послушен, отколкото е сега тук.
На Коки бузките му се сушат от студа и имам едно кремче на Саносан против студ и вятър, поръчах мъжо да ми го донесе и да мажа. Девойките днес казаха, че според тях ситните пъпчици по бузките са от това, че му се пука кожата от студа, а не прилича на алергия (нали в понеделник дадох жълтък). За всеки случай ще изчакам да минат и ще дам отново.
Мама на Ани, дано неспането през деня да е за сметка на нощното спане. Коко от край време спи два пъти за по 40мин, но нощем пак се буди. Той не точно, че се буди, просто е неспокоен и се върти и плаче на сън.
Пуци, аз никога не съм въвеждала нова храна с по 1 лъжичка. Колкото яде детето, толкова давам. Споко. Тя е на 8м, не е на 3м все пак. Всичко ще е ок Simple Smile
Вода и аз забравям, но той и не я пие. Все пак гледам като се сетя да му давам чашата...

# 198
  • UK
Е Майче , дано да почне да спи. Но се съмнявам.
Дано Кокича се е уморил през деня и тази нощ да успееш да си починеш.

# 199
Добро утро!

Днес най-сетне ще ходим на консултация, записала съм си какво да питам лекарката, че ми писна да забравям.  Mr. Green

Майче, то и аз от самото начало нищо не въвеждам с по една лъжичка, само глутена го въведох по-внимателно, първо три лъжички, после 50-60 грама и така.

# 200
Добро утро  Hug Hug
И аз не съм давала по 1-2 лъжички,а толкова колкото иска  Hug
После ще се включа,че още не мога да си отворя очите  Laughing

# 201
  • UK
Добро утро!
Пуц, браво , че си си записала. И аз уж записвам , но когато стигна до консултациятат съм забравила листчето.
Ани се събуди в 6 , яде и не иска да заспи. Добре че баща и стана и я взе та аз спах до 8, станах накърмих я и тя веднага заспа.
И аз сега  kaffeetrmker_2

# 202
  • Sunshine state

Добро утро!
Най-после се наспах. Flutter Стана в 2ч. за вода и после чак към 6ч. за мляко.Преди малко си изяде попарата и сега дрънка на едно пиано,което снощи баба й й подари. Mr. Green Викам на свекито "да не ми отмъщаваш за нещо",тя се смее.Нека се забавлява малкото пупи. Heart Eyes Подари й също така и една топка,най-обикновена,гумена с щампа на смърфовете.Гони я из цялата стая,защото всеки път като я докопа,тя й се изплъзва и се търкулва по-далеч. Laughing
Вчера ни врътна голям номер-не щя да спи следобеда и съответно към 5ч. беше вече скапана.Заспа и се събуди чак в 23ч. Crazy Нито каша успяхме да й дадем,нито нищо.Баща й я нахрани с мляко и откърти окончателно. Peace
Пуц,успех на консултацията!Да се похвалиш после,та и аз да сверя часовника.Нищо не си записвам... ooooh!
Мама на Ани,кой като тебе.  Embarassed
Клавде,сръбни си кафето и драсни някой ред. Peace

Хайде отивам да си допия кафето и аз!

# 203
Добро утро!
Аз пък винаги започвам захранването с 1-5 лъжички.  Thinking
Да ви питам колко каша давате?Аз и приготвям 120-150 мл.кърма+3 суп.лъж.каша и добавям 50-80 гр. пюре,но тя огладнява след 3 часа. newsm78
Днес въпросите ми са доста-следващия е какво масло и сирене използвате за попарата?
За сухарите четох-Елит и още един вид.
 Simple Smile

# 204
  • UK
Пупи то твойто свеки, май като мойто. На нас барабанчета са ни купили.
Аз мисля , че Ани много би харесала една обикновенна гумена топка, за сега една от любимите и играчки е надуваемата топка от гимнастиката.
 Мъжът ми винаги става сутрин с бебето( обикновено към 7:30) и аз спя докато тръгне за работа. Понякога ми става жал защото все пак той изкарва цял ден на крак, за да изкара парички. Но пък на него май му става мъчно , защото понякога като се прибере Ани вече е засапала и той не я вижда понякога няколко дни.
Тони , аз почнах от 50 мл вода,до сега на 150мл  с 4 и половина лъжички каша , но пак не я засища. Може скоро да почна с 200мл., като тайно се надявам да спре да яде нощем.  Аз пюре не съм слагала , то не съм въвела плодове де.

# 205
  • София
Добрутро и от мен!

toni_21_i 1.каша от вчера давам 180гр млечна,преди давах 100мл вода с 3 мерителни АМ+2супени каша с 1/2 бурканче плодово пюре.2.Масло-немско-да няма сол в него,а сиренето е краве-обезсолявам го.3.Сухари-яде Елит-няма проблеми Peace

# 206
Здравейте,
Пупи,мерси за кафето.

Мели,пробвах я с памперс на гърнето,не плака.Всъщност плака като видя гърнето,дадох й да си играе с него,цял ден го гледа и днес я сложих с дрехите и не плака.Дано да свикне.

Иве,и моето Миме спи при мен от 4-5 дни.Не сме бисквитка Орео,но само като е до мен е спокойна и спи.И аз се предадох,като се събуди през нощта и започне да мрънка я взимам при мен,така поне спим.

Ейнджъл,честито зъбче и от мен.Аз чакам ли чакам,но тези дни е по-спокойна и май няма да е скоро.

# 207
  • Sunshine state
Тони,то зависи каква е кашата.Аз давам млечна по 180гр.,тоест 150мл. вода + 9ч.л. каша. Peace
Масло взимам на "Домлян" или на "Вълчев",обаче внимавай с Вълчев,че имат и едно смес,което не е чисто краве. Peace Сухари ползвам на "Елит",обикновени,пшенични. Peace Сиренето гледам да е твърдичко и 100% краве.
Мама на Ани,така е,ходят на работа,но и ние не бездействаме по цял ден. Grinning

# 208
  • Berlin
Хилоу Simple Smile
Ний хич не спахе - мрънкане в 23.30, 00, 1, 3, 4, 4.30, 5 и в 6 без нещо се предадох и ядохме. Tired После аз към 8 се събудих, той си играеше в кошарата. Сега вече му се спи, но се държи и не иска да ляга. Simple Smile
Нашите консултации са към края на месеца и началото на март.
мама на Ани, да не ходите във Вита?
Павката също обича да пълзи след някоя мобилна играчка. Даже мисля да му купим вече някаква малка топка, защото нямаме, много ще й се радва. Сега търчи след едно барабанче и той. Simple Smile Прави кръгчета из стаята. Вчера се изправи на дивана и понеже там има книги, му стана много интересно. Много обича да смуче книги, една малка цялата я олигави, докато го усетя.
Тони, аз правя около 200-220 гр. каша. Рецепата ни е 5 лъжици каша, 3 л. мляко и около 200 мл вода. Засега съм спряла плодовите пюрета, след 1-2 дни ще въвеждам ябълка.
Попарката можеше и с препечени филийки нали? Че мисля да взимам тостер, а и по-нататък да му правя препечени филийки.

# 209
  • UK
abs имаш предвид Ани ли? Тя не ходи във Вита? Там е родена де , ние с мъжът ми ходим там. Нея съм решила да я водя , ако е болна при Масларски , но иначе си ходим на държавна консултация. Водих я там на дерматолог. Имат дерматоложка която е завършила точно детска дерматология.

Аз все забравям да ви питам , докато вие се храните децата ви изпадат ли в еуфория. Ани само като ме види да хапвам почва да подскача, крещи вика? Вече ми е неудобно да ям покрай нея. Забраних вкъщи да се яде чипс , вафли и всякакви такива работи.

Общи условия

Активация на акаунт