Ноемврийски бебета - тема 15

• 39 142
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
Да, да, наистина, така е написано на повечето места. По-нормално беше просто да напишат, че детето е получило гърч и е починало, пък после ако искат да уточняват, че е по време на хранене, че се е хранило с кисело мляко. А те киселото мляко навсякъде са го сложили като водещо още в първото изречение. И то логично, малко хора ще обърнат внимание, че дете е починало, да речем от гърч, но ако се напише, че малко дете е яло кисело мляко и е починало, тогава много повече хора ще се зачетат. Журналисти.

# 76
Благодаря за преразказа Simple Smile
Аз знам, че не е добре да се занимава детето докато яде, но съм се опитвала да го оставям гладен докато седне да яде като хората, но не - по цял ден не яде и пак не иска Sad И за това се принуждавам да го занимавам за да се храни все пак. А това за зеленчуците и месото най-много ме притеснява Sad
Драма голяма е това хранене при нас.

# 77
Момичета аз нещо ли не разбирам как така вечер преди лягане давате мляко толкова голямо количество ? Теди яде супата от кухнята в 21 ч и 22  или  22 и 30 си ляга - до сега и давах кърма за заспиване но аз нямам много според мен да е било има няма 40 гр
Колко хранения имате на ден ?
Ние :
в 10 ч закуска (попара ,кус кус ,мялко с бисквити ...)
14 ч обяд основното от кухнята
18 ч кремче , плод , бисквитки и т.н
21 ч супичка
В този ред на мисли не знам кога да вкарам сега АМ (почти съм сигурна ,ч е няма да го иска пробвала съм я и преди )
Мога да я излъжа ако е с бисквити за закуска например но аз закуските ги редувам
Много бих искала да я науча защото при нас скоро ни пускаха изследвания и хемоглобина нисък и сега сме на желязо и витамини

# 78
Нашите хранения са същите, като бройка, но следобедната закуска и вечерята са по-рано.Вечерята е към 7 и преди лягане ам-150 мл, ако направя повече не го изпива всичкото.

Честита баба Марта!

# 79
  • Пловдив
Момичета аз нещо ли не разбирам как така вечер преди лягане давате мляко толкова голямо количество ? Теди яде супата от кухнята в 21 ч и 22  или  22 и 30 си ляга - до сега и давах кърма за заспиване но аз нямам много според мен да е било има няма 40 гр
Колко хранения имате на ден ?
Ние :
в 10 ч закуска (попара ,кус кус ,мялко с бисквити ...)
14 ч обяд основното от кухнята
18 ч кремче , плод , бисквитки и т.н
21 ч супичка
В този ред на мисли не знам кога да вкарам сега АМ (почти съм сигурна ,ч е няма да го иска пробвала съм я и преди )
Мога да я излъжа ако е с бисквити за закуска например но аз закуските ги редувам
Много бих искала да я науча защото при нас скоро ни пускаха изследвания и хемоглобина нисък и сега сме на желязо и витамини

ние ставаме в 7.
хранене:
7 и 30 сутринта - каша или кис. мляко с бисквити, понякога като не мога да гледам и АМ
10-12 и 30( СПАНЕ)
12 и 30 или 13 - обяд от кухнята
15 часа - кремче (но някъде 150 грама) от кухнята преди лягане/понякога АМ също толкова грама
15 и 30 - 17 и 30 (спане)
18 СУПА или кремче (зависи как е на кеф, повече за солено сме ние)
19 и 30 може нещо още - плодчета
20 и 30 ритуал за баня
21 АМ зависи колко е яла, но напоследък 180 грама или 210 грама вода със съответните лъжици (за  да не й е тежко вечер)
да добавя, че сън вечерен нямаме, върти се, отвива се, скимти, сега и зъбите я болят, в общи линии неспокойна душа!
Снощи например спа следобеда от 4 и нещо до към 7, после в МОЛА бяхме до към 22 и 30, заспа в колата и като стигнахме леко се събуди, легна пак към 23 и 30 и цяла вечер скимтя, докато накрая не искаше да ака в 4 сутринта и след това мислех, че ще спи до поне 10, но не би..пак 7! какво е това чудо на чудесата, каква е тази енергия, майка ми настоява за по сериозни успокоителни от дормикинд, който пиеше и не й влияеха  ooooh!  съответно няма да й дам нищо, но просто ни прави луди!

# 80
  Гледам за хранителни режими си говорите... аз нещо съм се притеснила леко, че все още имам 2 храниния с мляко и не сме преминали към 4кратното хранене.  Значи режимът ни е следния:
      7-7:30 пием мляко 210-230 мл.
      до към 9-9:30 спи;
     10:30 закуска - каши млечни, бисквити с мляко, кремчета, макарони със сирене...ей такива неща към 200 гр. , понякога малко ябълка или портокал, за сметка на количеството закуска           
    13:30- 14 обяд - някаква манджа с месо, по-рядка или по-гъста кога как се получи, ако няма месо давам и жълтък, вчера дадох и малко белтък за първи път....десерт не винаги има, но ако има е някакъв плод.
    14:30- до към 17:30 сън, ама е относително понятие, понякога саспива по-рано става по-рано, понякога по-късно, някой път спи 1 час някой път 3...зависи.
     17:30 - 18 - следобедна закуска...нещо подобно на сутрешната, но гледам да е различна от това, което е ял същата сутрин
     към 21 отиваме към банята, след което следва преобличане,
      21:30 го слагам с шишето АМ в кошарата...чакам да изпие млякото, около 220-230 мл. давам малко водичка и биба, целувам по челото за лека нощ и оставям да спинка сам в стаята. Случва се да се помята до към 22:30, но обикновенно заспива сам, защото се е надивял през деня Simple Smile...
   Та все се чудя за тази вечеря....как да я вмъкна в този график, при положение, че едва ли скоро ще махам млякото преди съм , а си мисля, че ако го храня с вечеря към 20-20:30 и после му дам мляко, макар и по-малко количество...ще се ушишка излишно.....

Последна редакция: пт, 02 мар 2012, 15:59 от timide

# 81
Вики сам мина на четири хранения, след като започна да се събужда по-късно.
Става към 9-9.30
Закуска: попара, кус -кус, филийка с кашкавал или сиренце и т.н.;
По някое време след това хапва пресен плод;
Обядва към 12-12.30: ястието с месо от кухнята;
Следобеден сън около 2-3 часа;
Следобедна закуска:десерта от кухнята;
По някое време пресни плодове;
Около 19.00 вечеря: постното от кухнята;
Преди да заспи кисело мляко или пак плодове. Много ми се иска да му давам преди лягане АМ, но за съжаление го отказва категорично. Явно му намрази вкуса /разбирам го напълно Laughing/ По едно време се лъжеше с хуманата, че е с плодове, а той много ги обича, но и него намрази. Мисля да купя тези дни това на Хип, от което Josefin е доволна, пък дано са го докарали на вкус и се хареса Simple Smile

# 82
  • Пловдив
  Гледам за хранителни режими си говорите... аз нещо съм се притеснила леко, че все още имам 2 храниния с мляко и не сме преминали към 4кратното хранене.  Значи режимът ни е следния:
      7-7:30 пием мляко 210-230 мл.
      до към 9-9:30 спи;
     10:30 закуска - каши млечни, бисквити с мляко, кремчета, макарони със сирене...ей такива неща към 200 гр. , понякога малко ябълка или портокал, за сметка на количеството закуска           
    13:30- 14 обяд - някаква манджа с месо, по-рядка или по-гъста кога как се получи, ако няма месо давам и жълтък, вчера дадох и малко белтък за първи път....десерт не винаги има, но ако има е някакъв плод.
    14:30- до към 17:30 сън, ама е относително понятие, понякога саспива по-рано става по-рано, понякога по-късно, някой път спи 1 час някой път 3...зависи.
     17:30 - 18 - следобедна закуска...нещо подобно на сутрешната, но гледам да е различна от това, което е ял същата сутрин
     към 21 отиваме към банята, след което следва преобличане,
      21:30 го слагам с шишето АМ в кошарата...чакам да изпие млякото, около 220-230 мл. давам малко водичка и биба, целувам по челото за лека нощ и оставям да спинка сам в стаята. Случва се да се помята до към 22:30, но обикновенно заспива сам, защото се е надивял през деня Simple Smile...
   Та все се чудя за тази вечеря....как да я вмъкна в този график, при положение, че едва ли скоро ще махам млякото преди съм , а си мисля, че ако го храня с вечеря към 20-20:30 и после му дам мляко, макар и по-малко количество...ще се ушишка излишно.....

виж нашия режим по-горе, съвпада с вашия почти!
сутрин като ме мързи и аз давам ам, иначе рано рано почвам с кашата..
не се тревожи, АМ се дава до 3 години и се препоръчва количеството, което пиете, щом му харесва няма място за чудене!
относно ушишкването -преди да родя бях видяла едно дете на АМ, като изкуствено надуто, викам си мале, ако нямам кърма сигурно така става от АМ! няма такова нещо, не сме били дебели досега...на 1 година нямахме 10 кг и бяхме 80 см високи, за момиче си е бая!

# 83
Нашия режим е подобен:
Става към 8 и нещо;
9 ч. - закуска (кус-кус, грис, попара, юфка - във всичко слагам масълце и сиренце и варя с мляко) след закуска сок - ябълка, портокал, мандарина и др. и плодове - различни - (давах му даже ананас и много му хареса)
13.30-14ч. - обяд - основното от кухнята, а ако не го иска или хапне малко, му додавам филийка с масло или топено сирене за да се наяде все пак и десерта - кремче, грис, мюсли - винаги си го изяжда.
14-17ч. - сън
17.30ч. - закуска - кремче и плодове
20 ч. - вечеря - предлагам му супата от кухнява, но понеже рядко я яде, най-често яде баница или пак филийка.
След вечеря кисело мляко (някой пита кога го давам). Той го обича и сякаш няма проблем, че скоро е ял друго.
Преди време се опитах да му давам киселото мляко в шише точно преди лягане, с надеждата по този начин да спрем вечерното кърмене, но категорично отказа. Изобщо не иска шишето. За това не мисля, че ще поиска да пие АМ. То и вкуса ще му е нов, понеже никога не е пил.

# 84
  • Пловдив
По едно време се лъжеше с хуманата, че е с плодове, а той много ги обича, но и него намрази. Мисля да купя тези дни това на Хип, от което Josefin е доволна, пък дано са го докарали на вкус и се хареса Simple Smile

това на ХИП не го докарва на вкус според мен, чисто мляко на прах си е, от най-стандартните. ние пием от началото, затова го харесва, свикнала е с такъв вкус. Ако се е залъгал с това, което има плодове на хумана, мога да ти препоръчам млякото на моята братовчедка, те са на 2 години почти, пият LACTANA® Bio 3 с плодови стърготини банан, ябълка и портокал!
Преходно БИО мляко от 10-тия месец с Пробиотици –
4 вида Бифидобактерии и LC-PUFA

Подходящо да задоволи специфичните хранителни нужди на кърмачета от началото на 10-тия месец.  Прилага се само като част от разнообразен хранителен режим.

Уникалната тройна комбинация в PLUS 3 в млякото за кърмачета LACTANA® Bio 1 осигурява съдържание на:

• Пълноценно биологично мляко и други съставки от биологичен произход – сертифициран екологично чист  продукт!
• Прoбиотици на базата на 4 вида естествени и репродуктивни Бифидобактерии, (B. longum, B. breve, B. bifidum и B. infantis), които намаляват нивото на нежеланите чревни бактерии, укрепват имунната система и образуват здрава чревна флора!
• Незаменими LC-PUFA (DHA и ARA), които подпомагат развитието на нервната система, мозъка и зрението!

# 85
  • Пловдив
При нас режима е следния:
събуждане в 10:30
закусва попара  в 11:00
обяд 14:00
от 14:30 до 17:30 сън
18:00 лека закуска
20:15 вечеря супа със сухар
към 21:50 е изкъпан и пиещ мляко:180-210 АМ(Аз давам на нестле за над 1 годинка)
слагам го в кошарата да спи и на другия ден пак същото Grinning
Josefin мисля си,че ако и слееш спането през деня  в едно ще спи по-добре през нощта newsm78

Последна редакция: пт, 02 мар 2012, 18:37 от popy1979

# 86
  • Пловдив
Josefin мисля си,че ако и слееш спането през деня  в едно ще спи по-добре през нощта newsm78

не става, пробвали сме всичко, от бебе е такава  Tired Tired

# 87
Вашите деца отварят ли фурната на печката? На мен сега това ми е последното притеснение. Кухнята ни е свързана с хола, само един бар ги дели, но се заобикаля. И малката от няколко дни голям мерак да отива до печката, да натиска копчетата, да ги върти и да светват и да отваря фурната. Ако съм сама не мога да я оставя за една минута да отида до тоалетната или за нещо до другата стая. Тъкмо прибрах кошарата и май ще трябва пак да я разпъвам.

# 88
  оо да Simple Smile и на нас последното интересно нещо е фурната, преди си падаше по пералнята, но явно като всяко нещо му омръзна. Хубавото е че на фурната имаме скрито копче и за да я отвориш трябва да го натиснеш, а той няма как да се сети къде е. За сметка на това във въртенето на копчетата сме царе и се чудя, кога ли ще загорим нещо на котлоните Simple SmileSimple Smile
     малко се поуспокоих за режимите като часове, но май трябва да видя как да добавя вечеря, че като гледам само ние караме след закуската в 18 чак преди лягане към 21:30 мляко, без супа в 20...
popy1979 голямо спане му удряте  Simple Smile и аз си мислих, че имам поспаливко

# 89
  • Λάρισα
като гледам само ние караме след закуската в 18 чак преди лягане към 21:30 мляко, без супа в 20...
Не сте само вие, спокойно. Моята редовно пропуска и закуската. И аз се бях притеснила по едно време, но в крайна сметка предполагам, че яде толкова, от колкото има нужда.

Общи условия

Активация на акаунт