Ноемврийски бебета - тема 15

• 39 038
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
  • Пловдив
питай в другата тема за кърменето докато си бременна, но май не е много препоръчително, защото ти изпива всички сили и новото бебе трябва да се "храни" с витамините и силичките ти  Crazy

# 706
    daryl hana бързо да оздравявате и успешно връщане при децата. Дано бързо се адаптира.
   за бибата - тъкмо почти я бяхма отказали почти, само за сън я позлвахме и нещо с яслата ли, зъби ли са тръгнали и се нервира повечко, но пак почна да смуче почти постоятно. Ама гледам да не обръщам много внимание, така или иначе като се появи бебето, ще види неговата и сигурно пак щеше да се върне към нея. А и ако не сме я взели и тръгнем на някъде, започва да смуче пръсти, та по-добре биба. Само много се дразня на "доброжелателите", които веднага започват - колко си голям дай тая биба на мен, ама време му е да я махне, много е вредна, особенно за момчета...и т.н.

# 707
  • В две мънички очи...
Аз отбих на година и почти 7м. като беше. Когато кърмех спеше много неспокойно имах чувството че постоянно си мисли за цицата и затова така и нервно спи. Сега поне като се стресне вика "колата".  Joy И на мен постоянно ми говореха че вече бил голям и не било добре да му давам - даже са ми казвали че деца които сучели след годината ставали лоши, ама аз толкова съм слушала. Просто го усетих че е готов да спрем да се кърмим и много леко се отби.
Беруш, сега ли ви никнат кучешките?
Дарил, дано бързо да се оправяте, че е много неприятно това.
Терми нещо ми се върти в главата че кърмата още повече намалява през бременността така че е добре Боби да започва повече да се храни. Simple Smile
Откакто е на ясла аз спрях кухнята и вечер яде от нашата храна. Сега два дни на обяд като го взема гледачката от яслата започва да реве че е гладен вчера е изял кифла и половина това при условие че тя го прибира точно след обяда и днес ги питах дали се храни. После се скарали на гледачката че съм ги била обвинила че не му давали да яде  #Crazy както и да е - те пропускат че той си казва. Преди малко гордо ми съобщи че "не баба (няколко дни им е викал баби и бяха обидени  Joy) дава супа". Иначе както Терми сподели много обожава да му се чете и разказва. Вече знаем няколко приказки, даже се опитва да разказва, песнички също се опитва да пее, а сега хита са "количките" и "мечо пух"

# 708
Беруш, сега ли ви никнат кучешките?

Сега са тръгнали, леко се белеят, ама на нея първия зъб и изби на 10 месеца, така че не се учудвам. Вторите кътници сигурно за първи клас ще поникнат  Mr. Green

# 709
  • В две мънички очи...
Дано лесно да избият че при нас беше голям рев

# 710
Здравейте!

Не съм писала от много време, но иначе редовно чета!
Ние все още се кърмим, особено като сме си вкъщи, но когато Ивана е на гости на баба си, не се сеща въобще.
На ясла не знам още дали е приета - 4-а резерва сме и може да не ни огрее.

ralitsa_e, и ние решихме да заживеем в чужбина. Декември месец мислим да подаваме документи за една от емигр. програми на Канада.

Лек ден !   bouquet

# 711
Терминаторче, скрита калинка! Хич да не се похвалиш досега!  Heart EyesСтрашно се радвам за теб! Hug

Честито и много леко и безпроблемно да ти е! Hug   bouquet

Ние също сме от отбора на кърмещите и скоро няма шанс да се откаже диването да "тока".
Хваща си ме за ръчичка и вика "ика токам" !
Хич и не обръщам внимание като се "шокират". Педиатърката ми каза да изчакам с отбиването поне два ,три месеца да привикне към яслата, че като тръгне много ще му спадне имунитета. Вика, така и така си го кърмила толкова време, колко са няколко месеца, а аз изобщо не знам, как ще го отбивам. Не искам с лекарство ( мисля за даум еуксил, не за спиране на кърмата), но пък сам няма как да стане. Бяхме го оставили за десетина дена при баба му и пак не се отби, та ще го мисля!

# 712
  • В две мънички очи...
А като не суче няколко дни не намаля ли още повече кърмата? Питам от чисто любопитство.
А иначе вече помнят и наистина би трябвало да е по-трудно да забравят цицата.
Днес сутринта като оставях детето на яслата около 5 мин му обяснявах че гледачката ще го вземе на обяд и той ще разбере след като се нахрани 2 пъти. Резултата - влезе сам в стаята без да плаче и лелята ме гледа учудено и взе да ми обяснява как трябвало да гледам по бързо да се облича и да го мятам в стаята. Казах и че го учим да му обясняваме и че след като разбере няма проблем, но отсрещната страна ме гледаше все едно съм идиот  #2gunfire

# 713
Изи, хич не им обръщай внимание! Убий простака с мълчание!  Mr. Green
Относно кърмата: много е странно. Като го бяхме оставили десетина дена си мислех, че ми е спряла, обаче нъцки. Като си засука и пак релактирах!
Иначе ние си го оставяме поне един ден в седмицата при баба му с преспиване. И Хасан хора!  Mr. Green Не се сеща тогава за цокане! Само като ме види и се почва икам токам!  Grinning

# 714
  • В две мънички очи...
И аз гледам че все още имам капчици като стисна гърдите но е някак мръсно жълта, някой знае ли изобщо кога спира напълно кърмата  newsm78

# 715
    на решилите да странстват много успехи и късмет! Аз също все още не съм се отказала от тая мисъл, макар с появата на второто бебче нещата да се отложат във времето, а и още да не съм съвсем наясно къде точно...Все навън гледам...пък ще видим.
  Аз да питам как заспиват децата ви? Приспивате ги с приказки, приспивате ги с вас на леглото, оставяте ги в кошарката и те сами заспиват...? Боги до скоро заспиваше сам, след като го къпехме и оставяхме в кошарката с шише мляко. Без проблем, на загасена лампа. Тръгна на ясла и след като се разболя/почти се излекувахме, но не съвсем и още сме си вкъщи/, сега е нещо кошмарно - по 2-3 пъти иска мляко нощем ревейки и крещейки, иска да заспива с някой, крещи и се тръшка като е сам в кошарата... От една страна го отдавам н а раздразнението покрай болестта и се съобразявам, но се опасявам да не го разглезим един вид и не ми се иска да свиква да спи с нас, че после ми се струва доста тежко отказването. Тая вечер коментирахме с майка ми как вуйчо ми до 6-7 клас е искал да спи с баба ми, а тя милата се чудила как да му обясни, че вече е много голям за това...Simple Smile От една страна ми се къса  сърцето, от друга нервите...направо не знам какво да го правя, а лошото е че и като цяло е станал доста креслив и своенравен

# 716
  • В две мънички очи...
Ами моя открай време мрази да си ляга и е голям зор.
Когато е сам с мен или с баща си няма проблем - ляга до мен чета му приказка или разказваме и заспива. Но когато сме двамата се започва едно разиграване просто е ужас. Той и поведението му когато сме двамата е супер разглезено, когато е с единия - слуша, занимава се без да мрънка и да се глези. Сега последно покрай филмчето "количките" направо се вманиачи, само като види компютър и настоява да го гледа, иска да спи с количка а при това трудно заспиване с кола в леглото става двойно по-трудно и от днес забраних да му се пускат филмчета.
От утре ще е цял ден на ясла и не ми се мисли как ще го приспиват.

# 717
  • Пловдив
Сама я оставям и следобед и вечер, нададе ли глас само ходя да пусна една музичка от бебефон, с която заспиваме, пусна ли я и знае, че няма мърдане и иде реч да се спи  Laughing

# 718
Привет момичета,гледам че коментирате заспиването при нас е различно.През деня четем книжки на спалнята,много обича да ляга на корема ми и така заспива след което я избутвам на креватчето.А вечер лягаме и си пускаме ТВ,тя след 10мин.е заспала.Отбих я на 1г и 5мес.,след което пи АМ няколко месеца и сама го отказа,така че не заспиваме с шише.
Относно яслите ви следя с трепет,ние ще тръгваме другият месец макар че тя вече всичко знае къде е как ще играе с децата и т.н.,но най-лошото че ме поглежда жално и ми казва "пачам пеп",което ми къса сърцето.
beru6ka -ние сме като вас сега имаме избил един кучешки,който расте много бавно.а и зъбите ни избиха чак на 10мес. Simple Smile

# 719
  • София
Билянка, Валко също не обича много да стои с чорапки. Сега в студеното време, гледам да си е с тях и обяснявам, че и аз съм с тях  Laughing.

Изабел, свикна ли Венко, че там са "госпожи", а не "баби"?  Wink
Как мина следобедният сън в яслата?

Терминаторче, приказките във вид на куклен тятър ли ги представят или само ги четат?

Темиде, оставяме Валко да заспива сам на леглото, като пийва водичка/АМ. Има и моменти, в които  лягаме до него, за да заспи. Вечер гледаме да заспиват заедно с батко си.  По този начин му създаваме режим за яслата. Валко спинка на тишина и по-тъмно в стаята.

Общи условия

Активация на акаунт