Re: кога забелихте бубата и имахте ли проблеми

• 3 430
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
Не съм пипала и забелвала нищо. Не се пипа. Не се практикува това нещо никъде по света. Време е и в България да престанат  ooooh! Забелването води до сраствания и проблеми, нищо друго!

Ето две теми по въпроса:

Забелване на пишлето или не?
За забелването на пишлето

+1

1. Защото попадат на кофти педиатри.

2. Защото са заобиколени с баби, стринки, лели, съседки, Пенки и свекърви, които настояват, че точно това трябва да се прави.

3. Защото не знаят, че има друга истина, а ако знаят и им се казва, често не желаят да я приемат, да четат и да се информират, ама това как се нарича - ще го спестя, сещате се.  Wink

+1

Напълно съгласна съм с Блонди . Само българите го практикуваме това насилствено забелване. За всеки случай аз се консултирах не с кой да е , а с мъжа ми. Каза,че сам се е забелил на около 10 годишна въраст. Така решихме да не пипаме чурката на малкия. А пък и той постоянно я опъва като е гол или в банята. И макар, че е само на годинка вече е отворена до някъде  Peace

# 16
Аз също съм против забелването Peace. В началото с указание на педиатъра опитах сама в къщи при къпането, не можах, беше ме страх и се отказах и не съжалявам.
 Пък и си мисля как до преди 20г или 50г незнам от кога е започнала тази "мода"  са се оправяли мъжете, едва ли пра-пра баба ми ставайки в 5 сутринта за да отиде на нивата и имайки  7-8 деца се е занимавала с такива работи е оцеляли сме.

П.П. Питах майка си (имам брат), както и свекърва ми (има двама сина) и никоя нищо не е правила навремето, е съвсем здрави мъже са си...без проблеми Peace

# 17
Май съм единствения мъж който пише тук.Никой не ме е забелвал,всичко си ми е ок.Всичко става от самосебе си,по естествен начин....Разберете го най после...Има толкова много инфо за това,ама няма кой да те чете.Бабите са по важни.

# 18
  • София
Май съм единствения мъж който пише тук.Никой не ме е забелвал,всичко си ми е ок.Всичко става от самосебе си,по естествен начин....Разберете го най после...Има толкова много инфо за това,ама няма кой да те чете.Бабите са по важни.

Кои баби? Някои сами си гледаме децата.

Моите роднини от мъжки пол /градски чада, родени между 50-та и 65-та година, ако не се лъжа/ са забелени.

# 19
  • София

Ааааа, бабите, нашият педиатър е мъж на петдесетина години и той дава зор за забелване, инфекциите били по-страшни  ooooh!
Little Evil, баща ми е 44 набор и не е забелван, нито чичо ми, 3 години по-млад. Явно около 50-та година е навлязла по-масово модата  newsm78

# 20
  • София

Ааааа, бабите, нашият педиатър е мъж на петдесетина години и той дава зор за забелване, инфекциите били по-страшни  ooooh!
Little Evil, баща ми е 44 набор и не е забелван, нито чичо ми, 3 години по-млад. Явно около 50-та година е навлязла по-масово модата  newsm78

Може и така да е. Познатите ми деца, които не бяха забелени /то това е един от основните въпроси, които се обсъждат при момчетата  Mr. Green/ до едно имаха проблеми.

# 21
  • Kопенхаген
Да, но точно насилственото забелване се отхвърля от светила в урологията и хирургията. Преди да предприемем кавото и да било прочетох няколко статии по темата на БГ специалисти. Дори американчетата вече не и обрязват по рождение без изришното съгласие на родителите им  Grinning

# 22
  • София
Кое е насилствено забелване? Понеже мнения всякакви и по този въпрос.

# 23
  • Kопенхаген
,,Насилственото отдръпване на кожичката на пениса, понякога наречено „преждевременно забелване“, при бебетата и малките деца може да увреди гланса и лигавицата на вътрешната тъкан на препуциума. Лекарите и родителите, които не познават добре физиологията на препуциума често го отдръпват насилствено, като не са наясно, че това може да причини увреждания.

По рождение препуциумът е срастнат с гланса. С времето отлепването възниква естествено. На бебетата понякога бива поставена диагноза „патологична фимоза“, които някои автори считат за неправилна.,,

Цялата статия http://marrah.info/zabelvaneto-nenujna-manipulaciya/

И друга статия http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=966

Общи условия

Активация на акаунт