Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 7 тема

• 143 193
  • 752
  •   1
Отговори
# 435
  • под тепетата
Ако са в по-различна форма от кръгла, не знам дали хартиените кошнички ще лягат в тези гнезда. По-добре вземи още една шестица с обикновена кръгла форма. Ако не ти се мие, ползваш нея или и двете . 

# 436
Здравейте. Благодаря Ви за отговорите. Май ще трябва да купя от хартиените формички.За да ми е по лесно. Мислех да не ги ползвам защото силиконовите форми са във формата на цветя и ми харесват много. Още веднъж благодаря.
Имам силиконова форма във форма на цветя, ползвах я точно два пъти и то преди да кажем 2 години. Е оттогава няма измиване, така неприятно се е набила по най-завъртяните гънки мазнина и брашно, че Sick Или като съм я използвала, не съм намазала качествено или тестото не ми е било добре, вече нямам спомен, но колкото и да съм я киснала, няма миене, ама все ми е жал да я хвърля(

# 437
Имам силиконова форма във форма на цветя, ползвах я точно два пъти и то преди да кажем 2 години. Е оттогава няма измиване, така неприятно се е набила по най-завъртяните гънки мазнина и брашно, че Sick

Може би зависи от силикона, по принцип не лепят и се мият лесно. Аз обръщам гнездото наобратно и изжулвам с четка и препарат за миене, ако има нещо по гънките, общо-взето бързо се почиства. Peace

# 438
Ако са в по-различна форма от кръгла, не знам дали хартиените кошнички ще лягат в тези гнезда. По-добре вземи още една шестица с обикновена кръгла форма. Ако не ти се мие, ползваш нея или и двете . 
Да формата ми е с цветя. И аз затова се чудех как става. Т. като тя е за 6 бр. мъфини а тестото е за доста. Щом няма да стане с хартиени кошнички, ще се наложи да я мия тази да я подсушавам и пак да пека в нея. Че не ми се купува нова форма сега. Още тази не сум сефтосала както трябва Grinning

# 439
labrex, преди години от Ла редут ги поръчвах. Виж тези за кекс няма проблем. Мият се идеално. Но тази така и не успях.

# 440
  • I want it all and I want it now.
Веднага след печене ,трябва да се накисне и тогава се мие лесно Peace Иначе наистина няма измиване. Wink Аз затова си ползвам само тези с хартиените кошнички. Wink

# 441
Аз днес отново правих Мъфини със сини сливи и орехи

# 442
Намерих форма на мечета
има и доста други, направо ще се разоря)))[/color]

# 443
  • Банкя
Аз ползвам алуминиеви формички от пастетчета -малките
това е от тях с по особена форма ,но повечето са ми кръгли.

# 444
# 445
Steltion, ахах, а я виж тук)))   Mr. Green

tarlio, това от пастета и аз съм се сещала, но синчето след като изяде кутийката тутакси се мачка)) немога да ги опазя)

# 446
  • Бургас/Пз
Страхотни рецепти видях по последните страници. Слава богу идва по-хладно време и ще се застоявам повече пред фурната Simple Smile
Искам да ви попитам за силиконовите форми от типа на мечета и мики мауси http://www.tinydeal.com/mickey-mouse-style-silica-gel-cake-mold-red-p-52548.html, и изобщо такива релефни, ползвате ли някаква по-специална рецепта или всяко тесто е подхоящо?? Досега съм пекла само в харестиени кошнички и в една форма за сърца, която е силиконова, но нямам много голям успех с нея  Thinking

# 447
Аз имам силиконови формички със сърца, с ябълки и едни накъдрени. Мазала съм ги само първия път с масло, след това - не. Не слагам хартиени формички с тях и досега не съм имала никакви проблеми. Много лесно се вадят и мият. Единствено трябва да не се пълнят много, защото иначе като бухнат отгоре стават като гъби и си губят формата.

# 448
  • DE
Здравейте, момичета Simple Smile Следя темичката с удоволствие!

Сега естествено хвърлих око на всички силиконови формички по сайтовете. Някой от вас поръчвал ли е? Сигурни ли са тези сайтове, специално tinydeal.com?

# 449
Пробвах силиконова форма не за мъфини, а със сърца, която аз ползвах с разтопен шоколад за бонбони. Изваждат се перфектно.

Общи условия

Активация на акаунт