Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 7 тема

• 143 191
  • 752
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте. Вчера си купих силиконови формички за мъфини. И защото не съм правила до сега имам няколко глупави въпроса. Като ползвам формичките трябва ли да слагам и от хартията за мъфини или може само формите да си ползвам. Намасляват ли се. И също се изгубих в рецептите за мъфини толкова са много исках нещо по-лесно за сладки мъфини, като за начинаещ. Ако може да ми предложите нещо подходящо. Мислех си ако ми станат сполучливи да ги напълня с шприца с течен шоколад вътре. Дали ще станат.  Rolling Eyes Приемам съвети. Предварително благодаря.

# 421
Спред предпочитанието е дали ще сложиш хартиени формички или не. Аз лично предпочитам да сложа, заради ефекта оттях, а и да не се пипат направо с ръце, когато се ядат. Но Нищо не пречи и направо във формата. Не е необходимо да я намазняваш, за това е силиконова форма, за да не залепва. Някъде бях чела че при първо печене на формата де, е хубаво да се намаже с масло. Аз така правя, мажа с масло и слагам в хладилника да стегне за няколко минутки и пълня сместта.

http://inagg.blogspot.com/2011/10/muffins.html

За пълненето аз правя така, когато искам да са с шоколад вътре. Опичам ги и леко като поистинат и със шрица пълна, както еклерите). Но шоколада трябва да е топъл, т.е. хубаво течен де)

# 422
  • Пловдив
Steltion, много ти благодаря!!!  Hug

# 423
Не помня преди дали някой беше поствал, но търся за изрязване форми за мъфини. т.е. да могат да се оформят кошнички, които да се разпечата на цветна хартия да кажем.

# 424
Привет! Уж следя темата, пък не се сещам да си покзавам кексчетата Simple Smile

Ина, в sunshine's kitchen имаше пост как да си направим кошнички за мъфини - ето го

От мен, за който не е видял в другата тема:

Яйчени мъфини - солени, със сирене и без брашно

Кексчета с шоколад и маскарпоне - по Селма

И едни кремести кексчета с пъпеш и кокос - без глутен, по вдъхновение от Лабрекс

# 425
Катерина, мерси, но трябва да купувам резец, хартия. По-скоро ми трябва готов шаблон, който да разпечатам, изрежа и сглобя.

# 426
  • Варна
Ина, нещо такова ли ти трябва: http://www.google.bg/imgres?hl=bg&sa=X&rlz=1C1SKPC_enBG3 … 9,r:16,s:16,i:173 ? В Гугъл има много други като напишеш muffin wrapper template.

# 427
Джиджи-биджи, ухааааа е сега направо ме вкара във филм))))))) Много ти благодаря))))))

# 428
От мен едни мини-мъфини със заквасена сметана. Вкуса наподобява на мечетата Барни, но станаха доста по-вкусни. Само дето не можах да се сдобия с такива мини-форми, ако някой някъде е виждал да казва. Вътре може да се напълнят с шоколадов крем.
http://inagg.blogspot.com/2012/09/blog-post_15.html

# 429
  • Пловдив
От мен едни мини-мъфини със заквасена сметана. Вкуса наподобява на мечетата Барни, но станаха доста по-вкусни. Само дето не можах да се сдобия с такива мини-форми, ако някой някъде е виждал да казва. Вътре може да се напълнят с шоколадов крем.
http://inagg.blogspot.com/2012/09/blog-post_15.html

Звучи много вкусно!
Един лаишки въпрос - как и кога се пълнят с шоколад?

# 430
Здравейте. Благодаря много на Ина за отговора. Сега имам друг въпрос. Ще правя мъфини по рецептата на Ина. Въпроса ми е следният - аз имам формички за 6 бр. мъфини,а  предполагам че тестото е за повече бройки. Как процедирате Вие. Имате повече формички или печете веднъж и после изчаквате да изстинат и вадите, измивате и слагате пак от тестото да се пече пак? Сигурни ми е глупав въпроса ама много сам се запалила да направя нещо сполучливо. Днес кекса в силиконовата форма ми стана супер след втория опит. Мисля, че улучих силата на печката. Предварително Ви благодаря.

# 431
  • под тепетата
ina.gg, рецептата звучи наистина страхотно. Скоро купувах от Щъркелите хартиени кошнички и ми се струва, че мярнах такава форма с мечета ( дано не е било другаде, че  Embarassed ). Можеш първо да надникнеш в сайта им, да не те подведа.
 Val, имам много формички, но ползвам и предимно хартиени кошнички. Не мия формата, защото пека с тях. Ако тестото ми е много - пека , изваждам кексчетата и продължавам със следващата доза. Тестото може да държиш в хладилника, но аз си го държа на плота. Ако нямаш хартиени формички, за да не миеш, може да ползваш хартия за печене и да си я нарежеш на квадратчета. Аз правя и повече от 12 броя, но не харесвам как стават на вентилатор, т.е. не пека на два реда.

# 432
Bilkova, пълнят се с шприц. Аз имам подобен на спринцовка. Когато изтинат мъфините или отдолу или от страни се пъха тънкия накрайник и леко се "инжектира" малко количество. Аналогично се пълнят и еклерите.

Val27, моята форма и за големите и за малките мъфини е за 12 броя. Когато сместа е повече, след изпичане на първата доза, ако са в хартия е лесно - веднага се махат. Ако са без хартия, изчаквам 1-2 минути леко да се стегнат и пак махам. Сместа, докато се пекат, съхранявам в хладилника, за да не се"отпуска" много.

# 433
bilqna_69, писали сме заедно)) Мерси, вечер след работа минавам покрай щъркела на Пиротска и ще проверя. Дано да има Praynig

# 434
Здравейте. Благодаря Ви за отговорите. Май ще трябва да купя от хартиените формички.За да ми е по лесно. Мислех да не ги ползвам защото силиконовите форми са във формата на цветя и ми харесват много. Още веднъж благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт