Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 7 тема

• 143 032
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
Не съм правила досега мъфини в хартиени формички. Искам да ви попитам дали ги мажете с олио и ръси ли се и брашно или направо се изсипва сместа в тях? Изобщо как използвате хартиените формички?

# 541
Sea lights, няма нужда нито от мазнина, нито от брашно, щом ползваш хартиени чашки. разпределяш ги върху формата, пълниш със сместа и печеш. като са готови си ви вадиш и остава мъфините да се охладят.  Peace

# 542
amelie, благодаря ти много за отговора  Hug

# 543
От мен едни мъфини с шам-фъстък
http://inagg.blogspot.com/2012/10/blog-post_16.html

# 544
http://www.menumag.bg/recepta/pop-keik-vyv-funiika

ето една интересна и струва ми се лесна рецепта за мъфини във фунийка,ех,как се запалих по тази идея....най-подходящи ще са фунийките с плоско дъно,според мен

# 545
  • Велико Търново
А откъде фунийки за сладолед?

# 546
а сега ,де....това пропуснах да питам и аз, взе ми въпроса от клавиатурата Laughing

ей тука се правят с гофретник,но аз нямам такова нещо, пък и ме мързи ,при положение,че вероятно струват стотинки някъде из големи магазини
http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B9%D0%BA%D0%B8

# 547
Преди съм виждала такива фунийки да се продават във фирмения магазин на фирма произвеждаща сладолед.

# 548
  • гр.София
в Кауфланд има при сладоледите се намират  Peace

# 549
  • при палмите и алигаторите,FL
nandi , сега кажи и в какви формички ги пече... вътре с какво ги напълни. Облизах се)))) много апетитно изглеждат   chef

Ето ме тук  Simple Smile

Ина, напълних ги със смес от твоята рецепта със заквасена сметана. Подредих фунийките във формичка за мини мъфини, т.е. 12 фунийки в 12 гнезда. Забърках сместа и я изсипах директно във фунийките, като пълних почти до горе. нямам идея колко време ги пекох, но когато се зачервиха отгоре ги извадих. Беше ме страх да не изгорят фунийките, или пък да не се разтече сместа, но нищо такова не се получи.

Пак ще се правят, големият плюс за мен, е че като дам на малкото да яде, тя си държи фунийката и си гризка, не успява да ми наръси навсякъде трохи Laughing

# 550
  • Русе
Мъфините във фунийки от сладолед са много интересни.Във витрините до фризерите за сладолед в Кауфланд винаги има фунийки,както е казала и desivalko_.
При мен последните мъфини с крем сирене,шоколад и грозде.

# 551
  • у дома
Направих барнитата по рецептата със заквасена сметана на    ina.gg -много благодаря за тази рецепта,супер станаха,но не успях да снимам,защото децата ги изядоха много бързо...
Пекох във форма за мечета и като изстинаха барнитата ги напълних с инжекция от към корема с крем Оле-шоколад на д-р Йоткер-станаха като купешките  Peace

# 552
В тези кексчета дали може да се замести сметаната с гъсто кисело мляко, при нас не се намира във всеки магазин сметана, за сметка на това млякото можеш с нож да го режеш, та си мисля дали няма да стане  Thinking

# 553
Еййй много се радвам за мечетата барни)))

Фунийките много ме зарибиха и мен. Когато ходя до Кауфланд ще си взема да пробав.

nandi, а обви ли фунийките с фолио, както пише по рецептата или така пече?

Ето и рецептата на Мъфини червено кадифе.
http://inagg.blogspot.com/2012/10/blog-post_17.html

Последна редакция: ср, 17 окт 2012, 10:11 от ina.gg

# 554
  • под тепетата
tuly, благодаря за отговора ( много апетитен ник имаш) . Може би малко сиренце няма да се отрази зле на вкуса  Thinking А мъжете - какво да ти кажа - моя например заяви, че моцарелата не върви с домати  Mr. Green
 Тази зарибявка с фунийките сладолед ще си я запиша (май трябва да си отворя тетрадка с идеи, че иначе забравям ). Момичетата от тортената тема редовно ползват фунийките за покриви на кули за замъци. За печенето не знам дали няма да е удачно да се вземат кори за яйца , да се пробият и да се забождат фунийките, а корите - в тавичка...

Общи условия

Активация на акаунт