Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 7 тема

• 143 092
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
ani_d ,  :oops: благодаря) И аз ги правя в седмицата поне по два пъти)))) Както казах детето ми не яде шоколад, бисквити и такива подобни сладки неща, не обича, но тия мъфини ги излапва за отрицателно време.

И за снощния ми подарък, с декорираните мъфини вместо букет цветя - направо се прехласнаха. Сега всички мами с наближаващи рожденни дни на малчуганите, искат мъфини))))))))

# 526
Преди малко мъфинчета минаха на "ура"  Hug, добавих готварски шоколад вместо боровинки. И имам въпрос - защо, след като бухнаха, изведнъж спаднаха и останаха вдлъбнати отгоре?

# 527
аз пък вместо маслен крем мъфините ги мажа със сладко от кайсии или с мед Peace

# 528
Ето ги и солените кексчета, печени в силиконови формички:

Солени царевични кексчета.....или любимият ми малай

# 529
Ето ги и солените кексчета, печени в силиконови формички:

Солени царевични кексчета.....или любимият ми малай

Скрит текст:

Непременно ще ги опитам.

# 530
Здравеите момичета. Имам следния въпрос. Правих мъфините с ябълки тук от рецептата от форума. Обаче като тръгнат да се надуват не се надигат нагоре като връхче, а се разтичат извън формата. Не знам дали не бъркам нещо. Не ги пълня формите до горе а оставам около половин сантиметър празно отгоре. Правя ги в хартийки слойени в форма за мъфини. Благодаря за отговора.

# 531

tuly, нали ти търсеше рецепта за мъфини с царевично брашно? тук има една много хубава рецепта, днес направих мъфините и се получиха идеално!

# 532
да,търся си....ще пробвам,ммммм

# 533
ето още едни поджодящи за месеца  Flowers Jack O Lantern

Тиквени  мъфини с кокос и орехи

# 534
  • под тепетата
gnost13, a рецептата  Laughing ?
 val27, пълни по-малко и пробвай. Напълни две- три формички с различно количество тесто и прецени кое се надига най-добре. Някъде четох, че за да са еднакви мъфините се пълнят с лъжица за сладолед. В началото ми се стори, че слагам малко с нея, но после си се надуха идеално. При мен например не се получават добре и когато пека с вентилатор.
 Поправ - намерих си я в другата тема рецептата, но не е лошо и тук да я има. Точно като за мен е - стават много бройки  Mr. Green
 Интересно ми е на тези мъфини с царевично брашно какъв е вкусът , защото има и захар , и сол  Thinking

Последна редакция: пн, 15 окт 2012, 07:52 от bilqna_69

# 535
здравейте, момичета!
трябва ми изпитана и вкусна рецепта за крем, който да шприцовам върху мъфини. идеи и предложения? Simple Smile
хубав ден   bouquet

# 536
  • моята мила родна страна
трябва ми изпитана и вкусна рецепта за крем, който да шприцовам върху мъфини. идеи и предложения? Simple Smile
Скоро правих този, много ми хареса:  eat
100г меко масло
350г крем сирене
100г пудра захар, пресята
1-2 супени лъжици течна сметана (сложих повече-около 6-7 с.л.)
1/2 чаена лъжица ванилова есенция

Мекото масло се разбива с миксер за 1-2 минути, докато побелее. Добавят се крем сиренето и се разбива отново. Пудрата захар се пресява отгоре и разбиването продължава. Накрая се добавят сметаната и есенцията и се разбиват, до образуването на пухкав крем, който се пълни в пош с подходящ накрайник (в случая “звезда”) и с него се украсяват мъфините. (източник: http://sunshineskitchen.com/red-velvet-cupcakes/)

# 537
  • при палмите и алигаторите,FL
Аз върхлитам с въпрос, извинявам се за което Hug
Интересуваме някой правил ли е този вариант на мъфини, във фунийка от сладолед

Иска ми се да пробвам, в нета е пълно с рецепти, но имам повече вяра на момичетата тук Hug

ПП Направих ги, използвах рецептата на Ина за мъфинки със заквасена сметана   bouquet
и ето какво се получи :
  , отвътре изглежда тестено, но не е, много добре се получиха Peace

Последна редакция: вт, 16 окт 2012, 01:44 от nandi

# 538
nandi , сега кажи и в какви формички ги пече... вътре с какво ги напълни. Облизах се)))) много апетитно изглеждат   chef

# 539
аууу,наистина във фунийки са доста ефектни, и аз искам подробности Peace

gnost13, a рецептата  Laughing ?
 Интересно ми е на тези мъфини с царевично брашно какъв е вкусът , защото има и захар , и сол  Thinking
днес ги направих, вкуса е ок, нито солен-нито сладък, на вкус са като ПРОСЕНИК ,обаче са доста сухички , затова трябва да се хапват с някаква напитка , а аз си хапнах с манджичката дори,като хлебче...Съпругът ми обаче не хареса изобщо вкуса им и каза, че не яде такива работи... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт