Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 7 тема

  • 143 075
  • 752
  •   1
Отговори
# 510
  • Русе
  • Мнения: 2 219
amelie,благодаря!Рецептата е на Йоли и аз използвам само нея за сладки мъфини,като крема сирене винаги поставям и променям шоколада в плънката с плодове,които леко заварявам за 10-15 минути понеже така ги харесваме повече.В случая нямах какао и ги направих без него.
http://yoli-www.blogspot.com/2009/10/blog-post_25.html

tarlio,правила съм ги и с круши по същия начин.

# 511
  • Мнения: 498
tuly, най-лесно се пълни с шприц или спринцовка. Но е хубаво да не е само разтопен шоколад, защото като изстине вътре пак ще се втвърди, ако искаш да стои по като крем, е хубаво да е крем тип Ганаш. Аз винаги инжектирам вътре, не изрязвам нищо.

sve, чудни са мъфините с крема-сирене. Попаднах вчера на едни, но е на английски рецептата, като я направя ще покажа, пак са с плънка вътре.

Вчера правих мъфинки с грозде и шоколад. Снимки по-късно.

А тъй като започна и сезона на тиквите, много се замислих да спретна мъфини с крема сирене и тиква. Mr. Green


P.S. Някой да е попадал на клипче как се сгъват такива "чашки"

Последна редакция: вт, 09 окт 2012, 11:27 от ina.gg

# 512
  • Мнения: 1 608
Аз сгъвам по този начин, като опаковам мъфин. Първо се отрязва квадрат от хартия и като сложиш мъфина в центъра,вземаш 2 по 2 срещуположните върхове.Плохите, които се оформят отстрани се притискат навътре, един към друг. Правила съм такива форми, когато нямаше откъде да си купя този тип капсули, наречени лале. Наобходимо е да имаш твърда чаша с приблизителен диаметър, колкото е диаметърна  на един мъфин, за да оформиш дъното и да имаш стабилност при огъването.
Надявам се, да ти е станало ясно и да съм била полезна.

# 513
  • Мнения: 498
Аз сгъвам по този начин, като опаковам мъфин. Първо се отрязва квадрат от хартия и като сложиш мъфина в центъра,вземаш 2 по 2 срещуположните върхове.Плохите, които се оформят отстрани се притискат навътре, един към друг. Правила съм такива форми, когато нямаше откъде да си купя този тип капсули, наречени лале. Наобходимо е да имаш твърда чаша с приблизителен диаметър, колкото е диаметърна  на един мъфин, за да оформиш дъното и да имаш стабилност при огъването.
Надявам се, да ти е станало ясно и да съм била полезна.

Мисля, че разбрах. Ей сега ще го приложа работному върху една чаша)))) Благодаря ти!

# 514
  • Мнения: 1 608
Ще се справиш, сигурна съм .Не е никак сложно!  Wink

# 515
  • Мнения: 1 111
Пълненето става също с течен шоколад, или шоколадов крем, като си направите фуния от хартия за печене, с острото на фунията пробождате и пълните. Мъфинките трябва да са поизстинали преди пълненето.  Peace Ако нямате специален шприц или голяма спринцовка, фунията от оризова хартия е най-лесния вариант.
tuly, най-лесно се пълни с шприц или спринцовка. Но е хубаво да не е само разтопен шоколад, защото като изстине вътре пак ще се втвърди, ако искаш да стои по като крем, е хубаво да е крем тип Ганаш. Аз винаги инжектирам вътре, не изрязвам нищо.

вчера пълних с шприц и течен шоколад, получи се желания ефект,т.е. да има шоколад вътре и мъфината да  е тип Мечето Барни, обаче от шприца остана грозна дупка отгоре на мъфина, а и течния шоколад се шприцова трудно вътре,т.е. среща съпротивление или от вътрешността на кексчето или поради гъстотата на шоколада....не съм правила ганаш до сега,ще пробвам... Peace

# 516
  • Мнения: 5 542
Момичета, коя рецепта за мъфини от първа страничка  ще препоръчате за новаци? С възможност за украса с руска мастика  Hug.

# 517
  • Мнения: 498
Днес съм на рожден ден на едно хлапе, и реших вместо букет на майка му да поднеса тези мъфинки)
Първоначално идеята ми беше за бисквити червено кадифе, но набухнаха много и набързо ги превърнах в мъфини, с пълнеж от крема сирене и идеални за декорация.


# 518
  • Мнения: 1 111
еее,страхотен подарък ще е, предполагам,че майката ще се изненада и възхити...каква  е украсата от горе,т.е. от какво /фондан предполагам/
а първо с ипробвала бисквити да печеш от сместа или... /аз наскоро правих това червено кадифе-страхотна торта и ефектна/

Последна редакция: ср, 10 окт 2012, 15:44 от tuly

# 519
  • Мнения: 498
tuly, и аз така се надявам) Да разчупиме еднообразието)) Фондан е покритието.

# 520
  • София
  • Мнения: 289

И любимите на всички вкъщи мъфини със сирене и настърган кашкавал:


Може ли рецепта?
Може ли и аз да помоля за рецептата?

# 521
  • Мнения: 4 070
Момичета, коя рецепта за мъфини от първа страничка  ще препоръчате за новаци? С възможност за украса с руска мастика  Hug.
Всички мъфини до сега, които съм правила са подходящи за украса със захарно тесто, стига да не се напукат отгоре много. Peace

# 522
  • Мнения: 5 542
Благодаря  Hug!

# 523
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 808
Момичета, коя рецепта за мъфини от първа страничка  ще препоръчате за новаци? С възможност за украса с руска мастика  Hug.

С две ръце препоръчвам мъфините на Ина http://inagg.blogspot.com/2012/09/blog-post_15.html , страхотни са и стават изключително равни и подходящи за фонданена украса. Само трябва да ги намаже с маслен крем след като изстинат и тогава да сложиш Руската мастика:)
Ина , за трети път ги правих тази седмица, божествени са Simple Smile

# 524
  • Мнения: 5 542
ani_d , благодаря много, с тях ще започна  Grinning!

Общи условия

Активация на акаунт