Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 7 тема

• 143 082
  • 752
  •   1
Отговори
# 495
BiankaD, страхотни есенни бисквити, напарво картини Wink

хайде дайте рецепта ,изпитана,за мъфини с царевично брашно или смес на същото с бяло...предполагам има такива...или за някакви здравословни да не кажа диетични мъфини,защото май няма диетични Laughing

# 496
tuly , благодаря ти!
По-късно ще постна царевичните, а ето едни, според мен здравословни и много вкусни.
Безглутенови кексчета с коприва и елда

# 497
Шоколадови мъфини с ментова глазура-веган

Имат малко захар, нямат яйца и ако не ги намажеш отгоре с глазура от пудра захар ще са ниско калорични.Ако искаш да сервираш на вегани, можеш да разбиеш растителна сметана и с пресен плод, аз съм сервирала с ягоди. А може и с малко фъстъчено масло и парченца банан или непосредствено преди сервиране с разбито авокадо с какао-наподобява шоколад....А може би на теб ще ти хрумне нещо друго.Моят зет и племенницата ми, която са вегани, много ги харесват.Пекла съм ги и с горски плодове вътре.

# 498
Отдавна не съм се разписвала, днес направих едни кексчета  Simple Smile

Шоколадови мъфини с шоколадов крем

# 499
  • под тепетата
Lux-че, изглеждат фантастично, точно за лакомия като мен  Laughing Очакваме още рецепти от книжката! Страничката ти е страхотна, кога успяваш с толкова дини под една мишница, не знам  newsm78 Радвам се, че има млади хора като теб   bouquet
 BiankaD, - ранна есенна вкусна и красива соната си ни представила ! Не ми се вярва, че есента дойде, но с твоите и на lux-чето курабийки минавам на друг сезон и ще събирам кестени и листа за букети от днес.
 Пробвах вчера рецептата за кексчета с нектарини и кокос - мноооого ми допадна !

# 500
Simple Smile С риск да спамя темат, но искам да отговоря на bilqna_69

Благодаря ти много за хубавите думи, ако си забелязала от 2-3 месеца рецепти не съм качвала, но се опитвам да поддържам хобито си Simple Smile много обичам да готвя и да споделям рецептите си Simple Smile имам две бебчета, с които взимат почти цялото ми време, но винаги намирам по няколко часа за себе си  Party иначе няма да бъда майката, която ще ги радва, а ще се загубя в ежедневието и ще стана една скучна и мрачна мама Simple Smile, а правейки нещата които ми харесват аз съм пълна с живот и изненади за децата и семесйтвато си - храним се, играем... готвим и се учим заедно Simple Smile използвам пълноценно времето в което съм си вкъщи
поздрави Simple Smile   bouquet

# 501
  • под тепетата
Точно за това   bouquet

# 502
  • Бургас
ani_d, благодаря много. Определно ще пробвам и ще споделя снимки и мнения.  Peace

И да не е спам само малко снимки на канелени мъфини с белтъчна глазура, които правих вчера :

И любимите на всички вкъщи мъфини със сирене и настърган кашкавал:

# 503

И любимите на всички вкъщи мъфини със сирене и настърган кашкавал:

Може ли рецепта?

# 504
  • Русе
BiankaD, lux, Sunny Sky, чудни мъфини!
И от мен едни мъфини с крема сирене и сливи

# 505
и едни от мене с банан и тиква

# 506
  • Банкя
*sve* Аз също мислех да направя кекса със сливи и крема сирене като мъфини.Лошото е че няма вече сливи и май ще е с круши.
За сега с ябълки.Но все не ми се получават хубави форми от тези силиконови форми.Това трябва да са сърца.

# 507
как пълните мъфините след изпичането им с шоколад?

Вчера правих шоколадови мъфини с течен шоколад вътре,обаче не се получи ефекта тип "мечето Барни",както ми се искаше....шоколадът при печенето се разтече,а след изпичането попи в кексчето
пробвала съм и с цяло парченце шоколад  от Своге,поставено в тестото - пласт тесто+парченце шоколад+горен пласт тесто....по-удачен вариант,но след като кексчето изстине -шоколадът си  е твърд....така че май единствения вариант е след изпичане на кексче да се инжектира шоколад вътре,но как?!?

# 508
*sve*, може ли рецепта? прекрасно изглеждат и толкова обичам сини сливи  Heart Eyes
tuly, единственият начин да се запази шоколадът и да е като пълнеж/крем в кексчето е да се добави след изпичане. правиш по-сухи мъфини, оставяш ги да изстинат, изрязваш 'калпаче' и малко от сърцевината на кескчето, след това с пош с накрайник пълниш с крема. слагаш калпачето обратно и декорираш отгоре с друг крем, за да маскираш. играчка си е.

# 509
Пълненето става също с течен шоколад, или шоколадов крем, като си направите фуния от хартия за печене, с острото на фунията пробождате и пълните. Мъфинките трябва да са поизстинали преди пълненето.  Peace Ако нямате специален шприц или голяма спринцовка, фунията от оризова хартия е най-лесния вариант.

Общи условия

Активация на акаунт