Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 7 тема

• 143 059
  • 752
  •   1
Отговори
# 480
интересна машинка, но направата на мъфини си е същата /за тесто говоря/,както и почистване после...мисля си,че с нея не си облекчаваш труда кой знае колко Peace

щом 12 кексчета са ви много -има тавички с по 6 гнезда, които вероятно биха ви устроили  Blush

На мен правенето на мъфини ми доставя удоволствие и не ме бърка за ги забърквам и пека по 12 бр., изяждането им също не е проблем у дома....

# 481
  • Бургас/Пз
Ина, ще пробвам да увелича брашното и ще докладвам Peace

# 482
ani_d   Peace

Интересна машинка, но и аз предпочитам да си ги правя на ръка дето се вика. То това е като гофретник.

# 483
Ами не е точно гофретник, защото не ги затиска, а има доста място за издуването им. Освен това за 6 малки мъфинки едва ли си заслужава да работи печката, а почистването го правя със салфетка - не се изисква измиване.

Мъфините с пълнеж от сладко ги правя като наливам 1/2 сместа в гнездото, после слагам 1 л. конфитюр и отгоре още тесто, което е около 1/2 мъфинка още. Стават перфектно, не са ми се проваляли до сега, направени по този начин, т.е. с печене на сладкото вътре.

# 484
  • Бургас/Пз
Ами не е точно гофретник, защото не ги затиска, а има доста място за издуването им. Освен това за 6 малки мъфинки едва ли си заслужава да работи печката, а почистването го правя със салфетка - не се изисква измиване.

Мъфините с пълнеж от сладко ги правя като наливам 1/2 сместа в гнездото, после слагам 1 л. конфитюр и отгоре още тесто, което е около 1/2 мъфинка още. Стават перфектно, не са ми се проваляли до сега, направени по този начин, т.е. с печене на сладкото вътре.
У нас се ядат в промишлени количества и 6бр само за децата няма да стигнат. Обикновено правя поне по 16бр , а понякога и по 20 и пак не остават на другия ден  Joy

# 485
  • под тепетата
ani_d,  и у нас е така, хич не си играя за по-малко мъфини  Wink Трябваше да ти кажа , че сладкото пада на дъното, но аз и не съм очаквала да се получи иначе. На labrex рецептата за мъфини с вишни е от тези, дето не падат на дъното.(дано се включи, че не съм ги правила отдавна и не те подведа )

# 486
...........На labrex рецептата за мъфини с вишни е от тези, дето не падат на дъното.(дано се включи, че не съм ги правила отдавна и не те подведа )

ani_d, общо-взето при по-леките теста падат на дъното плодове, шоколад, сладко. Ето рецептата на Превъзходни-те мъфини с вишни, беше време, когато само тях правех, толкова много ги бях харесала. Ето още една сполучлива рецепта на мъфини със сладко от Винце, а ето и моите как изглеждат. Виж и снимката и рецептата в първия пост, много често ги правя, досега не се е случило да ми пропаднат плодовете, но пък със сладко май не помня дали съм ги правила..... newsm78

# 487
# 488
  • Бургас/Пз
...........На labrex рецептата за мъфини с вишни е от тези, дето не падат на дъното.(дано се включи, че не съм ги правила отдавна и не те подведа )

ani_d, общо-взето при по-леките теста падат на дъното плодове, шоколад, сладко. Ето рецептата на Превъзходни-те мъфини с вишни, беше време, когато само тях правех, толкова много ги бях харесала. Ето още една сполучлива рецепта на мъфини със сладко от Винце, а ето и моите как изглеждат. Виж и снимката и рецептата в първия пост, много често ги правя, досега не се е случило да ми пропаднат плодовете, но пък със сладко май не помня дали съм ги правила..... newsm78

Много ти благодаря, аз само веднъж съм правила със компот от вишни, но нещо не ни се понравиха, ще взема да пробвам със сладко от череши, да видя как ще е Simple Smile

# 489
  • Банкя
Мъфини от силиконова форма.
Сложих май доста масло за да не залепне и са малко странни на вид.

# 490
  • Бургас/Пз
Правих веднъж мъфини по рецепта за Бостънски крем пай и се получиха много добре. Не се сещам дали съм пускала рецептата, но ето я за всеки случай http://antoaneta77.blogspot.com/2012/05/blog-post_23.html

Вчера отново реших да ги пробвам, но бъз пълнеж , а само им сложих по няколко копчета шоколад, и той взе че си остана по средата Simple Smile Много съм доволна, защото много ни харесват на вкус.
Днес ще пробвам и рецептата на сладко Винце, да видим със сладко как ще е Simple Smile

# 491
вероятно въпроса ми не е съвсем з атук, но все се каня да попитам,някой има ли рецепта на солени мъфини с царевично брашно и овесени ядки или трици ли бяха....ох,не помня добре...преди време гледах Глория в "Черешката на тортата",там тя спретна нещо такова,което сервира кат охлебчета после...имам спомен,че го пече във форми за мъфини и обясняваше колко са диетични и здравословни,но не помня какво сложи... newsm78

# 492
  • Бургас
..мъфини по рецепта за Бостънски крем пай и се получиха много добре.
Това нещо подобно на поничките на Dunkin Donuts с Бостънски крем ли са, че за тях се сетих?  Rolling Eyes  Blush

# 493
Надявам се скоро да мога да ви покажа какви мъфинчета и къпкейкчета съм правила в последно време,а сега едни бисквитки за слънчево есенно настроение  Simple Smile

Есенни бисквитки

# 494
  • Бургас/Пз
..мъфини по рецепта за Бостънски крем пай и се получиха много добре.
Това нещо подобно на поничките на Dunkin Donuts с Бостънски крем ли са, че за тях се сетих?  Rolling Eyes  Blush

Да, в оригиналната рецепта, от която аз я видях, точно за поничките се говореше Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт