Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 7 тема

• 143 088
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
svetlaem мерси добавих си ги в уиш листа)))

scaramouche мммм изглеждат много вкусно  chef

# 466
# 467
  • Пловдив
Преди малко отново направих мъфини "Барни", както ги кръстих - Ина, огромно БЛАГОДАРЯ за споделената рецепта!  bouquet Станаха много пухкави и нежни като консистенция и мнооооого вкусни.
Този път успях да ги щракна, макар и със светкавица по нощите. Нямах време да ги украсявам, нито да експериментирам с пълненето на шоколад и заложих на шоколадовите парченца в тестото и пудра захар отгоре.

Горещо препоръчвам този вариант на сладки мъфини!!! Мисля, че ще станат страхотни и с пълнеж от сладко (ягоди, вишни, боровинки) - тогава определено ще докарат вкуса на кексчетата на "Победа". 

# 468
ухаааа, Bilkova))))) изглеждат страхотно  и се радвам, че са ти харесали:hug:
Ето от мен, набързо щракнах сутринта, и снимката е от телефона, само експеримент с фондан отгоре, на същите мъфини)

# 469
  • под тепетата
Още един глас и от мен - изпробвани с добавка сладко от смокини  Grinning Много обичам да ми хрускат семчиците им!
Ina.gg - разкошни са , а фонданът е със супер наситени цветове . Какъв фондан ползваш или го оцветяваш ? С какви бои ?
 Много ме навивате за тез различни силиконови формички , че още малко и внучето ще порасне, а баба му трябва да му прави вкусни и красиви мъфинчета...

# 470
  • моята мила родна страна
Момичета, предстои ми да правя мини мъфини за сватба. Някакви идеи за подходяща украса?  newsm78

# 471
  • софия
Какво трябва да направя, за да ми се надигнат мъфините куполообразно-сега се надигат асиметрично, повече от едната страна.Първоначално смятах, че е от фурната(не пече еднакво и обикновено се налага всичко да го завъртам),но не е от това-не че не ги омитат бандитите вкъщи за 5 минути,ама да са по-представителни Joy Joy

# 472
  • Пловдив
И аз с въпрос - откъде в Пловдив, може и в София да закупя страхотни мъфини, декорирани за рожден ден - може с анимационни герои, може цветни и красиви..обаче за дете интересни. някои изпитан човек с цена до 2.5 лв на мъфин?   bouquet

# 473
  • Бургас/Пз
И аз заразена от рецептата на Ина, метнах една доза в печката Simple Smile Резултата след малко Simple Smile

# 474

Това са мъфинките, които правих за градинското парти за РД-то на моето детенце.
bilqna_69, фондана е на Regalice, а гел боите са на Wilton.

jovigirl, Бяла фондан за основа, отгоре роза или друго цвете, зелени листенца, перлички... незнам с какви материали разполагаш. Общо взето бледи нежни, цветове

mozzi , като изсипеш сместта във формата, леко с лъжицата заглади от краищата към средата и там направи нещо като връхче, но едва загатнато, ако ме разбираш) Ако ти е с вентилатор фурната го изключвай.

# 475
  • софия
ina.gg ,благодаря за съвета, ще опитам следващия път Peace

# 476
  • Бургас/Пз
Ина, направих и аз мъфините със сметана по твоята рецепта и сложих вътре в половината шоколад на копчета, а в другата половина сладко от смокини, но всичко падна на дъното. В рецептата пише 1 ч.ч брашно /в скоби 14суп лъж/ но при мен се оказа , че в 1ч.ч брашно има 12 лъжици, не посмях да сложа повече, дали според теб това ще е причината , за да падне пълнежа на дъното Simple Smile

# 477
ani_d , сладкото е по-тежко нормално е да падне. Може би трябва да добавя към рецептата, когато се слага сладко или друг вид пълнеж, който се пече с пъфините, а не се шприцова вътре, да се сложи малко повече брашно. Аз когато слагам боровинки, или замразени плодове, задължително овалвам в брашно, за да отнеме влагата и да не падат. Но сладкото няма как да се оваля в брашното, за това трябва да се добави малко повече брашно към сместта, за да стане по-гъсто. Но специално тази рецепта за мъфините е по-лека, и предполага отделно да се пълнят.

# 478
запис   bouquet

страхотни мъфини видях, радвам се, че ви 'откривам'

# 479
Хоп при вас Peace
Аз се облекчих откъм редене, миене на тави и плюскане, след като купих мъфинковата преса на Чибо.
Мога да кажа, че стават много бързо, пухкави и дребнички мъфинки, без да ползвам печката.
Правя една смес, която после обогатявам със плодчета или шоколад, или пък есенция, и така стават много броя, но различни на вкус.
С предишната ми тава на едно правене изпичах 12бр и голям зор ми беше изяждането, сега с пресата правя основно 1х порция за дъщеря ми и сме готови.
http://m3.paperblog.com/i/30/307569/tchibo-backvergnugen-der-min … ker-L-nyK3Sk.jpeg
http://m3.paperblog.com/i/30/307569/tchibo-backvergnugen-der-min … ker-L-ZTIILk.jpeg
http://www.youtube.com/watch?v=a41xqdrfGuM

Общи условия

Активация на акаунт