"Маха със ръчички, рита със крачета, веселата ДЕКЕМВРИЙСКА чета"

• 32 775
  • 726
  •   1
Отговори
# 420
Люби, много е хубава градината Simple Smile И ние искахме там да запишем нашия сладур, но няма места Simple Smile
При тази цена е разбираемо Simple Smile
Сега е в частна близо до нас. Много съм доволна. Таксата е 490лв. И на него ужасно много му харесва...но днес го приеха в държавна. На него изобщо не му се мести, а да си призная ако не беше толкова голяма разликата и аз бих го оставила там...Сега тепърва ще се адаптираме на ново място. Дано всичко мине добре, че не ми се мисли за евентуалните проблеми Sad
В тази връзка. Някой има ли впечатления за 23-то ОДЗ Здраве в Изгрев?

# 421
capsicum,  и аз мн се притеснявам при един вариант за смяна на градината. Н две деца на частна градина... Иначе предполагам, че на есен ще се освободят места и  в нашата градина...

# 422
capsicum,  и аз мн се притеснявам при един вариант за смяна на градината. Н две деца на частна градина... Иначе предполагам, че на есен ще се освободят места и  в нашата градина...

Вашата градина е много желана Simple Smile Ние септември проверявахме и нямаше места, затова ако някой я харесва по-скоро от август да си записва детето или да дава капаро...това е най-евтината частна и при това с добри отзиви градина Simple Smile

Иначе за смяната на градина това ще ни е за втори път. Разликата обаче е, че тук са малко деца и той си намери приятелче, с което много си паснаха. А и госпожите се държат много добре. Занимават ги с много неща. Направо не мога да повярвам колко стихчета и песнички научи за 4-5 месеца Simple Smile

# 423
mimentzeto, моето Дивненце се роди с хемангиом на гръбчето. Бях силно притеснена, прочетох де що има информация и сега съм по-спокойна.
А покрай грижите с диарията я гледа детски хирург и каза, че ако не се скрие, то може без проблем да се отстрани оперативно.
Хемангиомът се появява най-често след раждането. Първо расте и към края на първата година започва да намалява. При някои деца изчезват напълно.
Ето - качила съм ти да видиш снимки на развитието му.
http://sempopovi.multiply.com/photos/album/40/40#

Първо беше малко по-бяло от цвета на кожата, после започнаха да се появяват малко червени капилярчета - като ягодки. Мисля, че при Дивна ще е релефно като ягодка.

При нас също има проблем с детската градина за каката обаче. Оказа се, че тази, която се намира непосредствено до нас е много желана, и шансът да ни приемат е много малък. Та най-вероятно Катето ще си у дома и другата година. Приемат 30 деца, а желаещите са повече от 60 и то засега.

# 424
  • Beyond the Frontiers
Гледам, че сте на вълна градини. Баткото ходи 2 години на частна, защото нямаше места. За щастие го приеха в държавна, ако щете ми вярвайте, но ревах като дете като видях, че са го приели, защото това беше решаващо в планирането на второ дете. Rolling Eyes Сега мъката почва отново Twisted Evil. за 4 места 30 деца Shocked От друга страна ме притеснява, че се почва от септември - месеца е много малка възраст според мен. Ако пък я запиша за да пазят място, ще ми спрат майчинските #Crazy

# 425
 Чипче, благодаря за отговора.Както писах нашия е над устната и ме притеснява че тя започва да го закача с ръце,има вероятност да прокърви.Затова мисля да се консултирам с дерматолог-педиатър или в Александровска или във ВМА, после ще пиша какво са казали.
 Приятна седмица майчета изпълнена с безброй беззъби усмивки Ви желая. smile3525

# 426
Вярно ли е че ако се запишем от сега да пазим място ще ни спрат майчинството, то няма логика ама ... то пак в тая държава ...
Нека да кажат майките които вече са подали документи.

# 427
привет от мен и вече 3 месечната Лили!!!!

# 428
Здравейте, мами,
ние с Николета имаме малък проблем с акането. Не е пълнила памперса от 4 дни. Иначе е весела, ритка с крачета сутрин за добро утро, раздава усмивки. Не личи да й е зор нещо. Знам, че кърмените бебета нямат запек, ама започвам да се тревожа. Правих контролно кърмене вчера, като се цедих, за да видя дали се храни достатъчно. Изпи 90 гр. от изцедените 130 гр. от едната гърда. Така че мляко имам, хапва си, а не ака...
Не ми се иска да й прилагам безумните процедури с термометър. Много съм против подобни извращения. Правя й мазажче на корема и "караме колело" на гимнастика с крачета всеки ден. Някой да има по-добро предложение?

# 429
  • София
Вярно ли е че ако се запишем от сега да пазим място ще ни спрат майчинството, то няма логика ама ... то пак в тая държава ...
Нека да кажат майките които вече са подали документи.

И на мен ми е интересно, споделете , моля Simple Smile

Люби
, мерси за информацията!
А предварително ли записваш час или отиваш направо?

# 430
Момичета, как се справяте с нааканите дрешки, аз ги натърквам със сапун Бочко и ги оставям да постоят така, но много трудно излизат петната и голямо търкане пада, а напоследък все се омазваме до ушите

# 431
mimentzeto, успех! Точно това си мислех преди малко, че щом е над устата, бебенцето може да го драска. Има едни лепенки, може да се поинтересуваш за тях. Като временно решение. Ще се радвам да споделиш как се развиват нещата при вас и също към кои специалисти си се обърнала.

При мен с Дивна е по-безпроблемно родилното петънце от гледна точка на дразненето му. Само аз я къпя. Винаги внимавам. Обличам винаги с дрехи със закопчаване отзад, а на кръста да няма ластик или поне да не е стегнат много. Поръчала съм й бански -цял. За лятото бодита с презрамки и къси ръкави и така- търся си разрешение на проблема доколкото мога. Peace
За нааканото - ползвах Ваниш върху петното.
За недрискането - Биогая ни помага. Дивна вчера не беше акала, дадох Биогаята и след 1 час си свърши работата. Peace

# 432
Марлийн, без записан час се ходи. Аз и с каката и сега с Лили не съм чакала  Peace На регистратурата ще ти кажат кой беше кабинета, че не го запомних.

# 433
Здравейте, мами!
vess17, и аз така правя. Ама ги оставям да седят поне 2 дни, много често и повече (докато събера за една пералня). После задължително отстранявам сапуна, преди да сложа да с пере. До сега не съм видяла нещо да не излиза - ако не на първото, на второто пране го няма.
MariyannaK, ако коремчето е меко и детето е спокойно, според мен няма защо да се притесняваш на този етап. Peace
Аз пък днес 2 пъти ходих до социалните за еднократната помощ и за детските. Първия път близо 3 чАса попълвах документи и то стана време малката да яде, та си строших краката да бързам да се прибера, че баба й в чудо щеше да се види, ако беше ревнала гладна. Втория път се справих за час. Дано съм била точна в изчисленията на доходите, че да не ми се налага пак да попълвам... ooooh!

# 434
да ви питам за тези хемангиоми - това родилни петна ли са или нещо друго?
може малко тъпо да звуча, но ми стана любопитно, защото моят Ники има родилно петънце, което педито каза, че ще изчезне, но не спомена този термин

Общи условия

Активация на акаунт