"Маха със ръчички, рита със крачета, веселата ДЕКЕМВРИЙСКА чета"

• 32 785
  • 726
  •   1
Отговори
# 105
  • Пазарджик
...
Искам да питам мацките от ЛЛЛ - сутринта пих кафе и днес цял ден Марти не спа  Shocked Не мигна дори, а аз през цялото време се мъчех да го преспя. Обикновенно спи 4 съня от по 1ч. А аз си признавам, че пия силно кафе, но днес си позволих от месеци насам. Дали има връзка или е било случайно?  newsm78

*Mishela*,

кофеинът би могъл да има отражение върху кърмачето, особено когато е по-малко от 6 месеца. Възможно е и да е съвпадение. Все пак може би е добра идея да се консумира по-слабо кафе или пък да се избягва, докато Марти порасне малко.

Смята се, че количеството кофеин в кърмата е доста ниско и достига най-високи концентрации около 1 час след приема му. Т.е. може да е добра идея да го пиеш веднага след кърмене.

Тази статия може да ти е интересна.  Hug

# 106
  • София
Зелено човече,питаш за очния секрет.Отговарям:на нас педиатърката ми даде направление за очен лекар,той пък ни даде направление за лабораторията.Самият очен секрет си го взе очния,аз го занесох в лабораторията заедно с направлението отнего.Дано ме разбра.

# 107
И аз не искам грам да оставям дребосъка на някой,или пък понякога даже и не искам да го пипат,но си мълча, а да не говоря какво ми е на душата и сърцето когато ми се наложи на два пъти да го оставям на Мама Годзила #Puppy dog и последния път като се прибрах я заварих прегърнала го с гадните си лапи увит до учите с дебела пелена и усилила радиатора вътре в стаята въздух няма.... Crazy
И да се пооплача от мъжо Годзила бе дала не малко парички преди да се роди малкия за да накупим каквото ни трябва,купихме ние едно друго и останаха, бяха нагодени за количка но... сега като стана дума за количката мъжо един изнервен не ми трябвало количка дрън -дрън и от дума на дума какво мислите се оказа пари НЯМА а къде са,никой не знае ! Ей така биле сме ги пръснали,слага и мен на топа че да не го гризе съвеста Crazy
 Пак добре че парите който дадоха мойте родители ги прибрах на отделно място от неговите иначе и те щяха да изхвърчат на някаъде... от 3-4 дена съм бясна за това че и се опита да го скрие #Cussing out

# 108
  • Русе
Stefi,понякога така става.Аз помощта от 600лв така и не разбрах как замина за 1 седмица и за какво-паричките бързо си заминават Twisted EvilНие да сме живи и здрави!А за мъжо-без коментар,но си мисля,че и ние сме бая изнервени сега и търсим под вола теле... Thinking
За оставянето-аз съм за,ама свеки като дойде и се убива да шета. #2gunfireВ поеделник пак ми е подреждала 2 шкафа и ми е гладила чорапите.Моя я защитава,та да не се караме.... Twisted Evil
 Хайде аз да питам...антицелулитни кремове може ли да се ползват,че съм Sick?

# 109
Добро утро, момичета!  Hug
Цвете, аз започнах да си правя масажи с утайка от кафе  на проблемните участъци. Надявам се да видя разлика след време, но засега поне е мн гладка кожата. Иначе напълно те разбирам  ooooh!
Стефи, не е хубава тая история с паричките. Аз никога не бих заподозряла мъж ми в нещо такова. Още от гаджета, някъде след 3-тия месец започнахме да имам общ бюджет. Който имаше пари, той плащаше кафе, консумативи, наема в студентски. Всички много ни се чудеха, но някак от рано повярвах в него. Сега, вече 9 години по-късно, все още ме пита дали да направи някои негови разходи. Една връзка без доверие е мн трудна. Дано скоро изгладите нещата.
Една мама беше споделила, че промива нослето на бебока с витамин Ц, ще се радвам да каже дали има ефект.
Хубав ден, мацки!  Simple Smile

# 110
Цвете, не знам за антицел. кремове, ама аз тръгвам на фитнес, че тея 15 кила дато съм ги закотвила, няма сами да се салят  Sad
Стефи за количката , не е приятно, но се случва, не му се сърди, те парите направо летят, сега ще посъбере и ще си вземете количка  Peace
За бюджета - не знам какво е общ бюджет - ние имаме 2 отделни, така е по-демократично някак, изградили сме си система кой за какво отговаря, никога не ме е питал дали трябвада купи нещо, а и не смятам ,че трябва, щом е преценил, значи така е трябвало  Simple Smile а и не е имало засечки досега, зависи от човека, моя приятелка държи всички пари на мъжа си, като ковчежник е, защото като получи заплата само харчи за какви ли не глупости  завалията Simple Smile

# 111
Почерпката днес е от мен ... Вики става на 5

# 112
  • София
Хъм, и нашият бюджет е общ... вкарваме всички приходи в сметката, тя е с две карти и на който за каквото му трябва, действа... докато има  Mr. Green Съвсем съвсем в началото си деляхме разходите, докато той проумее колко трудоемко и безсмислено е това и оттогава е много по-лесно...

Зелено човече,питаш за очния секрет.Отговарям:на нас педиатърката ми даде направление за очен лекар,той пък ни даде направление за лабораторията.Самият очен секрет си го взе очния,аз го занесох в лабораторията заедно с направлението отнего.Дано ме разбра.

Много благодаря, явно си има врътка. Ще споделя при нас пък как стана, че тъкмо се връщаме от болницата. Педиатърката даде направление за секрет "от рана", а на лаборантката трябваше да обясня да вземе от окото - ами взе, нямаше проблеми.

Върти ми се, че някой наскоро питаше за захранването. Точно навреме да ви споделя ето тази статия за видовете захранване: Захранване на бебето: педиатрично, педагогическо или водено от бебето?
Не знам дали сте разбрали и за уебинара на Ла Лече Лига за захранването, за щастие има запис, ето тук: Уебинар “Захранване на бебето”

# 113
Добро утро! Аз докато се наканя да пиша .... и то Нова тема! Поздравления и благодарско Галактик   bouquet Нядавам се с това хубаво слънчице и на нас мамите да ни е по-светло. Да се отчетем за тоя месец  + 1300г и + 3см и сме вече 6кг и 58см. Мисля, че не е лошо за кърмене на поискване.
За свекитата ......  #2gunfire Нямам коментар, ама и на квартира да си и на 2000км далече да е, като е звер - пак такова си остава.
Аз ползвам само Прима вече 3-ка добри са - опасват добре кръста и няма на гърба ако.
Чакам с нетърпение да идва Март и да си ходя към Сливен. Има ли кърмеща мама от там - да я питам за срещите с ЛЛЛ.

# 114
  • Русе
Радостче,да ти е живо и здраво детето! Simple Smile
 Аз и тук да се изкажа-дайте логично обяснение за този масаж с черните косъмчета,че съм в недоумение newsm78

# 115
Радостче, да ти е живо и здраво детенцето!
Зелено човече, благодаря за уебинара.   bouquet Много интересни неща се споделят. На мен ми е особено интересно захранването с домашни пюрета.

# 116
  • София
Радостче, да ти е жив и здрав рожденика   bouquet

Чипче, как е Дивнето? Започна ли да папка и да наддава?

Люби, не й ли мина хремата на твоята Лили  Sad Хайде оздравявайте, че така се измъчихте ...  Praynig

Зелено Човече, много благодаря за информацията   bouquet

И ние с ММ сме с общ бюджет още от самото начало. Не си държим сметка кой какво харчи, парите са ни на едно място и всеки си взима.

А, и да ви питам, дали има някъде ресторант, в който има къде да повиваш бебето и да го накърмиш? Изключвам Моловете, имам предвид истински ресторант.

# 117
  • София
Хайде аз да питам...антицелулитни кремове може ли да се ползват,че съм Sick?
Това и аз се чудя.Може би трябва да влезна в аптеката и да им разгледам упътването.Аз ползвам масло на Икаров,но на него изрично пишеше да не се ползва от бременни.За кърмещи нищо не пише.И утайката от кафето със зехтин също ползвам при баня.Бях писала тук ,че много ми харесва ефекта.

# 118
Честит празник на Радостче! Да расте здрав и щастлив рожденика!

Абе кой промени форума сега!?!  Shocked
Много е сухарски този вид!

Времето се поуплаши, че вече 2 дни спим на терасата и ето ти днес - облаци! Ама вече не ми пука - излизаме, щото е над -10град.  Joy

Вече си имаме и мляко, че с тази липса на Хип Комбиотик замалко да сменяме АМ.

Да питам - вашите бебчовци страхуват ли се, когато слизате/качвате стълби? Има моменти, когато Дария така се стиска, че чак въздух спира да диша. С каката беше същото, но не съм срещала тук или във ФБ някой да е споменал за този момент.

# 119
  • Beyond the Frontiers
Радостче, честито   bouquet

Аз мисля, че ако даден крем не става за през бременност, той не е подходящ и при кърмене. Повечето антицелулитни кремове са на основа на кофеин, така че всеки да си прецени. Аз ще почакам малко.

Общи условия

Активация на акаунт